onsdag 17. december 2014

Cykler fra Aalestrup til Korsbæk

Af: Hanne Monrad

Matador-byen på Bakken får cykler fra Danmarks Cykelmuseum

Museumsleder Agner Svenningsen (t.h.) fortalte om Danmarks Cykelmuseum og den omfattende samling af cykler ved besøget i Aalestrup.

AALESTRUP: Et større projekt er under opbygning på Dyrehavsbakken ved København. Direktør Torben ”Træsko” Pedersen har været optaget af Matadorserien lige siden den første gang rullede over skærmen i 1978. Han har længe gået med tanken om at bruge Matador seriens univers til en tematesering af et restaurations – og underholdningsmiljø på Bakken. Og i 2015 bliver drømmen til virkelighed, når han og familien slår dørene op for hele Danmarks nye oplevelsesmiljø, Korsbæk på Bakken i verdens ældste forlystelsespark.
Byggeriet er i fuld gang. Det enorme kælderområde er gravet ud, fundamentet er lagt på det 2500 m2 store område, og flere bygninger er allerede rejst. Den velkendte Korsbæk Bank og den store mondæne Restaurant Postgården står i fuld højde med spær og facader. Tømrere, murere, stilladsarbejdere, elektrikere og mange flere arbejder i højt tempo for at få huse, stuer og forretninger klar til at give besøgende en totaloplevelse, når ”Korsbæk på Bakken” slår dørene op til april.
Forleden var projektleder Arne Høy-Nielsen i Aalestrup for sammen med de to regissører på projektet, Jacob Dahl og Pia Rosholm, at finde gamle effekter til ”Korsbæk” på Danmarks Cykelmuseum.
Cykelmuseets Agner Svenningsen viste rundt og fortalte om de mange klenodier museet råder over og de besøgende gav sig god tid til at finde det helt rigtige. De to regissører var meget imponeret af den flotte samling og det kunne være svært at vælge det rigtige ud. Blandt andet skulle der bruges effekter til ”Cykelhandleren” , hertil blev der udtaget en del cykler fra omkring 1935 og også radioer symaskiner og andre gamle ting blev udvalgt og fragtet til Klampenborg i ”Korsbækbilen”.
Projektleder Arne Høy- Nielsen fortalte om starten på ideen for næsten tre år siden, hvor der blev arbejdet ihærdigt med at overbevise Danmarks Radio og forfatteren Lise Nørgaard om det gode projekt.
Men begge blev efterhånden meget positive og nu er begge meget ivrige medaktører og glæder sig til det færdige projekt, fortalte Arne Høy – Nielsen.
Agner Svenningsen fortæller, at effekterne kun er til låns, når ”Korsbæk på Bakken” bliver nedlagt igen, skal de tilbage til Cykelmuseet i Aalestrup.
Samtidig med Korsbækfolkenes besøg på Cykelmuseet i Aalestrup, var også en TV fotograf og producer Lasse Lindhardt fra Danmarks Radio mødt op for at optage besøget til udsendelsen ”Skattejægerne”.


onsdag 18. april 2018

Festlig afslutning på Vennepunktets sæson

Fredag sluttede sæsonen

onsdag 18. april 2018

SuperBrugsen i Aalestrup er på vej fremad

Atter et år med store udfordringer i SuperBrugsen

fredag 13. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode...

torsdag 12. april 2018

50 kalve på natvandring

AALESTRUP: Natten mellem onsdag og torsdag slap 50 kalve ud fra en indhegning ved Hovedvejen øst...

onsdag 11. april 2018

Ny forpagter på Ulbjerg Cafeteria

Af Hanne Monrad ULBJERG: Ulbjerg Cafeteria har fået en ny forpagter. Det vil sige Kurt Grove...

onsdag 11. april 2018

Rosenparkens formand ønsker at træde tilbage

Alle interesserede inviteres til generalforsamling

fredag 06. april 2018

Wild wild Westhimmerland

Aalestrup Skole blev til det vilde vesten

onsdag 04. april 2018

Arbejdsulykke i Gedsted

GEDSTED: En medarbejder fra et firma i Kolding kom ud for en arbejdsulykke tirsdag...

onsdag 04. april 2018

Aalestrup er blevet gjort forårsklar

Mange frivillige mødte op for at gøre byen ren

onsdag 04. april 2018

Knaberfesten 2018 er ved at være på skinner

Tema til optoget bliver i år Astrid Lindgrens univers

Arkiv

ingen nyheder i denne liste