onsdag 04. november 2015

Mindeord: Jan Dyregaard Nielsen

Borgmester Knud Kristensen, har på vegne af Vesthimmerlands Kommune indsendt følgende mindeord om Jan Dyregaard, Vestrup:

Torsdag, 29 oktober fik Byrådet i Vesthimmerland den triste besked, at byrådsmedlem Jan Dyregaard var afgået ved døden. Vi i Byrådet var bekendte med, at Jan var meget syg, men ingen havde troet det ville gå så hurtigt, som det nu skete.
I Vesthimmerlands Kommune har Jan Dyregaard sat sig spor både fagligt og menneskeligt.
Jan Dyregaard var en god kollega og kammerat, som vi altid kunne stole på. Jan var et ærligt menneske, der altid stod ved sine aftaler - uanset om det var populære eller upopulære aftaler. Jan satte pris på en god samtale, hvor udfordringer og muligheder kunne vendes inden beslutningerne skulle tages. Jan ville gerne i sit politiske arbejde, at alle vinkler var belyst, så beslutningerne blev truffet på et oplyst grundlag. Jan havde et tillidsfuldt forhold til forvaltningen.
Jan Dyregaard blev medlem af Byrådet i Aars Kommune 1994, hvor Jan har arbejdet med mange forskellige opgaver, men primært har Jan arbejdet inden for børne- og skoleområdet og i mange år inden for kultur- og fritidsområdet, hvor Jan var formand de fleste af årene som byrådsmedlem.
Jan har herigennem også været med til at sætte det positive præg og skabe den rigtig gode udvikling på disse områder. Børn, unge og de frivillige stod Jans hjerte nær i det politiske arbejde.
Betydningen af Lokalsamfundene i kommunen var også et omdrejningspunkt, som optog Jan Dyregaard meget, samt de mange ildsjæle som gør en fantastisk indsats for Vesthimmerlands Kommune.
Jan værnede om midlerne til områderne, og det var væsentligt for Jan, at vi huskede at sætte pris herpå. Jan glædede sig til de årlige uddelinger af Fritidsprisen, Kulturprisen og Årets Landsbypris - og gav sin opbakning til Frivilligmarkedet.
Når de selvejende institutioner løb ind i problemer, så mødte Jan op. Mange af vores selvejende institutioner har nydt godt af Jans sparring i de forløbne år. Jan har bl.a. beklædt poster i Johannes V. Jensen Museet, Messecenter Vesthimmerland, Musikhuset ALFA, men også været aktiv i erhvervsråd, erhvervsskolerne og i varmeværket. Også Vestrup Minihal var et af Jans hjertebørn, som han selv fik lov til at indvie 9. april i år.
Privat var Jan Dyregaard lærer – og mange kender også derfra Jans interesse i børn og unge, og i idrætten. Jan var i flere år leder af Aalestrup Realskoles fodboldhold som deltog i den landsdækkende skoleturnering – og Jan førte holdet til finaledeltagelse i Parken. For Jan var fællesskabet omkring idræt et vigtigt instrument til at komme tæt på de unge.
Jan Dyregaard kæmpede bravt mod sin sygdom, som han talte åbent om. Det var væsentligt for Jan at kunne fortsætte sit politiske arbejde, og han deltog så meget som energien endnu engang, gav ham mulighed for. Jan holdt humøret oppe og talte gerne om situationen.
Et antal af Byrådets medlemmer besøgte Jan og Hanne i hjemmet i Vestrup. Jeg var selv på besøg, og vi fik en rigtig god samtale. Vi kom rigtig langt omkring - også i en humørfyldt stemning, hvor vi berørte mange af de fælles oplevelser, vi har haft sammen. Et møde/samtale som jeg vil mindes, når jeg tænker på Jan Dyregaard, et fantastisk engageret menneske.
I tiden herefter vil vore tanker gå til Hanne og deres to børn. Det er og bliver en meget svær tid, hvor der er nu et stort tomrum, som ikke kan erstattes. Kun de gode minder kan efterfølgende være med til at hjælpe os gennem den kommende tid.
Æret være Jan Dyregaards minde.


onsdag 25. april 2018

Mange udfordringer i Rosenparken

I sidste uge blev der holdt generalforsamling

onsdag 25. april 2018

Fest med Sussi og Leo i Aalestrup

Kultduoen var blevet til en trio

onsdag 25. april 2018

Street Art i Aalestrup by

Elever fra Aalestrup Realskole har pyntet byen

onsdag 18. april 2018

Festlig afslutning på Vennepunktets sæson

Fredag sluttede sæsonen

onsdag 18. april 2018

SuperBrugsen i Aalestrup er på vej fremad

Atter et år med store udfordringer i SuperBrugsen

fredag 13. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode...

torsdag 12. april 2018

50 kalve på natvandring

AALESTRUP: Natten mellem onsdag og torsdag slap 50 kalve ud fra en indhegning ved Hovedvejen øst...

onsdag 11. april 2018

Ny forpagter på Ulbjerg Cafeteria

Af Hanne Monrad ULBJERG: Ulbjerg Cafeteria har fået en ny forpagter. Det vil sige Kurt Grove...

onsdag 11. april 2018

Rosenparkens formand ønsker at træde tilbage

Alle interesserede inviteres til generalforsamling

fredag 06. april 2018

Wild wild Westhimmerland

Aalestrup Skole blev til det vilde vesten

Arkiv

ingen nyheder i denne liste