onsdag 09. marts 2016

Fjelsø-landmand hædret med sølv

Af Thorkil Christensen

FJELSØ: Gårdejer og kvægavler Tage Christensen, Fjelsø, blev tirsdag hældret med Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje "Den fortiente til ære". Det skete på Agro Nord-skuet i Aars i overværelse af et stort publikum.

Tage Christensen har i 40 år gennem bestyrelsesarbejde i Vesthimmerlands Kvægavlsforening og i A/S Nordjysk Agrocenter været en stor drivkraft i udviklingen af kvægavlen i Nordjylland.

En af de mest synlige og markante udtryk for dette arbejde er hans engagement i udviklingen af Danmarks største elitekvægskue Agro Nord med ca. 5.500 besøgende.

Tage Christensen har været aktiv inden for kvægavlen siden 1970. Først som afkomsinspektør, siden 1976 som selvstændig landmand og aktiv inden for organisationsarbejde vedrørende kvægavl.

I 1977 blev Tage Christensen valgt til bestyrelsen i Vesthimmerlands Kvægavlsforening  og var formand for bestyrelsen gennem flere år.  Vesthimmerlands Kvægavlsforening var en meget effektiv og økonomisk sund forening. Som formand var han med til at lægge grundstenene til de senere fusioner inden for kvægavlsforeningerne.

Han var således bestyrelsesmedlem i Dansire International i 12 år og i Viking Danmark i 2 år.

Tage Christensen var blandt initiativtagerne til etablering af A/S Nordjysk Agrocenter, som blev stiftet i 1989. Formålet med selskabet er at drive et agrocenter med dyrskueplads og udstillingshal, men også udlejning af bygninger og arealer primært til landbrugsmæssige formål.

Tage Christensen er stadig aktiv i bestyrelsen og har været medlem af bestyrelsen i hele selskabets levetid, herunder som bestyrelsesformand fra 1992 til 2010. Som ovenfor nævnt har han i samme periode været en hovedkraft i udvikling og drift af AgroNord dyrskuerne, som samler professionelle kvægfolk fra både ind- og udland.

Han har også i hele perioden været aktiv i planlægning og gennemførelse af dyreudstillingerne i det indendørs dyrskue Kimbrerskuet som hvert år holdes i oktober.

Den professionelle og faglige indsats i kvægavlsarbejdet og i det organisatoriske arbejde er almindeligt anerkendt fra alle sider. Men ved overrækkelse blev Tage Christensens personlige egenskaber også nævnt, som en væsentlig årsag til, at han har skabt respekt om sin person. Ordholdenhed, humør, konstruktiv tilgang til de opgaver, der skal løses, og gode samarbejdsevner er med til at skabe et godt arbejdsklima i de fora, hvor Tage Christensen er med.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste