torsdag 13. februar 2014

“Global” serviceudlejning i Aalestrup har jubilæum

Af: Hanne Grabow

Travlt par har været selvstændige i Aalestrup i 25 år

Lene og Vagn Christensen, Aalestrup, er personerne bag Himmerlands Serviceudlejning, som i morgen torsdag, 13. februar kan fejre 25 års jubilæum.

AALESTRUP: Lene og Vagn Christensen, indehavere af Himmerlands Serviceudlejning med hjemsted i Aalestrup, kan i morgen torsdag, 13. februar fejre 25 års jubilæum.
 Det var på datoen i 1989, at forretningen blev moms- registreret.  Dengang hed forretningen Aalestrup Serviceudlejning og det navn var gældende indtil kommunesammenlægningen i 2007, hvor de besluttede at blive mere ”globale” og skifte navn til Himmerlands Serviceudlejning.
 I begyndelsen var Lene Christensen kommunal dagplejer og ægtefællen var tømrersvend hos tømrermester Egon Mørch Justesen, Aalestrup.
 Tankerne omkring serviceudlejningen begyndte så småt at svirre i deres hoveder,  allerede da deres første søn, Stefan, skulle døbes. De måtte helt til Aars for at leje service og borde, det var da for galt, mente de! Årene gik og først da søn nummer to, Jannik skulle døbes og parret igen skulle bruge service, bestemte de sig for, at nu måtte det være tid,  at undersøge om det var noget de kunne få startet op her. Der måtte virkelige være basis for en forretning af den slags i Aalestrup.
 Beslutningen blev taget og der blev så småt startet op et par måneder før forretningen blev officielt startet i februar 1989.  Der blev indkøbt 240 kuverter af  nyt service, glas, bestik mm.
 Garagen ved hjemmet på Engvej blev ryddet og servicen pakket ud og vasket og så var de klar til første udlejning.
 Lene og Vagn Christensen fortæller om starten:
- Det gik rigtig godt med udlejningen syntes vi, og senere samme år begyndte Vagn at tegne og designe understel til klapborde. Han fik lavet et godt system og gik så i gang med at producere bordene. Vagn fik lov til at lave bordene på hans daværende mesters tømrerværksted. De nye fine, røde laminatborde og 140 nyindkøbte stole, var nu også en del af sortimentet. Borde og stole fyldte godt op i garagen og et værelse og kælderen blev derfor inddraget til service. De første år brugte vi vores gamle grønne Volvo stationcar og en nyindkøbt brugt trailer med ruf til udbringning af service, borde og stole, siger Lene Christensen.
 Årene gik og firmaet fik en del udlejning til halballer, hvor de blandt andet tilbød at vaske servicen op efter festen. Det foregik i de første år i diverse haller omklædnings rum, med vand opvarmet i gruekedel og opvaskebaljer på stribe. Det var hårdt arbejde, mindes Lene og Vagn Christensen.
- I 1993 kom vores yngste søn Bjarke til verden, og på vejen hjem fra sygehuset, kørte vi omkring en autoforhandler, for at se på en ny, brugt Toyota varevogn, som blev købt til firmaet.
  1998 købte Lene og Vagn Christensen ejendommen Vestergade 18 i Aalestrup. De havde efterhånden udvidet sortimentet så meget, at der var blevet for lidt plads hjemme på Engvej. Ejendommen gennemgik en større indvendig renovering. Der blev bl.a. lavet opvaskerum, lager og butik med salg af diverse festartikler så som duge, servietter, lys og meget andet. Nogle år senere blev sortimentet igen udvidet, blandt andet med festtelte og gulve. I dag kan de levere telte i seks og ni meters bredde med gulv, skal- og polstrede stole, lange eller runde borde og service til 1300 personer.
 Selvom Lene og Vagn Christensen har travlt med udlejning, og ikke mindst den nye ”titel” som bedsteforældre, er Lene Christensen også forpagter i Den jydske Rosenparks pavillon og Aalestrup Campingplads, hvor man i sæsonen også mange gange ser ægtefællen give en hjælpende hånd. Han ligger nu heller ikke på den ”lade side”, men har sit lille tømrerfirma ”Form & Fixtur”, og han er indehaver af Hancock øldepotet i Aalestrup.
 Lene og Vagn Christensen markerer jubilæet med en reception i Rosenparkens Pavillon i morgen torsdag og hele weekenden er der åbent hus samme sted med udstilling og inspiration til forårets fester.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste