onsdag 11. juni 2014

Sidsel fra Aalestrup fik sit store ønske opfyldt

Af: Hanne Grabow

Sidsel på 11 år, der bor på Markedsdalen i Aalestrup sammen med sine forældre Helle og John, havde et stort ønske, men det kostede rigtig mange penge. 

 Helle og John Søndergaard Nielsen havde hørt om ”Ønskefonden” gennem nogle venner og derfor sendte de sidste år en ansøgning, om hjælp til Sidsels store ønske. De blev kontaktet af fonden i december og fik derefter at vide, at man arbejdede på at skaffe den unikke gave til Sidsel.

 Det var dog ikke så let, for Sidsels ønske var at få en Joba ridestol, som er en ”heste” simulator som simulerer bevægelserne i ride behandling og træner muskelgrupper, der ignoreres eller forsømmes ved brug af traditionelt udstyr. 

 Sidsel har sygdommen Rett syndrom, som blev konstateret da hun var halvandet år. Rett syndrom  er en sjælden, medfødt neurologisk udviklingsdefekt, der hovedsageligt ses hos piger. Syndromet medfører bl.a. psykisk og fysisk udviklingshæmning.

- Det er stor betydning at Sidsel bliver motioneret hele tiden og denne ride stol er den helt rigtige til at stimulere hendes muskler i, siger Helle. 

 Trods udfordringen i at skaffe ride stolen, så lykkedes det at få en fra USA og forleden var to repræsentanter på besøg hos Sidsel og hendes familie i Aalestrup. Den store pakke med ride stolen var allerede leveret, men endnu ikke pakket ud, så det var en stor dag for såvel forældre som Sidsel, da de endelig kunne pakke den flotte gave ud og Sidsel tog den straks i brug.

- Vi var utrolig glade for at kunne opfylde familiens ønske, siger Katrine Jensen, som er regionskoordinator for ”Ønskefonden ” i Nordjylland. I øjeblikket har vi flere nordjyske børn, hvis største ønsker, vi forsøger at opfylde.

 ”Ønskefonden” som globalt hedder ”Make-A-Wish”   opfylder ønsker for børn i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde

 Make-A-Wish ”Ønskefonden Danmark”, er en del af den internationale organisation Make-A-Wish International, der blev etableret i USA i 1980. Make-A-Wish International er i dag en professionel drevet organisation etableret i 37 lande uden for USA, som til dato har opfyldt over 300.000 ønsker for børn for at skabe Håb, Styrke og Glæde i deres liv. Organisationens arbejde udføres primært af over 30.000 frivillige, der i dag arbejder for Make-A-Wish verden over.  Make-A-Wish Ønskefonden Danmark blev etableret d. 24. april 1999 under navnet Landsforeningen ”Ønskefonden”. Foreningen opfyldte det første danske ønske i 2001. 

 Vi har til dato opfyldt lidt over 1.200 ønsker for børn i Danmark. Alene i 2012 opfyldte Make-A-Wish Ønskefonden 140 børns højeste ønske. Foreningens arbejde udføres af de lidt over 100 frivillige over hele landet.

 Ønskerne varierer meget og kan være alt fra en rejse med familien til varmere himmelstrøg eller det populære Disneyland ved Paris - en rejse, der kan være med til at skabe et frirum for familien efter lang tids sygdom eller isolation; det kan være et kæledyr, en PC der kan være med til at fastholde kontakten til venner og kammerater; det kan være at møde et idol som en fodboldspiller, skuespiller eller musiker; det kan være at selv være en anden for en dag, som dyrepasser eller brandmand eller det kan være at få en cykel, der igen kan bringe smilet frem hos barnet.

 Forskning viser, at positive oplevelser har en direkte indflydelse på livskvaliteten hos et sygt barn, og derudover er det en helt uvurderlig opmuntring for resten af familien, som også er ramt hårdt.

- Vi vil rigtig gerne inden for de næste tre år fordoble vores kapacitet og kunne øge antallet af opfyldte ønsker til 200 ønsker årligt, siger Katrine Jensen.  Vi tager derfor altid gerne imod nye frivillige i hele landet. Ønskerne er finansieret via vores medlemmers kontingent på kr. 200,- årligt samt donationer, bidrag og sponsorater. Jo flere private, virksomheder, fonde og foreninger, der hjælper os, jo flere børn og deres familier kan vi hjælpe.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste