onsdag 26. juni 2013

Nyt ”hyrdepar” kåret i Gedsted

Af: Hanne Grabow

Valget faldt på Mette Thillemann og Bent Østrup Loft.

Bent Østrup Loft og Mette Thillemann - nyt hyrdepar.

GEDSTED: Som et af de sidste programpunkter og et meget populært indslag i årets Gedeskægsfest ,er når man søndag eftermiddag skal kåre et nyt par som årets ”Gedehyrder”.
 I år måtte eftermiddagens aktiviteter afvikles i dets store festtelt, da vejret var lidt uforudsigeligt.
 Eftermiddagens program var i store træk udtrækning af forskellige vindere der havde købt festens forskellige lodder i ugens løb og også vinderne i optoget blev fundet. Det er Knaberparret fra Aalestrup, Preben Pedersen og Lone Sørensen, der sammen med den ny kårne ”Kringlevrider” fra Ulbjerg, Niels Højer, var de strenge dommere, der skulle finde vinderne af optoget, som  havde fundet sted tidligere på dagen.
 Endelig efter de mange vindere var blevet fundet, var det tid for de to konferenciers Erik Kragelund og Niels Heebøll at betræde scenen og først skulle der tages behørig afsked med det afgående ”Hyrdepar”, Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard. Parret fik blomster, gaver og ordet for at fortælle lidt, om de aktiviteter de havde deltaget i året igennem. De udtrykte også stor taknemlig for de mange oplevelser og for den store opbakning, de havde fået i deres tid som ”Hyrdepar” i Gedsted.
 Derefter skulle Erik Kragelund og Niels Heebøll i gang med deres lange, ofte lidt kringlet, præsentation af de to nye personer, der skulle have hvervet det næste år:
 Mette Thillemann og Bent Østrup Loft.
 Mette Thillemann har boet på 35 forskellige adresser, kunne Niels Heebøll røbe og dermed også gået på mange forskellige skoler. Hun har blandt andet været elev på Haubro Efterskole og senere blev det til mange forskellige jobs og det endte med en uddannelse som sagsbehandler og projektleder. Hun har  altid været typen, der hjalp til, hvor der er behov. Mette har gennem årene i Gedsted været med i mange foreninger og blandt andet var hun formand i GIF Støtteforening og dermed også en plads i bestyrelsen.
 Erik Kragelund kunne om den kommende ”Hyrde” , Bent Østrup Loft, fortælle: Han er født i halvfjerdserne i Fastrup,  han er interesseret i fodbold , dyr har fyldt meget i hans liv og han har flyttet mange gange for til sidst at ende i Gedsted. Han har været på landsholdet og deltaget i Ol. Det krævede lidt uddybning og det bagvedliggende er, at Bent Østrup Loft er meget engageret i Handicap idræt og gør en stor indsats som træner og hjælper på mange områder i foreningen og dermed så også på den måde deltaget på landsholdet. Bent Østrup Loft startede på en landbrugsuddannelse men på grund af helbredet måtte han finde et andet fag og lige nu er han ved at tage en uddannelse som instruktør i belægning og kloak i Viborg.
 Bent Østrup Loft har et  motto: ”Jeg elsker at hjælpe til alle de steder jeg kan!”  Og det har blandt andet resulteret i en stor indsats hos ”Natteravnene” i Aalestrup og til bankospillet i Gedstedhallen, hver søndag,  er han også altid på plads.
 Så det er to yderst aktive og populære personer, der søndag eftermiddag kunne modtage publikums hyldest og se frem til endnu et travlt år i Gedsted.


fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

onsdag 23. maj 2018

Hesselvang bliver certificeret

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund bliver nu første certificerede senioridrætscenter...

onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste