torsdag 12. september 2013

Et år med udfordringer hos “Hjertebo” i Hvam

Af: Hanne Grabow

De ni beboere sætter pris på at komme ud i samfundet

Hjertebo’s personale med leder Anne Brorson i front. Øverst fra venstre: Jesper Sørensen, Helene Andreassen, Kirsten Madsen, Irene Dahl, Bodil Hansen, Marianne Andersen, Thais Bjerregaard, Marianne Hansen. Nederst fra venstre: Alice Mogensen, Karin Toft, Heidi Larsen.

HVAM: Det er nu blevet september 2013, og det er et år siden, at institutionen ”Hjertebo” i Hvam blev indviet.
 Projektet omkring opførelsen af institutionen i Hvam begyndte allerede i 2008 og gennem de følgende år, blev der arbejdet ihærdigt af nogle ildsjæle med gårdejer Anders K. Jensen, Hvam, i spidsen.
 I september 2011 blev det første spadestik taget af borgmester Søren Pape, Viborg, Anders K. Jensen og et par af de kommende beboere på ”Hjertebo”.
 Nøjagtigt et år efter kunne man så markere indvielsen af ”Hjertebo”, hvor biskop Karsten Nissen, Viborg, var med til at festliggøre dagen som begyndte med en gudstjeneste i Hvam Kirke. Efterfølgende var der inviteret til reception i de nye, flotte lokaler, der netop var blevet færdiggjort og så småt havde været i brug i en måneds tid.
 Anders K. Jensen sagde i sin indvielsestale, at han var stolt over, at man nu havde fået institutionen opført og hans håb var, at det måtte blive et godt hjem for beboerne og et god arbejdsplads for personalet fremover.
 Vesthimmerlands Avis har været på besøg på ”Hjertebo” nu et år efter, og leder af institutionen, Anne Brorson fortæller om det første år:
- Det første år har indeholdt mange glæder, hyggelige stunder og sjov, men det har også været kilde til bekymring, forvirring og udfordringer - for både beboere, medarbejdere og pårørende.
 Men når vi nu skal gøre status for det første år, så synes jeg, at vi har fået ”Hjertebo” godt på vej til at blive det ”Hjertebo”, som vi havde forestillet os.
 Selvfølgelig er der nogle forestillinger, der viste sig ikke at være realistiske, men i det store hele er ”Hjertebo” blevet det hjem med nærvær og omsorg, som vi ønskede.
 Der er ni dejlige beboere på ”Hjertebo”, og vi arbejder løbende på at gøre institutionen mere og mere til deres hjem - og ikke bare medarbejdernes arbejdsplads. Vi er lige gået i gang med at holde beboermøder hver anden mandag, hvor beboerne har mulighed for at komme med kommentarer, ønsker og idéer til både hverdagen, madplanen, en del af inventar-budgettet og meget mere. Det er jo deres hjem, og derfor er det afgørende, at de har indflydelse på strukturen.
 Vi har derfor tre ledige pladser på ”Hjertebo”. Men vi tager det én dag og én beboer ad gangen. Det har vist sig, at det giver store reaktioner hos de eksisterende beboere, når der flytter nye ind, og derfor er det vigtigt at afpasse tempoet til deres trivsel.
 Der er 13 fastansatte medarbejdere på ”Hjertebo”, hertil kommer to barselsvikarer og fem tilkaldevikarer.
 Alle lokaler  er nu ved at være flot møbleret så huset er funktionelt og hyggeligt for beboerne og personalet. Der er også indkøbt bus og bil.
- Vi sætter stor pris på at komme ud i både lokalsamfundet og resten af Danmark og få oplevelser. Bussen er betalt af sponsorater flere steder fra, og det er dejligt med den store opbakning til beboernes muligheder for at få oplevelser, siger Anne Brorson.
 Også områderne udenfor er blevet indrettet med stor have og mange former for aktiviteter, og man har holdt den første dejlige sommer på ”Hjertebo”. De fleste beboere havde tre ugers ferie fra deres aktivitetstilbud, og i denne periode tog man på ture til blandt andet Aalborg Zoo, Garnisonsmuseet, Verdenskortet, Randers Regnskov og meget andet. Samtidig nød beboerne de landlige omgivelser med mange gåture, både nær og fjernt.
 Af forskellige grunde venter man med at fejre fødselsdag til lørdag, 16. november og Anne Brorson håber, at se mange gæster som gerne vil se og høre om institutionen ”Hjertebo” der nu er kommet godt over det første år, og har fundet en god og stabil hverdag for beboerne i de flotte rammer på Hvamvej.


Hjertebo’s personale med leder Anne Brorson i front. Øverst fra venstre: Jesper Sørensen, Helene Andreassen, Kirsten Madsen, Irene Dahl, Bodil Hansen, Marianne Andersen, Thais Bjerregaard, Marianne Hansen. Nederst fra venstre: Alice Mogensen, Karin Toft, Heidi Larsen.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste