onsdag 23. oktober 2013

Bevægelse, leg og motorik er i fokus hos dagplejerne

Af: Hanne Grabow

Børnene får lov at være aktive

Billedtekst: Dagplejere fra Møldrup og Bjerregrav har deltaget i den landsdækkende bevægelsesuge ”Hej, skal vi lege”.

MØLDRUP: Heidi Høgh og Anne-Mette Dahl Nielsen fra henholdsvis Bjerregrav og Møldrup, er selvstændige dagplejere og de  har begge for nylig deltaget i den landsdækkende bevægelses-uge  ”Hej skal vi lege” for daginstitutioner.
 et er DGI og børneulykkesfonden, der i samarbejde med en række fagpersoner har udviklet bevægelsesugen, hvor leg og motorik er i fokus. Det primære formål med bevægelsesugen er, at inspirere børn til en hverdag med mere bevægelse og fysisk aktivitet gennem leg og læring og samtidig give dagplejeren og forældrene en god indgangsvinkel til, hvordan man er aktiv på en nytænkende, kreativ og sjov måde. Man ligger op til, at bevægelse, leg og motorik kan blive en del af børnenes hverdag. ”Hej skal vi lege” handler derfor i særdeleshed om, at have det rigtig sjovt med børnene, da det har til formål at slippe legen fri og give børnene, den lyst, begejstring og motivation til at bevæge sig.
 ”Hej skal vi lege” projektet er i år designet med udgangspunkt i det populære og sjove legetøj fra firmaet bObles og i denne forbindelse er det ”Tumleringene”  der er blevet brugt.  De er bygget op således, at barnets motoriske udvikling er blevet udfordret og stimuleret, så der skulle bl.a. krybes, kravles, rulles, snurres, hoppes, hinkes og balanceres, men mest af alt, har det gået ud på, at der er blevet grinet og kropsligt eksperimenteret
- Det har været en rigtig sjov og spændende uge, hvor der har været meget plads til den umiddelbare og spontane bevægelsesglæde, som for barnets udvikling er en fuldstændig uvurderlig drivkraft, og derfor aldrig bør begrænses, fortæller Anne-Mette Dahl Nielsen.
 i har samarbejdet nogle af dagene i ugen om projektet, hvilket har været helt fantastisk, ved bl.a. at  have været i heldagslegestue to gange i denne bevægelsesuge, hvor vi i det daglige normalt kun har heldagslegestue en gang om ugen. Det har givet os flere muligheder, så vi havde mere tid til at fordybe os i projektet, så vi kunne gøre nogle ting som tog længere tid, og hvor det samtidigt var rart, at vi var to kolleger til at støtte og hjælpe børnene i de udfordringer vi havde givet dem.
 i har blandt andet haft stor glæde af, at kunne lave sjove, spændende og kreative bevægelser i en gymnastiksal, på en tarzanbane, en udendørs scene, skoven, BMX-banen, sportspladsen, Himmerlandsstien, vores egne legepladser i haven med opstillede forhindringsbaner o.s.v. Vi har haft de perfekte rammer til at kunne gøre emneugen ”Hej skal vi lege” til en sjov, inspirerende og lærerig uge, slutter Anne-Mette Dahl Nielsen.

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste