onsdag 28. januar 2015

Pygmæsøhest til Sortebakkeskolen

Fabrikant giver endnu et maleri til en skole

Det var en glad skoleleder, Gitte Rubæk, der på Sortebakkeskolens vegne kunne takke både kunstneren, Maria Dubin og giveren, Flemming Christensen, Sawo i Støvring, for den farvestrålende søhest, der nu danser på væggen i skolens Vandrehal.

NØRAGER: At en skole kvit og frit får skænket et seks kvadratmeter stort maleri af en anerkendt kunstmaler er ikke en hverdagsforteelse.
Det er ikke desto mindre lige netop, hvad der torsdag skete for Sortebakkeskolen i Nørager.
Maleren er dansk-amerikanske Maria Dubin, der mødte op på skolen torsdag morgen med et tomt lærred og masser af malergrej. Den glade giver er fabrikant Flemming Christensen, Sawo i Støvring, der af egne midler har sørget for, at efterhånden de fleste skoler i Rebild Kommune - og nu også Sortebakkeskolen - har fået forskellige flotte kunstværker, ikke mindst i form af Maria Dubins livsbekræftende søhestemalerier.
- Torsdag morgen var vi faktisk lidt nervøse for, hvad der ville ske, indrømmer skoleleder Gitte Rubæk, Sortebakkeskolen.
- Vores elever var meget optagede af det, der skulle foregå, og inden Maria gik i gang med maleriet, havde vores børn mulighed for at stille spørgsmål. Og med børnenes store spørgelyst, så var klokken kvarter over 9, før Maria kunne begynde med pensler og maling, fortsætter hun.
Men derefter gik det stærkt, og i løbet af dagen kunne de mange interesserede børn opleve, hvordan farvestrålende og dansende søheste indtog det store lærred. Så da klokken var 13.20, var maleriet færdigt, og den planlagte fernisering kunne begynde.
- Vi er utroligt taknemmelige for Flemmings flotte gave. Vi ville aldrig selv have mulighed for gå ud og købe et kunstværk af denne kaliber til skolen, og jeg blev utrolig glad, da Flemming ud af det blå dukkede op, og spurgte, om vi var interesserede i at modtage denne kunstgave. Så en kæmpe tak til Flemming Christensen, siger en glad skoleleder.
Maria Dubin har lavet store udsmykningsarbejder over store dele af verden, og i Danmark kan hendes værker bl.a. opleves i både København og Aalborg Zoo, og ikke overraskende er hendes motiver oftest hentet i dyre- og planteriget.
Maleriet på Sortebakkeskolen kalder Maria Dubinfor "Pygmæ søhest". Det er seneste i den række af søheste-malerier, som Flemming Christensen har skænket til skolerne i Rebild. Men til ferniseringen kunne Flemming Christensen love, at det ikke er det sidste af sin slags, som vil give skoleeleverne i Rebild Kommune mulighed for at få noget smukt at kigge på.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste