onsdag 25. november 2015

Lions Club sender unge rundt i verden

Af: Hanne Monrad

AALESTRUP: Ved det seneste møde i Lions Club, Aalestrup, havde man inviteret tre unge mennesker, sammen med deres forældre, med til mødet.

De to af dem, Oliver Christensen, Aalestrup og Bettina Jensen, Aalestrup skulle fortælle om deres oplevelser som de har haft i forbindelse med en rejse, de havde fået tildelt fra Lions Club.
Oliver havde sidste sommer været en tur i Tyrkiet. Turen varede i 21 dage og de første 10dage blev tilbragt hos en privat tyrkisk familie. Oliver synes det var spændende at være hos værtsfamilien som gav ham mange oplevelser i den tid han var der. Der var også mange ting som han skulle forholde sig til, blandt andet var der ramadan, da han var der så aftensmaden blev først serveret sent om aftenen.
Men dagene gik med henholdsvis hygge i hjemmet, kortspil med familien og selvfølgelig også en masse ture, hvor han blandt andet var med på en spænende tur til Istanbul. Den sidste aften Oliver var hos værtsfamilien var ramadanen slut og der blev festet og spist på en restaurant.
Efter den private indkvartering var resten af opholdet i Tyrkiet i en ungdoms camp, hvor der var fem andre danskere, udover Oliver. Også her blev der arrangeret ture og det var meget store oplevelser, blandt andet en bådtur til Prinsesseøerne. De unge mennesker i campen blev inddelt i grupper, hvor de skulle lave aktiviteter og det danske hold skulle til en festaften fortælle om Danmark ligesom de andre deltagere fortalte om deres lande. Oplevelserne var mange og der var et godt sammenhold, fortalte Oliver, så det var meget svært at skulle tage afsked med de kammerater han havde fået fra mange forskellige land.
Bettina Jensen var på rejse til Østrig i tre uger, arrangeret og sponseret af Lions. Også hun blev indkvarteret hos en børnefamilie, men her var der små børn, så det var lidt svært at få kontakt med dem, syntes Bettina. Hos familien var der en anden ung pige på udveksling som kom fra Frankrig.
Mens Bettina var i Østrig i en by nær ved Wien, var der meget varmt, op til 35 grader, så meget af tiden gik med at bade, men familien tog hende også med på ture og viste selvfølgelig alle de mange turiststeder i Wien.
De to piger tog sammen til ungdoms campen efter 10 dage hos familien. Også her var der høje varmegrader og de boede på et vandrehjem, hvor de boede lidt tætte. Også her blev der badet meget og ellers finde skygge.
- Og der var rigtig mange myg, siger Bettina.  Men sammenholdet var stort blandt de mange unge der var samlet og dagene gik bare så hurtigt med gode oplevelser. En tur til Wien var en af de store oplevelser, med besøg i Zoologisk Have, forlystelsespark med verdens ældste Pariserhjul. En stor oplevelse var også et besøg på chocolade fabrikken, hvor de fremstiller Mars Bars og mange benyttede lejligheden til at fylde lommerne med de lækre spiser, fortæller Bettina.
Afskeden for Bettina var også hårdt at komme igennem. Der var et fantastisk fællesskab mellem de unge der kommer fra hele Europa.
Oliver og Bettina takkede begge Lions for at få denne rigtig gode oplevelse.
Til stede på mødet var også Julie Laustsen, Aalestrup, som til sommer vil være den næste, der bliver  udsendt af Lions. Hun ønsker at komme til Island, Irland eller England, så det bliver der arbejdet på.
Det er Hans Jørgen Taankvist og Ivan Oht fra Lions, der er koordinatorer for "Youth Camp & Exchange" og gør et stort arbejde for at kontakte og indsende ansøgninger til de relevante instanser.
- Men der er mange, der gerne vil ud, så det er somme tider lidt svært at få de unge mennesker til det sted, som de helst vil, siger Ivan og Hans Jørgen, men vi håber også det kan lykkes denne gang og samtidig gør de opmærksom på, at der er en ledig ”plads” til endnu en ung, der kunne ønske at få denne gode oplevelse til sommer.
Præsidenten for Lions i Aalestrup, Hans Klausen, takkede de to unge for deres beretning og også for at være nogle gode ambassadører såvel for Lions Club som for Danmark, når de rejser ud i Verden. Han håber på, at de vil fortælle om de gode oplevelser til andre unge, som så kan få blod på tanden til at melde sig som nye ”Ambassadører”, til at få en rejse til et land i Europa som er tilrettelagt og sponseret af Lions Club.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste