onsdag 17. december 2014

Cykler fra Aalestrup til Korsbæk

Af: Hanne Monrad

Matador-byen på Bakken får cykler fra Danmarks Cykelmuseum

Museumsleder Agner Svenningsen (t.h.) fortalte om Danmarks Cykelmuseum og den omfattende samling af cykler ved besøget i Aalestrup.

AALESTRUP: Et større projekt er under opbygning på Dyrehavsbakken ved København. Direktør Torben ”Træsko” Pedersen har været optaget af Matadorserien lige siden den første gang rullede over skærmen i 1978. Han har længe gået med tanken om at bruge Matador seriens univers til en tematesering af et restaurations – og underholdningsmiljø på Bakken. Og i 2015 bliver drømmen til virkelighed, når han og familien slår dørene op for hele Danmarks nye oplevelsesmiljø, Korsbæk på Bakken i verdens ældste forlystelsespark.
Byggeriet er i fuld gang. Det enorme kælderområde er gravet ud, fundamentet er lagt på det 2500 m2 store område, og flere bygninger er allerede rejst. Den velkendte Korsbæk Bank og den store mondæne Restaurant Postgården står i fuld højde med spær og facader. Tømrere, murere, stilladsarbejdere, elektrikere og mange flere arbejder i højt tempo for at få huse, stuer og forretninger klar til at give besøgende en totaloplevelse, når ”Korsbæk på Bakken” slår dørene op til april.
Forleden var projektleder Arne Høy-Nielsen i Aalestrup for sammen med de to regissører på projektet, Jacob Dahl og Pia Rosholm, at finde gamle effekter til ”Korsbæk” på Danmarks Cykelmuseum.
Cykelmuseets Agner Svenningsen viste rundt og fortalte om de mange klenodier museet råder over og de besøgende gav sig god tid til at finde det helt rigtige. De to regissører var meget imponeret af den flotte samling og det kunne være svært at vælge det rigtige ud. Blandt andet skulle der bruges effekter til ”Cykelhandleren” , hertil blev der udtaget en del cykler fra omkring 1935 og også radioer symaskiner og andre gamle ting blev udvalgt og fragtet til Klampenborg i ”Korsbækbilen”.
Projektleder Arne Høy- Nielsen fortalte om starten på ideen for næsten tre år siden, hvor der blev arbejdet ihærdigt med at overbevise Danmarks Radio og forfatteren Lise Nørgaard om det gode projekt.
Men begge blev efterhånden meget positive og nu er begge meget ivrige medaktører og glæder sig til det færdige projekt, fortalte Arne Høy – Nielsen.
Agner Svenningsen fortæller, at effekterne kun er til låns, når ”Korsbæk på Bakken” bliver nedlagt igen, skal de tilbage til Cykelmuseet i Aalestrup.
Samtidig med Korsbækfolkenes besøg på Cykelmuseet i Aalestrup, var også en TV fotograf og producer Lasse Lindhardt fra Danmarks Radio mødt op for at optage besøget til udsendelsen ”Skattejægerne”.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste