onsdag 24. februar 2016

Ministerbesøg i Aalestrup før stor Treco-udvidelse

Af: Thorkil Christensen

Treco A/S er klar til at ansætte 60-65 til stor eksportordre i ny fabrik

AALESTRUP: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøgte virksomheden Treco A/S i Aalestrup mandag formiddag. Og det var det rigtige sted ministeren var kommet når det gælder vækst og muligheder, for Treco venter nemlig i øjeblikket på en underskrift, så virksomheden for alvor kan komme igang med en eksportordre i størrelsesordenen 850 mio. kr. over fem år - endda med udsigt til forlængelse.

Det fortalte Treco-direktør Preben Pedersen ved Forum Væksthimmerlands møde for erhvervsledere på virksomheden. Det var ved dette møde erhvervs- og vækstministeren havde et indlæg om at skabe de bedst mulige rammer for erhvervslivet i Danmark. Men det rokkede ikke ved, at ministeren fik et indtryk af aktiviteten på Treco, selv om ministerbilen skulle kørte igen efter kun tre kvarter.

Preben Pedersen havde indvilget i, at fortælle om virksomhedens kæmpestore eksportordre, som så småt er i gang. Der er fremstillet 327 prototyper til et specielt produkt som han dog ikke kunne løfte sløret for, hvem er til.

- Men det begyndte i 2004 da vi vandt et udbud på en ordre på en femårig kontrakt. I 2010 var der et nyt udbud - og vi vandt igen. I 2015 blev vi ringet op og spurgt om vi var interesseret i at få fem år mere. Det sagde vi ja til og vandt et udbud i konkurrence med 28 andre. Kort efter fik vi meddelelse om, at vi også havde vundet et andet udbud - og vi har gjort op, at vi over fem år har ordrer inde for omkring 850 mio. kr., sagde Preben Pedersen.

Der er dog et lille men... Der er nemlig gået politik i sagen, og Treco-folkene venter derfor på en underskrift, men alle - både hos kunden og hos Treco - regner med, at den store ordre bliver til noget.

- Det vil betyde ansættelse af 65-70 medarbejdere og indretning af ca. 7000 kvadratmeter produktionsareal. Vi opbygger en selvstændig fabrik til formålet i ledige lokaler "på den anden side af gaden", sagde Preben Pedersen, som roste Jobcenter Vesthimmerland for professionel medvirken til at finde kvalificeret arbejdskraft.

Der er tale om en produktion som for en stor dels vedkommende drejer sig om arbejde i tyndplader. Det har man stor erfaring med på Treco, og tanken er at flytte een af firmaets nuværende pladebearbejdningsrobotter over i den nye fabrik.

Preben Pedersen oplyste, at Treco allerede har leveret for omkring 13 mio. kr. til den udenlandske kunde, men stadig afventer en underskrift på den store ordre, så man kan komme igang.

- Det er hårdt at vente, men vi tror stadig på det og har da også allerede investeret et par mio. kroner og en masse energi i denne mulighed. Hvis alt går vel kommer vi igang i 2017 og sætter "fuld gas" på i 2018, løs det forventningsfuldt fra Preben Pedersen.

Treco A/S blev etableret i Gedsted i 1992 af de tre arbejdskammerater Allan Prang, Per Therkelsen og Preben Pedersen. Fire år senere flyttede virksomheden til Aalestrup da Treco A/S købte  fabrikken Mitek A/S . Siden er der udvidet så Treco i dag råder over 8200 kvm. produktionslokaler og har 55 medarbejdere. Desuden har Treco en fabrik i Vietnam, hvor den ene af stifterne, Allan Prang, har bosat sig.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

Arkiv

ingen nyheder i denne liste