onsdag 04. november 2015

Mindeord: Jan Dyregaard Nielsen

Borgmester Knud Kristensen, har på vegne af Vesthimmerlands Kommune indsendt følgende mindeord om Jan Dyregaard, Vestrup:

Torsdag, 29 oktober fik Byrådet i Vesthimmerland den triste besked, at byrådsmedlem Jan Dyregaard var afgået ved døden. Vi i Byrådet var bekendte med, at Jan var meget syg, men ingen havde troet det ville gå så hurtigt, som det nu skete.
I Vesthimmerlands Kommune har Jan Dyregaard sat sig spor både fagligt og menneskeligt.
Jan Dyregaard var en god kollega og kammerat, som vi altid kunne stole på. Jan var et ærligt menneske, der altid stod ved sine aftaler - uanset om det var populære eller upopulære aftaler. Jan satte pris på en god samtale, hvor udfordringer og muligheder kunne vendes inden beslutningerne skulle tages. Jan ville gerne i sit politiske arbejde, at alle vinkler var belyst, så beslutningerne blev truffet på et oplyst grundlag. Jan havde et tillidsfuldt forhold til forvaltningen.
Jan Dyregaard blev medlem af Byrådet i Aars Kommune 1994, hvor Jan har arbejdet med mange forskellige opgaver, men primært har Jan arbejdet inden for børne- og skoleområdet og i mange år inden for kultur- og fritidsområdet, hvor Jan var formand de fleste af årene som byrådsmedlem.
Jan har herigennem også været med til at sætte det positive præg og skabe den rigtig gode udvikling på disse områder. Børn, unge og de frivillige stod Jans hjerte nær i det politiske arbejde.
Betydningen af Lokalsamfundene i kommunen var også et omdrejningspunkt, som optog Jan Dyregaard meget, samt de mange ildsjæle som gør en fantastisk indsats for Vesthimmerlands Kommune.
Jan værnede om midlerne til områderne, og det var væsentligt for Jan, at vi huskede at sætte pris herpå. Jan glædede sig til de årlige uddelinger af Fritidsprisen, Kulturprisen og Årets Landsbypris - og gav sin opbakning til Frivilligmarkedet.
Når de selvejende institutioner løb ind i problemer, så mødte Jan op. Mange af vores selvejende institutioner har nydt godt af Jans sparring i de forløbne år. Jan har bl.a. beklædt poster i Johannes V. Jensen Museet, Messecenter Vesthimmerland, Musikhuset ALFA, men også været aktiv i erhvervsråd, erhvervsskolerne og i varmeværket. Også Vestrup Minihal var et af Jans hjertebørn, som han selv fik lov til at indvie 9. april i år.
Privat var Jan Dyregaard lærer – og mange kender også derfra Jans interesse i børn og unge, og i idrætten. Jan var i flere år leder af Aalestrup Realskoles fodboldhold som deltog i den landsdækkende skoleturnering – og Jan førte holdet til finaledeltagelse i Parken. For Jan var fællesskabet omkring idræt et vigtigt instrument til at komme tæt på de unge.
Jan Dyregaard kæmpede bravt mod sin sygdom, som han talte åbent om. Det var væsentligt for Jan at kunne fortsætte sit politiske arbejde, og han deltog så meget som energien endnu engang, gav ham mulighed for. Jan holdt humøret oppe og talte gerne om situationen.
Et antal af Byrådets medlemmer besøgte Jan og Hanne i hjemmet i Vestrup. Jeg var selv på besøg, og vi fik en rigtig god samtale. Vi kom rigtig langt omkring - også i en humørfyldt stemning, hvor vi berørte mange af de fælles oplevelser, vi har haft sammen. Et møde/samtale som jeg vil mindes, når jeg tænker på Jan Dyregaard, et fantastisk engageret menneske.
I tiden herefter vil vore tanker gå til Hanne og deres to børn. Det er og bliver en meget svær tid, hvor der er nu et stort tomrum, som ikke kan erstattes. Kun de gode minder kan efterfølgende være med til at hjælpe os gennem den kommende tid.
Æret være Jan Dyregaards minde.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste