onsdag 23. juli 2014

Genbrugsbutik i stedet for bank i Aalestrup

Af: Thorkil Christensen

Blå Kors flytter fra Vestergade 25 til Vestergade 10

AALESTRUP: Efter et par år uden aktivitet, sker der igen noget i ejendommen Vestergade 10 i Aalestrup, som nu er under omdannelse til genbrugsbutik.

Blå Kors Genbrug i Aalestrup flytter fra Vestergade 25 til Vestergade 10, og får dermed et større salgsareal. Det sker fredag, 22. august.

- Vi har været meget tilfredse med at være i det nuværende lejemål, men pladsen er blevet for trang. Derfor glæder vi os til at skulle flytte ind i den tidligere bankbygning, hvor vi får fordoblet salgsarealet og desuden får plads til lager, så vi ikke længere behøver at have fjernlager, siger lederen af Blå Kors Genbrugsbutik i Aalestrup,  Erna Nielsen.

De 35 frivillige i Blå Kors’ genbrugsarbejde i Aalestrup glæder sig til at kunne præsentere varerne på en helt ny måde. Blå Kors hovedafdeling står for selve lejemålet og indsætter nyt inventar i lokalerne. Det sker i perioden fra 9.august og til åbningen.

I øjeblikket bliver der væltet skillevægge, gjort rent og malet i bygningen, så alt er klar til indflytningen. I perioden fra 9. august til 22. august vil genbrugsbutikken være lukket på grund af flytning. Og fra 31. juli til 9. august holdes flytteudsalg.

Et firma i Aarhus har købt den solide bygning i Aalestrup af Danske Bank som nedlagde afdelingen for et par år siden.  Oprindelig blev bygningen opført til at skulle huse Aalestrup og Omegns Sparekasse, som senere blev til Bikuben og senest til Danske Bank. 

Blå Kors Genbrug har lejet det tidligere ekspeditionslokale, kontorer og baglokaler.  Det medfører gode forhold for kunderne, men også fine tilkørsels- og lagerforhold fra gården for de frivillige medarbejdere.

Blå Kors’ Genbrug åbnede i Aalestrup for mere end 25 år siden. Det var i en del af den tidligere jernbanestation. For 13 år siden flyttede man til lokalerne i Vestergade 25 og har lige siden haft godt gang i forretningen.

- På det seneste har vi dog mærket en lille nedgang i salget i forhold til tidligere. Det kan skyldes, at der bliver holdt mange loppemarkeder rundt omkring. Hovedkontoret og de lokale frivillige medarbejdere ved Blå Kors har dog en tro på, at det kan lade sig gøre at øge omsætningen når vi flytter i større lokaler og får mulighed for at præsentere varerne på en bedre måde end hidtil, siger Erna Nielsen.

Overskuddet fra Blå Kors’ genbrugsbutikker går til hjælpearbejde for hjemløse, misbrugere og andre humanitære formål. Der sendes hvert år et betydeligt beløb fra Aalestrup til dette arbejde.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste