onsdag 17. februar 2016

Nu skal der etableres en cykelpark i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Skaber sjove udfordringer for ikke-motoriserede transportredskaber

AALESTRUP: Vesthimmerlands Kommune har i samarbejde med ildsjæle fra Aalestrup, lavet et bud på en fantastisk cykelpark, som skal placeres på den østlige del af Colas grunden ved Himmerlandsstien.

- Cykelparkens formål er at skabe fælles rammer for leg og læring på cykel, løbehjul og andre ikke-motoriserede transportredskaber, for børn og unge, fortæller Peter Sørensen, der er projektleder i Vesthimmerlands Kommune og har blandt andet opgaven med at lave nye aktiviteter i Aalestrup Aalestrup har 2.800 indbyggere og er velsignet af mange engagerede unge mennesker.

- Via workshops og tæt samarbejde med de mange interesserede borgere, er vi kommet frem til en park der vil blive brugt flittigt af de mange cykelentusiaster, unge som ældre. Der er i blandt de inddragede, to cykelklubber, ”Trialbikerne og Dirtbike kørende”, der selvsagt har haft stor indflydelse på parkens udformning. Vesthimmerland kommune vil, via cykelparken, skabe de perfekte rammer for fri udfoldelse, leg og engagement for klubberne og børn og unge i byen.

Peter Sørensen fortæller om området, der bl.a. skal omfatte:

Asfalt legebanen:

Den nordlige del vil primært være dækket af asfalt, med områder med høje og lave ramper. Asfaltfladen brydes på strækninger, af huller med blomster, græsser og træer der vil give en god harmoni mellem det urbane og det naturlige. Asfalt legebanens primære funktion er at skabe sikre rammer for læring på cykel for de mindste cyklister. Området indeholder flere elementer; siddepladser i form af plinter og bænkesæt, rails til skateboard, løbehjul og BMX. Derudover laves der plads til basketball, fodbold og hockey.

Pumptrack:

Langs den vestlige side af parken anlægges en straight pumptrack, der består af en serie af bakker af varierende højde og hældning. Denne er især for de øvede kørere, interessant, da den giver gode udfordringer i forhold til håndtering af cykel og timing af tråd i pedalerne. Uøvede kan også benytte denne, og prøve øvelserne af.

Dirtbikebanen:

Fra indgangsportalen i syd starter dirtbikebanen, der udformes i et varierende terræn, med fordybninger og bakker. Den udformes således at både nye og øvede cyklister kan bruge denne. Pumptracken og dirtbikebanen kobles sammen via større og mindre hop og bakker, for at få mest muligt flydende leg ind i parken.

Trial bike udfordringer:

Består af en flade med knust asfalt og tilstødende græsflader, hvor store betonelementer bliver delvis nedgravet og vendt på forskellige måder. Her er det hensigten at trialbikerne kan benytte elementerne til balanceøvelser, hoppe fra element til element og øve sig i bedømmelse af distance og styrke af hop. Dette er for øvede cyklister. Området bliver desuden udformet således at elementerne også kan bruges som siddepladser, læ-lounger og legeområde. Indgangsområdet består af bakker og siddedeplinte, herfra starter dirtbikebanen og pumptracken, samt stien til asfaltlegebanen.

Peter Sørensen oplyser, at arbejdet går i gang i denne uge og regner med at cykelparken bliver klar til indvielse omkring maj.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste