onsdag 03. juli 2013

Therese og Hans har haft tre gode år i Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Hotel Hvide Kro har atter fået mange turister

Hans og Therese Ettrup i den dejlige spanskinspirerede gårdhave.

AALESTRUP:  1. juli 2010 overtog det unge par, Therese og Hans Ettrup, den gamle hæderkronede Hotel Hvide Kro i Jernbanegade i Aalestrup.
 De tidligere ejere Elsebeth og Morten Røhl Grønbech måtte nogle måneder forinden dreje nøglen og erklære sig konkurs efter nogle store udgifter til renovering og manglende antal af gæster i nogen tid.
 Det var et spændt par, der så frem til at få gang i hotellet igen og de var meget optimistiske med hensyn til fremtiden i Aalestrup.
 Hans Ettrup vidste noget om, hvad han gik ind til, da han er opvokset i Aalestrup og tidligere ad to omgange har været kok på hotellet og arbejdet under tre tidligere værter.
 Ind imellem havde Hans blandt andet været kok på DFDS ”Seaways Pearl of Scandinavia”, hvor han mødte sin kommende hustru, Therese.  Siden gik de i land og har her haft jobs, der også har relateret til restaurations-branchen. Therese Ettrup måtte til fordel for Hotel Hvide Kro forladt et job i kantinen på Knauf Danogips i Hobro og Hans Ettrup skippede et job som natkok i kantinen på Arla Food, ligeledes i Hobro.
 Efter overtagelsen af hotellet i Aalestrup, knoklede de på, for at få huset og lokalerne gjort klar til genåbning og i midten af august for tre år siden, blev der holdt åbningsreception under stor bevågenhed og byens borgere fulgte meget interesseret med i de nye aktiviteter det unge værtspar kunne bidrage med. Blandt andet blev den gamle spanskinspireret gårdhave genåbnet og der blev lavet grillaftener som siden har været en hyggelig tradition i sommerperioden, nogle gange også med musikalsk underholdning.
 I de tre år, der er gået siden overtagelsen, har Therese og Hans formået at få hotellet bragt op på et niveau som ligger tæt på hotellets tidligere tiders berømmelse og som var kendt indenfor et stort område.
- Vi blev taget rigtig godt imod, siger Therese og Hans Ettrup og vi har følt at borgerne i Aalestrup har bakket godt op om os og vi er faldet godt til. Vi har en stor familie her, som er meget hjælpsom når vi har brug for nogle ekstra hænder og det er meget værd.
 Hotel Hvide Kro kan i dag tilbyde 25 renoverede værelser som bliver benyttet meget. Turisterne er vendt tilbage og hotellet får igen som for år tilbage, mange turister på gennemrejse. Flest fra Norge og  Sverige, men også turister fra Holland har fået øjnene op for det veldrevne hotel i Aalestrup.  Mange danskere besøger byen og hotellet som turister, hvor de opholder sig i flere dage som base for at besøge de mange turistattraktionerne der findes i området.
 En af de seneste aktiviteter som hotellet har haft stor succes med, er at tilbyde ophold på ”Sweet Deal”, hvor gæsterne fra et stort område kan få et godt tilbud på overnatning og forplejning til en meget fornuftig pris.
- Det er et godt tiltag og vi får en god respons som gerne skulle blive omsat til, at mange får lyst til at besøge byen og egnen, siger Therese Ettrup. I den tid vi har været med i ”Sweet Deal” ordningen, har vi med det tilbud, haft 4700 overnattende gæster. Det er godt for os men også for byen, vore gæster bevæger sig jo rundt i butikkerne og er besøger seværdighederne i byen.
 Therese og Hans Ettrup har siden overtagelsen, kæmpet med følger af en vandskade på taget og det har taget nogen tid med at få renoveret det og når det er på plads er det meningen at tre dobbeltværelser på 2. sal også skal renoveres så der er fuld kapacitet til at kunne tilbyde fine og velrenoverede værelser til de forhåbentligt mange gæster der i fremtiden vil få øjnene op få det fine hotel og den gode service, som Therese og Hans allerede får mange tilkendegivelser på.
 Therese og Hans Ettrup har samarbejde med mange forgreninger, blandt andet med fem golfklubber i området og de ser frem til at kunne tilbyde golfophold som et nyt tiltag. Netop indenfor golfverdenen er der jo noget stort i gang i Vesthimmerland med den store European Tour som strækker sig over flere år.
 Fremtiden tegner lys for værtsparret som synes, de har fundet det helt rette sted for den lille familie, der også omfatter sønnen Johan på tre år, som netop er startet i børnehave.  Lige nu arbejder de på, at få gang i renovering af facaden mod Jernbanegade. De har søgt byfornyelsesmidler til projektet, hvor de ønsker at få facaden ført tilbage til dens oprindelige udseende, blandt andet har der tidligere været en stor malet rose på facaden, som de kunne tænke dem, at få etableret på ny. Lige nu søger de efter et foto, hvor de tydelig kan se, hvordan den flotte facade så ud tidligere. Hotellet blev bygget i 1902 og har igennem de mange år været et centralpunkt for borgerne i Aalestrup.

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste