onsdag 17. februar 2016

Nu skal der etableres en cykelpark i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Skaber sjove udfordringer for ikke-motoriserede transportredskaber

AALESTRUP: Vesthimmerlands Kommune har i samarbejde med ildsjæle fra Aalestrup, lavet et bud på en fantastisk cykelpark, som skal placeres på den østlige del af Colas grunden ved Himmerlandsstien.

- Cykelparkens formål er at skabe fælles rammer for leg og læring på cykel, løbehjul og andre ikke-motoriserede transportredskaber, for børn og unge, fortæller Peter Sørensen, der er projektleder i Vesthimmerlands Kommune og har blandt andet opgaven med at lave nye aktiviteter i Aalestrup Aalestrup har 2.800 indbyggere og er velsignet af mange engagerede unge mennesker.

- Via workshops og tæt samarbejde med de mange interesserede borgere, er vi kommet frem til en park der vil blive brugt flittigt af de mange cykelentusiaster, unge som ældre. Der er i blandt de inddragede, to cykelklubber, ”Trialbikerne og Dirtbike kørende”, der selvsagt har haft stor indflydelse på parkens udformning. Vesthimmerland kommune vil, via cykelparken, skabe de perfekte rammer for fri udfoldelse, leg og engagement for klubberne og børn og unge i byen.

Peter Sørensen fortæller om området, der bl.a. skal omfatte:

Asfalt legebanen:

Den nordlige del vil primært være dækket af asfalt, med områder med høje og lave ramper. Asfaltfladen brydes på strækninger, af huller med blomster, græsser og træer der vil give en god harmoni mellem det urbane og det naturlige. Asfalt legebanens primære funktion er at skabe sikre rammer for læring på cykel for de mindste cyklister. Området indeholder flere elementer; siddepladser i form af plinter og bænkesæt, rails til skateboard, løbehjul og BMX. Derudover laves der plads til basketball, fodbold og hockey.

Pumptrack:

Langs den vestlige side af parken anlægges en straight pumptrack, der består af en serie af bakker af varierende højde og hældning. Denne er især for de øvede kørere, interessant, da den giver gode udfordringer i forhold til håndtering af cykel og timing af tråd i pedalerne. Uøvede kan også benytte denne, og prøve øvelserne af.

Dirtbikebanen:

Fra indgangsportalen i syd starter dirtbikebanen, der udformes i et varierende terræn, med fordybninger og bakker. Den udformes således at både nye og øvede cyklister kan bruge denne. Pumptracken og dirtbikebanen kobles sammen via større og mindre hop og bakker, for at få mest muligt flydende leg ind i parken.

Trial bike udfordringer:

Består af en flade med knust asfalt og tilstødende græsflader, hvor store betonelementer bliver delvis nedgravet og vendt på forskellige måder. Her er det hensigten at trialbikerne kan benytte elementerne til balanceøvelser, hoppe fra element til element og øve sig i bedømmelse af distance og styrke af hop. Dette er for øvede cyklister. Området bliver desuden udformet således at elementerne også kan bruges som siddepladser, læ-lounger og legeområde. Indgangsområdet består af bakker og siddedeplinte, herfra starter dirtbikebanen og pumptracken, samt stien til asfaltlegebanen.

Peter Sørensen oplyser, at arbejdet går i gang i denne uge og regner med at cykelparken bliver klar til indvielse omkring maj.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste