onsdag 04. juni 2014

Simested får varme fra Aalestrup i 2016

Af: Thorkil Christensen

Og der har været drøftelser med Nørager og Hvam

Aalestrup Varme A.m.b.a. skal levere varme til Simested by fra 2016 - måske følger Nørager by efter.

AALESTRUP: Der har i en periode været arbejdet med planer om fjernvarme i Simested - og som det ser ud nu så vil mindst 80 ejendomme i området blive tilsluttet Aalestrup Varme A.m.b.a. fra udgangen af 2016.
Det oplyste formanden for Aalestrup Varme, Søren Hestbæk ved generalforsamlingen på Hotel Hvide Kro.
- Efter beregninger og vurderinger, et velbesøgt møde på Simested Kro, og ikke mindst en engageret indsats af Simested Beboerforening, så har vi nu fået tilslutnings-tilkendegivelse fra ca. 80 ejendomme i byen. Dermed er grundlaget for udvidelse af fjernvarmeforsyningsnettet på plads, og bestyrelsen har besluttet at sætte projektet igang, sagde Søren Hestbæk.
Der skal nu udarbejdes en varmeplan for området. Planen skal godkendes af Vesthimmerlands Kommune inden det videre arbejde kan indledes.
Søren Hestbæk sagde, at bestyrelsen har en positiv forventning om, at en varmeplan kan være udarbejdet og godkendt i løbet af det næste års tid, så varmeværket i løbet af 2015 kan få planlagt og projekteret et ledningsnet til Simested. Nettet kan så etableres i 2016, så Aalestrup Varme kan levere varme til Simested-borgerne til vinteren 2016/17.


Flere interesserede
På generalforsamlingen kom det også frem, at varmeværket har fået en henvendelse fra Nørager Fjernvarme om et muligt samarbejde. Nørager Fjernvarme er et naturfyret kraft-varmeværk med omkring 450 forbrugere.
- Men i modsætning til mange mindre kraftvarmeværker, så har Nørager Fjernvarme en sund økonomi, dog med en afregningspris til forbrugerne i et niveau på 30-40 procent over, hvad der betales i Aalestrup. Derfor har Nørager et ønske om at fremtidssikre varmeforsyningen og prisen på fjernvarme, og der er igangsat undersøgelser om et muligt samarbejde, sagde Søren Hestbæk.
Alle muligheder er åbne for samarbejde med Nørager. Det kan være teknisk og administrativt, fusion eller bare en leveringsaftrale. De to bestyrelser og rådgivere fører i øjeblikket en dialog her om.
Ved generalforsamlingen sagde formanden, at bestyrelsen også har haft en snak med Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk om et muligt samarbejde. Drøftelserne er dog indtil videre stillet i bero, idet Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk sidste år investerede i en ny gasmotor og forventer at få en væsentlig bedre forbrugerøkonomi end hidtil. Aalestrup Varme har dog meddelt, at døren står åben, hvis man i Hvam-området ønsker at genoptage drøftelserne.
- Det er ikke sådan, at vi jagter nye forbrugere og forsyningsområder, men vi må se i øjnene at vi ved at udvide forsyningsområdet og ved at arbejde sammen med naboværker eller ved fusion, kan udnytte ressourcerne mere optimalt. Det gælder både de tekniske og menneskelige. Endelig er der det, at den administrative del ved at drive varmeforsyning bliver mere og mere omfattende og kræver mere tid. Derfor kan fusion eller samarbejde være fornuftigt, fastslog Søren Hestbæk og tilføjede, at lovgivningen siger meget klart, at det ikke må lægges eksisterende forbrugere til last, at der tilsluttes nye områder eller sammenlæges værker..


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste