onsdag 17. februar 2016

Generalforsamling hos Aktive Kvinder

Af: Hanne Monrad

Gammel, men stadig meget aktiv forening tæller nu 87 medlemmer

Stadig den samme aktive bestyrelse: fra venstre: Solvejg Østergard, Elna Risgaard, Jytte Olesen, Elin Jensen og Lis Ginenrup.

AALESTRUP: Foreningen Aktive Kvinder i Aalestrup kunne i 2015 fejre 80 års jubilæum.

Det kunne formanden Jytte Olesen berette om, da hun ved foreningens årlige generalforsamling aflagde en fyldestgørende beretning. Omkring 40 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen som blev afviklet på Knabergården i sidste uge. Formanden Jytte Olesen bød velkommen og derefter var der valg til dirigent ,som blev Lisbet Primdahl.

I sin beretning kom formanden ind på de mange arrangementer, foreningen havde afholdt sidste år, blandt andet blev jubilæet fejret med en damefrokost i Rosenparken, hvor man havde festlig underholdning og mange benyttede sig af lejligheden til at kikke i de gamle scrapbøger. Jytte Olesen fortalte videre om de mange programpunkter igennem året,som alle havde været en stor succes, undtagen et aften med Danmarks mindste mand, Dan Jacobsen, som måtte aflyses på grund af manglende deltagerantal.

- I foråret var vi til modeopvisning hos ”style4you” i Aars, hvor vi var et par bestyrelsesmedlemmer der gik mannequin, (men vi har desværre ikke fået tilbud fra den store verden). Vi har haft foredrag med anæstesisygeplejerske Berit Byg, som har været i Afghanistan med læger uden grænser, hun arbejdede på en fødeafdeling, det var en gribende beretning, at høre om de vilkår kvinderne og deres børn vokser op i. Berit ønskede ikke honorar for foredraget, men overskuddet skulle gå til læger uden grænser, som var 1525,- kr. Et besøg hos Tv Midt Vest, med stor tilslutning og hvor mændene havde fået lov til at deltage. Direktøren Ivar Brændgaard var guide og gæster fik et godt indblik i TV verdenen. Foreningen har også mange ture rundt på egnen enten til fods eller på cykel. Blandt andet en travetur på Hjertestien i Ertebølle og en cykeltur til Østrup, som blev afsluttet med grillmad på Østerbølle Stadion.

- I samarbejde med ældresagen var vi på udflugt til flamingoparken og Fru Pedersens have i Vemb, Flamingoparken er en meget naturligt anlagt park med en ønskebrønd, springvand og ikke mindst Slyk kloster som er kopieret efter Testrup klosterruin. Som afslutning på efterårets program er det julestuen, som var på Hotel Hvide Kro, med flot pyntede borde og underholdning af Katrine Møller på tværfløjte og Birger Frandsen med sange, de sublerede hinanden meget flot. Der er nu kun fem foreninger tilbage af Aktive Kvinder i Nordjylland, da både Støvring og Skørping har valgt at lukke, men mellem de foreninger, der stadig er tilbage er der et godt samarbejde, kunne Jytte Olesen oplyse.

Blandt andet er der en fælles indsamling til fire forskellige organisationer, Kræftramte børn, Julemærkehjemmet, Ønskefonden og Hospitalsklovne. Hver gang der, i de fem foreninger, er indsamlet 5.000 kr. bliver de doneret videre til én af de udvalget organisationer. Aktive Kvinder i Aalestrup har gennem mange år haft et sponsorbarn, Salemata i Burkino Faso, som der blive sendt penge til via Børnefonden.

Jytte Olesen fortalte i sin beretning også om de andre aktiviteter som foreningen står for, blandt andet gymnastik og håndarbejdscafe, som begge stadig er velbesøgte. Jytte Olesen sluttede sin beretning med at fortælle, at man nu er godt i gang med det nye program, hvor der også denne gang er en masse spændende ting på programmet som medlemmer kan deltage i. Det første arrangement fandt sted i januar, hvor det var sundhedsformidler Marianne Mosbæk, der fortalte om sunde og gode råvarer i madlavningen. Kasseren Solvejg Østergaard fremlagde det reviderede regnskab, som viste et overskud på 958 kroner.

Til trods for det beskedne overskud, har bestyrelsen valgt at fastholde den nuværende kontingentsats. På valg til bestyrelsen blev Elin Jensen og Lis Ginnerup genvalgt og ligeledes blev de to suppleanter, Lone Christiansen og Jette Ulbjerg, genvalgt. Skoleleder er fortsat Bente Herman, der fik Birthe Fruergaard som suppleant. Aftenen sluttede traditionen tro, med et bankospil om medbragte pakker.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

Arkiv

ingen nyheder i denne liste