onsdag 09. juli 2014

Naturoplevelser for tre generationer

”Smag på Livø” var tema for det seneste naturarrangement i Vesthimmerland. Naturvejleder Karin Winther mærker stor efterspørgsel på denne slags arrangementer og kan se at det gør en forskel at tage på tur i naturen sammen.

VESTHIMMERLAND: For tredje år i træk kunne naturvejlederne, Lars Wachmann fra Naturstyrelsen og Karin Winther fra Vesthimmerland melde om deltagerfremgang og tilmed overbookning på 10 personer, da 40 deltagere tirsdag til onsdag deltog i arrangement  på Livø.

 Netop hjemvendt fra arrangementet, har naturvejlederne svært ved at få hænderne ned igen. Aldrig har interessen for at deltage i naturformidlingsarrangementer været så stor som i 2014 og specielt er Karin Winther glad over, at mange familier deltager med tre generationer. Senest på det netop afviklede arrangement på Livø med temaet ”Smag på Livø”, hvor fire af familierne deltog med tre generationer.

 

Meget læring

Der er så meget læring generationerne imellem når naturen opleves på tværs af alder og køn. Børnene Frederik og Kasper blev ret imponeret over bedstefars bivuak sidste år som han byggede efter minder fra soldatertiden.  I år skulle bivuakken være endnu større da 9 familiemedlemmer skulle huses. Bedstemødrene måtte ud i vaders for at hjælpe med at fange krabber, da ungerne var vilde med krabbesuppe og mor Jo måtte lige tage mod til sig, for at smage på en græshoppe som børnene Thea, Mathilde og Tor tilbød smagsprøve på. Børnene havde selvfølgelig selv prøvesmagt først.

 Farmor Lis fra Løgstør deltog for 3. gang på Livø sammen med barnebarnet Mathilde. De er begge begejstrede for arrangementet og farmor fortæller, at det er oplevelser som disse barnebarnet igen og igen trækker frem og taler om. Dette års menu på ”Smag på Livø” bliver der nok også talt om, for den bestod af båltoast med pesto af strandarve, krabbesuppe med grønsager, stensteget bøffer med vild timian, salat og tzatziki af brændenælde og strandarve samt tangboller med melblandinger fra korn dyrket på Livø. 

- Vi kan se det gør en forskel at tage på tur sammen. Alle bliver bedre til at finde og huske de forskellige spiselige planter og dyr når vi ser, smager, lugter og føler. Der er sådan en ro, glæde og hjælpsomhed på disse arrangementer, så selvom vi er i gang i mange timer, så flyver tiden af sted fortæller Lars Wachmann og Karin Winther.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste