onsdag 04. november 2015

Skovbund, mudderhuller og brede smil…

VESTHIMMERLAND: - Hold da op hvor er det hårdt!. Sådan kunne det lyde, når en løber kommer i mål med mudder op ad benene og våde sko efter turen ud over engene.

Stedet er Paradiset ved Gedsted. Her afvikles 1. afdeling af Vesthimmerlands Vinter Cross Cup (VVCC) søndag, 8. november.
VVCC er fire  trail/cross motionsløb, som afvikles henover vinteren med det første løb d. 8. november og det sidste, 7. februar.
Disse fire løb afvikles fire forskellige steder i Vesthimmerlands Kommune; Paradiset ved Gedsted, Skovbakker ved Hvalpsund, Uhrehøje Plantage ved Strandby og afsluttende i Vesterbølle Plantage ved Vesterbølle, fortæller Per H. Christensen, Gedsted Løbeklub.
Trail/cross løb er løbeture borte fra det hårde underlag, som vi løber alt for meget på, når vi træner eller løber gadeløb. Trail/cross løb foregår på - eller udenfor - de små stier. Det er i skoven, ud over heden, på stranden, på engene eller andre steder hvor oplevelsen og naturen er vigtigere end tiden.
Trail/cross løb er meget oppe i tiden. Dels på grund af det ovenfor skrevne, men også fordi den måde man løber på, er meget sundere for kroppen end ”asfaltræs”. Man bruger muskler, led og sener mere varieret og dermed styrker man kroppen og mindsker risikoen for skader. Ens koordinationsevne bliver også udfordret. Og som en sidegevinst, er det rigtigt sjovt. Som vi siger; ”Crossløbere smiler bare mere..”. Måske lidt usikkert i starten, men efter løbet, når man kommer i mål med mudder på skoene og frost i håret, så er smilet blevet bredere.
VVCC har et ordsprog der lyder; ”Få noget tilbage..”. Med det menes, at løberne får meget for deres startgebyr. Løbene er billige at deltage i, listen af lodtrækningspræmier og vinderpræmier er nærmest endeløs, samtidigt med at forplejningen er i top. Hvor mange steder kan man f.eks. deltage i et (jule)- løb, hvor alle løbere får en lille julegave, varm kakao, gløgg, brunkager og pebernødder, juleøl og sodavand. Det hele akkompagneret af julemusik i højttalerne?
(Jule)-løbet i Skovbakker ved Hvalpsund, som er det andet løb i cuppen, er et pandelampe-cross løb. Det vil sige, at man skal ud i den kulsorte december aften iført pandelampe. Det udfordrer én på en helt anden måde, fordi man skal bruge andre sanser og virkelig skal være opmærksom hele tiden.
Tredje løb er i Uhrehøje Plantage, hvor bakker og rødder i skovbunden udfordrer løberne.  Der sluttes af i Vesterbølle Plantage med de ondeste bakker, hvor løberne også løber i juletræsplantager.
Her sluttes det hele af med suppe og præmieoverrækkelse. Ikke alle kan vinde, men får man først hevet sig selv op af sofaen, snøret løbeskoene, mødt op til et eller flere af løbene og gennemført løbet, så har man allerede fået den første sejr, mener Per H. Christensen.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste