torsdag 09. januar 2014

20 år med motionscenter i idrætshallen i Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Rosa Nørskov ser tilbage på 20 år i motionscentret

Rosa Nørskov kan se tilbage på 20 travle år i Aalestrup Motionscenter.

AALESTRUP: I januar måned for 20 år siden startede en gruppe aktive mennesker en motionsforening som havde til formål at oprette og drive et motionscenter i Aalestrup Hallen, som den hed dengang.
 I alle årene siden 1994 har der været en stor antal, der har dyrket motion i kælderen i hallen og for et par år siden blev der etableret et stort, nyt og moderne fitness center som flyttede ”ovenpå” og fik nogle store og dejlige lokaler i Aalestrup Idrætscenter.
 Den aktive bestyrelse har gjort et kæmpearbejde for at indrette med de mest nye og avancerede maskiner som tilgodeser alles behov og hvor der er mulighed for motion på mange måder. Man kan vælge mellem 39 maskiner som er fordelt i tre rum. Hele familien kan nu være med, idet man også tilgodeser børnene med aktiviteter. I årene er der også kommet mere holdmotion, f.eks. spinning og fitness boksning for at nævne nogle. Alle instruktører er veludannede indenfor DGI og iblandt dem finder man også en professionel fitness atlet, som har vundet bronze i DM i Classis Bodybuilding.

Rosa har været med i alle 20 år
Kort tid efter motionscenter var blevet etableret i hallen, kom Rosa Nørskov med. I første omgang som instruktør, hvor hun blev oplært i maskinerne af sønnen, Jan Nørskov. Senere kom hun med i bestyrelsesarbejdet, hvor hun i øvrigt stadig befinder sig og gør et stort arbejde.
 I begyndelsen var Rosa Nørskov instruktør for en gruppe damer, som motionerede hver onsdag aften og da nogle af damerne også kunne tænke sig opvarmning og anden form for gymnastik, tog Rosa også det op, selvom hun i starten ikke mente, at det var noget hun kunne klare! Men tanken tiltalte hende og hun lånte nogle bøger og Charlotte Bircows bånd på biblioteket og så gik hun ellers i gang derhjemme med at øve og efter nogle måneder var hun klar til at instruere, også i denne form for gymnastik. Nu består hendes træning af 75 minutter med step, og gymnastik hver onsdag aften som er dameaften i motionscentret.
 Men da der også meldte sig nogle interesserede mænd, ja, så gik Rosa bare i gang med at arrangere et mandagshold for begge køn i den nye hal i Idrætscenteret. Det er nødvendigt med god plads, for når alle tilmeldte møder op mandag formiddag, er der hele 60 personer på gulvet. Tidligere, da der kun var det gamle motionscenter, måtte man dele op i flere hold. Holdet kan så efterfølgende bruge maskinerne i centret, hvis der er mere energi tilbage.
 I en periode havde Rosa Nørskov fem hold om ugen, to hold sygehjælpere og pædagoger, et hold fra Daghøjskolen, et hold pensionister og et hold onsdagsdamer. Hun har gennem årene taget en masse kurser for at dygtiggøre sig så bredt som muligt og med hensynstagen til forskellige fysiske problemer.
 Også et kursus i vandgymnastik er det blevet til og Rosa Nørskov har hver uge et hold til vandgymnastik i Farsø Svømmehal.
 Selvom man er 67 år og oldemor er det ingen hindring i at være aktiv
- Det har været 20 travle år i Aalestrup Motionscenter, siger Rosa Nørskov, men jeg har nydt det rigtig meget og det er altid en stor fornøjelse at møde op til et godt humør, smil og glade brugere.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste