onsdag 09. juli 2014

Naturoplevelser for tre generationer

”Smag på Livø” var tema for det seneste naturarrangement i Vesthimmerland. Naturvejleder Karin Winther mærker stor efterspørgsel på denne slags arrangementer og kan se at det gør en forskel at tage på tur i naturen sammen.

VESTHIMMERLAND: For tredje år i træk kunne naturvejlederne, Lars Wachmann fra Naturstyrelsen og Karin Winther fra Vesthimmerland melde om deltagerfremgang og tilmed overbookning på 10 personer, da 40 deltagere tirsdag til onsdag deltog i arrangement  på Livø.

 Netop hjemvendt fra arrangementet, har naturvejlederne svært ved at få hænderne ned igen. Aldrig har interessen for at deltage i naturformidlingsarrangementer været så stor som i 2014 og specielt er Karin Winther glad over, at mange familier deltager med tre generationer. Senest på det netop afviklede arrangement på Livø med temaet ”Smag på Livø”, hvor fire af familierne deltog med tre generationer.

 

Meget læring

Der er så meget læring generationerne imellem når naturen opleves på tværs af alder og køn. Børnene Frederik og Kasper blev ret imponeret over bedstefars bivuak sidste år som han byggede efter minder fra soldatertiden.  I år skulle bivuakken være endnu større da 9 familiemedlemmer skulle huses. Bedstemødrene måtte ud i vaders for at hjælpe med at fange krabber, da ungerne var vilde med krabbesuppe og mor Jo måtte lige tage mod til sig, for at smage på en græshoppe som børnene Thea, Mathilde og Tor tilbød smagsprøve på. Børnene havde selvfølgelig selv prøvesmagt først.

 Farmor Lis fra Løgstør deltog for 3. gang på Livø sammen med barnebarnet Mathilde. De er begge begejstrede for arrangementet og farmor fortæller, at det er oplevelser som disse barnebarnet igen og igen trækker frem og taler om. Dette års menu på ”Smag på Livø” bliver der nok også talt om, for den bestod af båltoast med pesto af strandarve, krabbesuppe med grønsager, stensteget bøffer med vild timian, salat og tzatziki af brændenælde og strandarve samt tangboller med melblandinger fra korn dyrket på Livø. 

- Vi kan se det gør en forskel at tage på tur sammen. Alle bliver bedre til at finde og huske de forskellige spiselige planter og dyr når vi ser, smager, lugter og føler. Der er sådan en ro, glæde og hjælpsomhed på disse arrangementer, så selvom vi er i gang i mange timer, så flyver tiden af sted fortæller Lars Wachmann og Karin Winther.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste