onsdag 27. januar 2016

Natteravnene i Aalestrup har snart 10 års jubilæum

Af: Hanne Monrad

Frivillige får stor opbakning til indsats for unge

AALESTRUP: Natteravnene i Aalestrup kan i år fejre 10 års jubilæum. Det bliver markeret ved en reception i Galleri Aalestrup, søndag, 7. februar, hvor der vil blive serveret kaffe og kage, oplyser formanden for Natteravnene, Maja Jensen.
Igennem et stykke tid har forbipasserende også kunne opleve en udstilling med den kendte gule farve i butikslokalet på hjørnet af Aagade og Borgergade.
- Det er et ønske, at vi må blive mere synlige i bybilledet, siger Maja Jensen. Når vi går ture i gaderne er vi genkendelige i vores gule jakker og er med til at gøre en forskel. Natteravnene medvirker til at højne trygheden i lokalområdet på en diskret og ikke voldelig måde, som skaber tillid, ro og respekt.
Natteravnene har bolsjer og kondomer i lommerne til de unge, som henvender sig til gruppen eller som Natteravnene spotter i bybilledet for en snak.
Vi hjælper og vejleder de unge, hvis de har behov for det. Vi har gode og hyggelige samtaler , både indbyrdes og med dem, vi møder.
Natteravnenes arbejde har igennem de mange år fået stor hjælp fra SSP/Ung team og Ungdomsskolen. De har bl.a. arbejdet sammen til Julemessen og Knaberfester, hvor Natteravnene har været med i optoget.
I årenes løb har Natteravnene også været medarrangør af flere gode arrangementer, blandt andet foredrag om misbrug med Lotte Risberg, et foredrag i samarbejde med kommuneskolerne med Lotte Hornberg, også om misbrug.
I forbindelse med elevernes emneuge på Aalestrup Realskole om mobning, fortalte Anna Bjerre fra Girltalk om mobning, hvilket hun selv havde oplevet som barn og ung.
Det var et interessant foredrag der fangede de unge og hvor eleverne under foredraget, måtte sende anonyme spørgsmål på mobilen til Anna Bjerre , siger Maja Jensen. Disse spørgsmål svarede hun på under foredraget.
Natteravnene er meget hjælpsomme og træder gerne til, hvor det er muligt. Blandt andet var gruppen frivillig ved golf arrangementet ”Made in Denmark” i Gatten, hvor de var P–vagter for at hjælpe de mange spillere og gæster med at finde parkering til deres bil. Desuden er de en god hjælp og stiller gerne op når der skal rengøres og ryddes op efter Knaberfesterne.
- Vi er glade for den opbakning vi får fra lokalbefolkningen og for den støtte vi får fra firmaer og foreninger, udtaler Maja Jensen, Natteravnenes medlemmer er frivillige, man starter med en grunduddannelse, som blandt andet ineholder førstehjælpskursus og kursus i konflikthåndtering.
- Vi håber, at vi fortsat kan være med til at gøre Aalestrup til et trygt sted for vore unge mennesker, slutter Maja Jensen, som også gør opmærksom på, at hun håber på, at flere kunne have lyst til at være med i Natteravnsteamet, hun hører gerne fra interesserede,der kunne have lyst til at få mere information.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste