onsdag 31. juli 2013

Lokal landmand imponerede ved årets dyrskue i Hobro

Af: Lars Lindberg

Vandt tre flotte præmier - og så ville han ikke engang have været med

Svend Hestbæk fra Klotrup havde hele to køer, som fik topkarakter ved Hobro Dyrskue, og derudover vandt tredjepræmien i konkurrencen ”bedste sortbrogede besætning. Her ses han sammen med skuets bedste rødbrogede DRH-ko.

KLOTRUP: Landmand Svend Hestbæk fra Klotrup er en glad mand i disse dage - og det med god grund.
Ved weekendens dyrskue i Hobro hentede han en førsteplads for bedste rødbrogede DRH-ko, en andenplads i kampen om at have den bedste sortbrogede ko og en tredjeplads i konkurrence for sortbrogede besætninger.
Både hans rødbrogede og sortbrogede ko opnåede pointtallet 24, der er topkarakter i dyrskuesammenhæng, og derfor er det også en yderst tilfreds Svend Hestbæk, der kan gøre status efter skuet.
- Det var ikke så ringe, lyder det fra den sindige landmand, der ikke sådan lige svinger sig op i de store kraftudbrud.
- Vi har vel gjort et eller andet rigtigt, konstaterer han blot tørt.
At Svend Hestbæk overhovedet deltog ved Hobro Dyrskue, kunne han imidlertid ikke selv tage æren for.
Det var hans datter, Johanne, som sidste år ”tvang” faren til at debutere ved skuet i Hobro, da hun er vild med dyrskuer.
Som enhver føjelig far ville have gjort, lod Svend Hestbæk sig sno om datteren lillefinger, og han havde en yderst positiv oplevelse ved skuet, hvor han blev modtaget rigtig flot af skuets garvede rotter.
Han havde imidlertid ingen planer om at skulle deltage igen i år, men igen fik datteren sin vilje.
- På vores vinterferie var vi ved at planlægge, hvornår vi skulle holde sommerferie i år, og vi kunne kun få tingene til at hænge sammen, hvis vi tog af sted i uge 30, så det var planen, indtil Johanne fandt ud af, at det faldt sammen med Hobro Dyrskue, og det ville hun med til. Så fik hun valget mellem sommerferie og Hobro Dyrskue, og så valgte hun altså dyrskuet, fortæller faren, der var noget overrasket over det valg.
Men sådan blev det, og det har Svend Hestbæk det ganske fint med nu.
- Det var et fantastisk skue. Det var djævelsk varmt, men stemningen var rigtig god hele dagen og også til festen om aftenen, siger Klotrup-landmanden, der erkender, at de tre topplaceringer blev fejret med manér lørdag aften.
- Du behøver vel ikke skrive, hvad jeg lavede til festen, men du kan roligt skrive, at det var noget hårdere at være landmand om søndagen, end det plejer at være, griner han.
Før i tiden betød det meget for landmændene, at deres dyr høstede mange point til dyrskuerne, men sådan er det ikke længere, forklarer Svend Hestbæk.
Men dermed ikke sagt, at præmierne er ligegyldige for ham.
- I dag ser man jo på ting som genetik og sygdomshistorik, når man vurderer, hvilke dyr man skal avle på, så det at gå til dyrskue er faktisk bare en hobby, men derfor er det da stadig rart at få bekræftet, at man har nogle gode dyr, siger Svend Hestbæk, der understreger, at dyrskuerne er landmændenes ”reklamesøjler” i forhold til den del af befolkningen, som ikke har det store kendskab til dansk landbrug.
- Det er på dyrskuerne, at bybefolkningen kommer helt tæt på landmændene og deres dyr, så det er ligesom vores døråbner til en hel masse mennesker. I antal er der jo ikke mange landmænd i Danmark, men geografisk fylder vi en stor del af landet, så jo større forståelse ”almindelige” mennesker kan få om vores erhverv, jo bedre er det for os, siger Svend Hestbæk, som nyder kontakten med ikke-landmænd.
- Man får en god snak med en masse mennesker om dyrene, deres foder, hvor meget mælk de giver og så videre, og den gode dialog kan ikke købes for annoncekroner, siger Svend Hestbæk, der med et smil om munden erkender, at Johanne sikkert sørger for, at han også er at finde på Hobro Dyrskue næste år.
Han pointerer dog samtidig, at selv om datteren fik trumfet igennem, at farmand skulle til dyrskue i Hobro, så var det ikke kun hende, der fortjente en ekstra stor is, da lørdagens tre topplaceringer var i hus.
- Vores dygtige medhjælpere brugte deres fritid på at gøre dyrene klar, og de knoklede løs hele dagen uden at få en krone for det, så de fortjener en rigtig stor tak for deres indsats, siger Svend Hestbæk.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste