onsdag 17. februar 2016

Generalforsamling hos Aktive Kvinder

Af: Hanne Monrad

Gammel, men stadig meget aktiv forening tæller nu 87 medlemmer

Stadig den samme aktive bestyrelse: fra venstre: Solvejg Østergard, Elna Risgaard, Jytte Olesen, Elin Jensen og Lis Ginenrup.

AALESTRUP: Foreningen Aktive Kvinder i Aalestrup kunne i 2015 fejre 80 års jubilæum.

Det kunne formanden Jytte Olesen berette om, da hun ved foreningens årlige generalforsamling aflagde en fyldestgørende beretning. Omkring 40 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen som blev afviklet på Knabergården i sidste uge. Formanden Jytte Olesen bød velkommen og derefter var der valg til dirigent ,som blev Lisbet Primdahl.

I sin beretning kom formanden ind på de mange arrangementer, foreningen havde afholdt sidste år, blandt andet blev jubilæet fejret med en damefrokost i Rosenparken, hvor man havde festlig underholdning og mange benyttede sig af lejligheden til at kikke i de gamle scrapbøger. Jytte Olesen fortalte videre om de mange programpunkter igennem året,som alle havde været en stor succes, undtagen et aften med Danmarks mindste mand, Dan Jacobsen, som måtte aflyses på grund af manglende deltagerantal.

- I foråret var vi til modeopvisning hos ”style4you” i Aars, hvor vi var et par bestyrelsesmedlemmer der gik mannequin, (men vi har desværre ikke fået tilbud fra den store verden). Vi har haft foredrag med anæstesisygeplejerske Berit Byg, som har været i Afghanistan med læger uden grænser, hun arbejdede på en fødeafdeling, det var en gribende beretning, at høre om de vilkår kvinderne og deres børn vokser op i. Berit ønskede ikke honorar for foredraget, men overskuddet skulle gå til læger uden grænser, som var 1525,- kr. Et besøg hos Tv Midt Vest, med stor tilslutning og hvor mændene havde fået lov til at deltage. Direktøren Ivar Brændgaard var guide og gæster fik et godt indblik i TV verdenen. Foreningen har også mange ture rundt på egnen enten til fods eller på cykel. Blandt andet en travetur på Hjertestien i Ertebølle og en cykeltur til Østrup, som blev afsluttet med grillmad på Østerbølle Stadion.

- I samarbejde med ældresagen var vi på udflugt til flamingoparken og Fru Pedersens have i Vemb, Flamingoparken er en meget naturligt anlagt park med en ønskebrønd, springvand og ikke mindst Slyk kloster som er kopieret efter Testrup klosterruin. Som afslutning på efterårets program er det julestuen, som var på Hotel Hvide Kro, med flot pyntede borde og underholdning af Katrine Møller på tværfløjte og Birger Frandsen med sange, de sublerede hinanden meget flot. Der er nu kun fem foreninger tilbage af Aktive Kvinder i Nordjylland, da både Støvring og Skørping har valgt at lukke, men mellem de foreninger, der stadig er tilbage er der et godt samarbejde, kunne Jytte Olesen oplyse.

Blandt andet er der en fælles indsamling til fire forskellige organisationer, Kræftramte børn, Julemærkehjemmet, Ønskefonden og Hospitalsklovne. Hver gang der, i de fem foreninger, er indsamlet 5.000 kr. bliver de doneret videre til én af de udvalget organisationer. Aktive Kvinder i Aalestrup har gennem mange år haft et sponsorbarn, Salemata i Burkino Faso, som der blive sendt penge til via Børnefonden.

Jytte Olesen fortalte i sin beretning også om de andre aktiviteter som foreningen står for, blandt andet gymnastik og håndarbejdscafe, som begge stadig er velbesøgte. Jytte Olesen sluttede sin beretning med at fortælle, at man nu er godt i gang med det nye program, hvor der også denne gang er en masse spændende ting på programmet som medlemmer kan deltage i. Det første arrangement fandt sted i januar, hvor det var sundhedsformidler Marianne Mosbæk, der fortalte om sunde og gode råvarer i madlavningen. Kasseren Solvejg Østergaard fremlagde det reviderede regnskab, som viste et overskud på 958 kroner.

Til trods for det beskedne overskud, har bestyrelsen valgt at fastholde den nuværende kontingentsats. På valg til bestyrelsen blev Elin Jensen og Lis Ginnerup genvalgt og ligeledes blev de to suppleanter, Lone Christiansen og Jette Ulbjerg, genvalgt. Skoleleder er fortsat Bente Herman, der fik Birthe Fruergaard som suppleant. Aftenen sluttede traditionen tro, med et bankospil om medbragte pakker.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste