onsdag 20. april 2016

Knaberfestoptog i sportens tegn

Der bliver ingen revy i år med optog med OL-tema

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Programmet til årets Knaberfest, som løber af stablen i 19, er ved at være fastlagt. Knaberkomiteen har arbejdet igennem mange måneder for at få sammensat et program med alle de gode gamle traditioner, men der skal også være noget nyt hvert år.

Det første punkt på programmet er også i år, det store bankospil, som bliver afviklet i Aalestrup Idrætscenter på næste fredag, 29. april.

- Desværre bliver der ingen revy i år, siger formanden for Knaberkomiteen, Thomas Svenningsen, det er et stort og tidskrævende arbejde, så de aktive bag revyen har ønsket at holde et ”sabbatår”, men vi håber meget at revyholdet vender tilbage til næste år.

Knaberfesten 2016 bliver, som der er tradition for afviklet i ugen op til pinsen og starter allerede søndag, 8. maj med en koncert i Aalestrup Kirke. Og herefter går det slag i slag med et stort program ugen igennem.

Et af festen højdepunkter er det store optog, som finder sted Pinsesøndag, som altid med de gamle Knaberkonger - og dronninger i spidsen, dog allerforrest går den flotte garde med fuld musik. I år er det atter Skivegarden der kommer i spidsen.

Sidste år prøvede man noget nyt med et tema. Tidligere har det været åbent, hvad foreninger, gader, institutioner og andre der have lyst til at være med i optoget, havde at byde på med hensyn til emne. Sidste år var temaet ” Brødrene Grimms Eventyr” og det var et stort og imponerende optog, som der var blevet lagt meget arbejde i og fantasisen havde vide grænser.

I år er temaet ” OL i Rio”  og det lyder jo spændende og kan nok få gang i de kreative. Idemanden bag er Lars T. Jensen som er medlem i Knaberkomiteen og koordinator for optoget:

- Det var nogle rigtig flotte vogne, vi så sidste år med eventyrteamet, så i år er vi spændte på, om det vil blive lige så flotte og kreative vogne vi ser. Det er jo op til klubberne og foreningerne at få flettet deres egne ideer ind i temaet om OL.

Loppetorv for private

Også det store loppemarked på Lilletorv, blev der ændret på sidste år. Det er ellers en aktivitet, som hvert år har været et tilløbsstykke, men i kraft af de mange genbrugsbutikker og loppemarkeder, der er skudt op i de senere år, er det ikke muligt for os at få samlet de gode ting, som vi tidligere har set, siger koordinator for loppemarkedet, Per Thornvig.

- I stedet har vi også i år valgt at åben for at man selv kan få en stand og sælge sine egne lopper. Standen er gratis og der vil være områder til såvel voksne- som børnestande. Loppemarkedet vil også i år byde på festlig musik med Knaberspillemændene, ligesom den store grill med de lækre knaberpølser vil være tændt hele eftermiddagen.

Hele programmet bliver festligt afsluttet med det store Kongebal i teltet, Pinsesøndag.

I år er det Knaberfest nummer 50 i rækken og det synes vi skulle fejres med lidt ekstraordinært.

VI har engageret ”Fede Finn og Funny Boyz” som nok skal sætte gang i festen, Siger formand Thomas Svenningsen. Vi har jo været lidt skeptiske, om han fik sit nye band klar, men de er godt i gang og har givet nogle forrygende koncerter flere steder, ligesom de netop har udsendt deres nye CD. Så vi glæder os til, at de fyrer den af i teltet med forhåbentlig mange mennesker, som afslutning på årets Knaberfest.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste