onsdag 23. juli 2014

Genbrugsbutik i stedet for bank i Aalestrup

Af: Thorkil Christensen

Blå Kors flytter fra Vestergade 25 til Vestergade 10

AALESTRUP: Efter et par år uden aktivitet, sker der igen noget i ejendommen Vestergade 10 i Aalestrup, som nu er under omdannelse til genbrugsbutik.

Blå Kors Genbrug i Aalestrup flytter fra Vestergade 25 til Vestergade 10, og får dermed et større salgsareal. Det sker fredag, 22. august.

- Vi har været meget tilfredse med at være i det nuværende lejemål, men pladsen er blevet for trang. Derfor glæder vi os til at skulle flytte ind i den tidligere bankbygning, hvor vi får fordoblet salgsarealet og desuden får plads til lager, så vi ikke længere behøver at have fjernlager, siger lederen af Blå Kors Genbrugsbutik i Aalestrup,  Erna Nielsen.

De 35 frivillige i Blå Kors’ genbrugsarbejde i Aalestrup glæder sig til at kunne præsentere varerne på en helt ny måde. Blå Kors hovedafdeling står for selve lejemålet og indsætter nyt inventar i lokalerne. Det sker i perioden fra 9.august og til åbningen.

I øjeblikket bliver der væltet skillevægge, gjort rent og malet i bygningen, så alt er klar til indflytningen. I perioden fra 9. august til 22. august vil genbrugsbutikken være lukket på grund af flytning. Og fra 31. juli til 9. august holdes flytteudsalg.

Et firma i Aarhus har købt den solide bygning i Aalestrup af Danske Bank som nedlagde afdelingen for et par år siden.  Oprindelig blev bygningen opført til at skulle huse Aalestrup og Omegns Sparekasse, som senere blev til Bikuben og senest til Danske Bank. 

Blå Kors Genbrug har lejet det tidligere ekspeditionslokale, kontorer og baglokaler.  Det medfører gode forhold for kunderne, men også fine tilkørsels- og lagerforhold fra gården for de frivillige medarbejdere.

Blå Kors’ Genbrug åbnede i Aalestrup for mere end 25 år siden. Det var i en del af den tidligere jernbanestation. For 13 år siden flyttede man til lokalerne i Vestergade 25 og har lige siden haft godt gang i forretningen.

- På det seneste har vi dog mærket en lille nedgang i salget i forhold til tidligere. Det kan skyldes, at der bliver holdt mange loppemarkeder rundt omkring. Hovedkontoret og de lokale frivillige medarbejdere ved Blå Kors har dog en tro på, at det kan lade sig gøre at øge omsætningen når vi flytter i større lokaler og får mulighed for at præsentere varerne på en bedre måde end hidtil, siger Erna Nielsen.

Overskuddet fra Blå Kors’ genbrugsbutikker går til hjælpearbejde for hjemløse, misbrugere og andre humanitære formål. Der sendes hvert år et betydeligt beløb fra Aalestrup til dette arbejde.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste