onsdag 28. januar 2015

Pygmæsøhest til Sortebakkeskolen

Fabrikant giver endnu et maleri til en skole

Det var en glad skoleleder, Gitte Rubæk, der på Sortebakkeskolens vegne kunne takke både kunstneren, Maria Dubin og giveren, Flemming Christensen, Sawo i Støvring, for den farvestrålende søhest, der nu danser på væggen i skolens Vandrehal.

NØRAGER: At en skole kvit og frit får skænket et seks kvadratmeter stort maleri af en anerkendt kunstmaler er ikke en hverdagsforteelse.
Det er ikke desto mindre lige netop, hvad der torsdag skete for Sortebakkeskolen i Nørager.
Maleren er dansk-amerikanske Maria Dubin, der mødte op på skolen torsdag morgen med et tomt lærred og masser af malergrej. Den glade giver er fabrikant Flemming Christensen, Sawo i Støvring, der af egne midler har sørget for, at efterhånden de fleste skoler i Rebild Kommune - og nu også Sortebakkeskolen - har fået forskellige flotte kunstværker, ikke mindst i form af Maria Dubins livsbekræftende søhestemalerier.
- Torsdag morgen var vi faktisk lidt nervøse for, hvad der ville ske, indrømmer skoleleder Gitte Rubæk, Sortebakkeskolen.
- Vores elever var meget optagede af det, der skulle foregå, og inden Maria gik i gang med maleriet, havde vores børn mulighed for at stille spørgsmål. Og med børnenes store spørgelyst, så var klokken kvarter over 9, før Maria kunne begynde med pensler og maling, fortsætter hun.
Men derefter gik det stærkt, og i løbet af dagen kunne de mange interesserede børn opleve, hvordan farvestrålende og dansende søheste indtog det store lærred. Så da klokken var 13.20, var maleriet færdigt, og den planlagte fernisering kunne begynde.
- Vi er utroligt taknemmelige for Flemmings flotte gave. Vi ville aldrig selv have mulighed for gå ud og købe et kunstværk af denne kaliber til skolen, og jeg blev utrolig glad, da Flemming ud af det blå dukkede op, og spurgte, om vi var interesserede i at modtage denne kunstgave. Så en kæmpe tak til Flemming Christensen, siger en glad skoleleder.
Maria Dubin har lavet store udsmykningsarbejder over store dele af verden, og i Danmark kan hendes værker bl.a. opleves i både København og Aalborg Zoo, og ikke overraskende er hendes motiver oftest hentet i dyre- og planteriget.
Maleriet på Sortebakkeskolen kalder Maria Dubinfor "Pygmæ søhest". Det er seneste i den række af søheste-malerier, som Flemming Christensen har skænket til skolerne i Rebild. Men til ferniseringen kunne Flemming Christensen love, at det ikke er det sidste af sin slags, som vil give skoleeleverne i Rebild Kommune mulighed for at få noget smukt at kigge på.


onsdag 18. april 2018

Festlig afslutning på Vennepunktets sæson

Fredag sluttede sæsonen

onsdag 18. april 2018

SuperBrugsen i Aalestrup er på vej fremad

Atter et år med store udfordringer i SuperBrugsen

fredag 13. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode...

torsdag 12. april 2018

50 kalve på natvandring

AALESTRUP: Natten mellem onsdag og torsdag slap 50 kalve ud fra en indhegning ved Hovedvejen øst...

onsdag 11. april 2018

Ny forpagter på Ulbjerg Cafeteria

Af Hanne Monrad ULBJERG: Ulbjerg Cafeteria har fået en ny forpagter. Det vil sige Kurt Grove...

onsdag 11. april 2018

Rosenparkens formand ønsker at træde tilbage

Alle interesserede inviteres til generalforsamling

fredag 06. april 2018

Wild wild Westhimmerland

Aalestrup Skole blev til det vilde vesten

onsdag 04. april 2018

Arbejdsulykke i Gedsted

GEDSTED: En medarbejder fra et firma i Kolding kom ud for en arbejdsulykke tirsdag...

onsdag 04. april 2018

Aalestrup er blevet gjort forårsklar

Mange frivillige mødte op for at gøre byen ren

onsdag 04. april 2018

Knaberfesten 2018 er ved at være på skinner

Tema til optoget bliver i år Astrid Lindgrens univers

Arkiv

ingen nyheder i denne liste