onsdag 27. januar 2016

Natteravnene i Aalestrup har snart 10 års jubilæum

Af: Hanne Monrad

Frivillige får stor opbakning til indsats for unge

AALESTRUP: Natteravnene i Aalestrup kan i år fejre 10 års jubilæum. Det bliver markeret ved en reception i Galleri Aalestrup, søndag, 7. februar, hvor der vil blive serveret kaffe og kage, oplyser formanden for Natteravnene, Maja Jensen.
Igennem et stykke tid har forbipasserende også kunne opleve en udstilling med den kendte gule farve i butikslokalet på hjørnet af Aagade og Borgergade.
- Det er et ønske, at vi må blive mere synlige i bybilledet, siger Maja Jensen. Når vi går ture i gaderne er vi genkendelige i vores gule jakker og er med til at gøre en forskel. Natteravnene medvirker til at højne trygheden i lokalområdet på en diskret og ikke voldelig måde, som skaber tillid, ro og respekt.
Natteravnene har bolsjer og kondomer i lommerne til de unge, som henvender sig til gruppen eller som Natteravnene spotter i bybilledet for en snak.
Vi hjælper og vejleder de unge, hvis de har behov for det. Vi har gode og hyggelige samtaler , både indbyrdes og med dem, vi møder.
Natteravnenes arbejde har igennem de mange år fået stor hjælp fra SSP/Ung team og Ungdomsskolen. De har bl.a. arbejdet sammen til Julemessen og Knaberfester, hvor Natteravnene har været med i optoget.
I årenes løb har Natteravnene også været medarrangør af flere gode arrangementer, blandt andet foredrag om misbrug med Lotte Risberg, et foredrag i samarbejde med kommuneskolerne med Lotte Hornberg, også om misbrug.
I forbindelse med elevernes emneuge på Aalestrup Realskole om mobning, fortalte Anna Bjerre fra Girltalk om mobning, hvilket hun selv havde oplevet som barn og ung.
Det var et interessant foredrag der fangede de unge og hvor eleverne under foredraget, måtte sende anonyme spørgsmål på mobilen til Anna Bjerre , siger Maja Jensen. Disse spørgsmål svarede hun på under foredraget.
Natteravnene er meget hjælpsomme og træder gerne til, hvor det er muligt. Blandt andet var gruppen frivillig ved golf arrangementet ”Made in Denmark” i Gatten, hvor de var P–vagter for at hjælpe de mange spillere og gæster med at finde parkering til deres bil. Desuden er de en god hjælp og stiller gerne op når der skal rengøres og ryddes op efter Knaberfesterne.
- Vi er glade for den opbakning vi får fra lokalbefolkningen og for den støtte vi får fra firmaer og foreninger, udtaler Maja Jensen, Natteravnenes medlemmer er frivillige, man starter med en grunduddannelse, som blandt andet ineholder førstehjælpskursus og kursus i konflikthåndtering.
- Vi håber, at vi fortsat kan være med til at gøre Aalestrup til et trygt sted for vore unge mennesker, slutter Maja Jensen, som også gør opmærksom på, at hun håber på, at flere kunne have lyst til at være med i Natteravnsteamet, hun hører gerne fra interesserede,der kunne have lyst til at få mere information.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste