onsdag 30. juli 2014

Nyt borgerlaug i Møldrup har fået udstyr

Af: Hanne Monrad

Har fået en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune

Borgerlauget i Møldrup vil arbejde for at forskønne byen. Lauget har fået en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune og Tuborgfondet. Poul Madsen overrakte den store check fra Tuborgfondet.

MØLDRUP: Møldrup har fået et aktivt ”Borgerlaug”, som er en underafdeling af Møldrup Borgerforening. Det er et projekt som skal involvere borgerne i at forskønne byen.
 Borgerlauget i Møldrup er opstået ved, at op mod 20 efterlønnere og pensionister har dannet en klub. Gruppen har påtaget sig opgaver med at vedligeholde en række områder i Møldrup, bl.a. madpakkehuset ved Himmerlandsstien, så byens borgere og turister på stien altid møder et pænt og ryddeligt by.
 Nu har ”lauget” så fået hjælp til arbejdet med en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune
 Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har i 2014 afsat en halv mio. kr. til en pulje til bl.a. plæneklippere, buskryddere, skovle og koste. Puljen kan søges af lokale foreninger, som gerne vil forskønne deres lokalområde.
 I Møldrup har borgerforeningen fået midler til indkøb af havetraktor og busk-rydder, så det lokale borgerlaug nu lettere kan holde byen pæn og velplejet.
- Vi er i udvalget utrolig glade for, at der i de enkelte landsbyer er lokale kræfter, der tager initiativ til at landsbyen fremtræder pæn og indbydende, siger formand for Teknisk Udvalg, Johannes Vesterby.
- Kommunes økonomi til vedligeholdelse af gader og grønne områder er under pres, så vi kan ikke altid opfylde de forventninger, den lokale landsby har til, hvor meget og hvor ofte kommunen slår græs. Derfor hilser vi de lokale initiativer velkommen, og vil gerne støtte op om det ved at give mulighed for at hjælpe til med penge til indkøb af det nødvendige udstyr, siger udvalgsformanden.
- I Borgerforeningen var vi meget glade for henvendelsen fra borgerlauget. De havde selv en række forslag til opgaver, hvor de mente, det trængte til lidt mere vedligehold, end det kommunen kunne tilbyde. Derfor har vi bakket op om initiativet og søgt penge, så de ikke selv også skal lægge udstyr til opgaverne, siger Lone Kastberg, Møldrup Borgerforening og kontaktperson til Møldrup Borgerlaug.
- På de arealer som Viborg Kommune ejer, har vi været i dialog med kommunen og fået aftaler om, hvad henholdsvis kommunen og borgerlauget tager sig af, siger Lone Kastberg og fortsætter:
- Borgerlauget har også et vigtigt socialt aspekt, og derfor er det væsentligt, at borgerlauget har et samlingssted, en base, hvor de kan mødes, og som er udgangspunkt for deres arbejde. Derfor håber vi, at denne base kommer i forbindelse med den kommende områdefornyelse i Møldrup, f.eks. i den nuværende ventesal for buspassagerer.
 Møldrup Borgerlaug har også fået en donation på 29.500 kr. fra Tuborgfondet som blev overrakt ved en festlig indvielse i Møldrup tidligere på måneden, hvor Møldrup Handelsstandsforening støttede op om arrangementet med drikkevarer til deltagerne.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste