torsdag 28. april 2016

Ansager kan udvikle sig ved hjælp af godt netværk

Musikeren Helge Engelbrecht holdt foredrag i Aalestrup

Helge Engelbrecht: - Den som ikke drømmer, lever ikke.

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: At musik kan føre til meget, gav musikeren Helge Engelbrecht et bevis på, da han holdt foredrag i Erhvervsklubben AIF i Aalestrup  om, hvad musiklivet har betydet for ham - og for udviklingen i Ansager ved Varde. Ansager har  omkring 1000 indbyggere.

- I Ansager kommer det hele nemt til at handle om musik. Der er dannet en byudviklingsforening, og det er lykkedes at vende strømmen, så flere flytter til byen. Der er lavet en vækstplan frem til år 2020.  Byen skal udvikle sig via vort netværk, og en stor del af indholdet i planen handler om musik. 23 projekter er på bedding. 160 frivillige er involveret, og det er allerede lykkedes med meget af det som vi har ville sætte igang. Bl. a. har byen købt det lokale hotel, sagde Helge Engelbrecht.

Helge Engelbrecht tilføjede dog, at det ikke altid har været lige let. F. eks. husker han, at kommunen i sin tid var en "lidt træg" samarbejdspartner, og at man i lang tid skulle væbne sig med tålmodighed for at få noget igennem. 

- Men efterhånden dukkede den ene "Bed and Breakfast" op efter den anden på egnen, og vi stillede spørgsmålet om musiklivet i Ansager havde nogen betydning. Det havde det. Og i dag kommer mere og mere til at handle om musik, natur og kultur, sagde Engelbrecht og spøgte med at Ansager er en by langt ude på landet. Ja, vi har halvanden time i fly til London, tilføjede han og satte dermed afstandene lidt i perspektiv.

Helge Engelbrecht fortalte også om sit eget liv. Han er ikke fra Ansager, men fra Grindsted. For 36 somre siden spillede han til bal og forelskede sig i tømrerens datter Rie fra Ansager. Senere blev Ansager Engelbrechts nye paradis. Han skabte "Musikgalleriet" og "Mariehaven" og begyndte at tænke i økonomi, erhverv og kultur.

- Ka' du leve af det, er der nogle der spørger. Det kan vi ikke, men vi gør det, svarer Helge Engelbrecht.

De begyndte med "Musikgalleriet" og svigermoderens arrangementer i 1999. Svigerfaderens tømrerværksted og Helge Engelbrechts sang og musik var inddraget i projektet, og i 2009 kom "Mariehaven" ved åen til.

- Jeg var måske den eneste der troede på projektet, men jeg så mulighederne for det som vi laver i dag. Med musikken arbejder vi med at holde det hele igang. Vi begyndte med et orkester i 2000 - i dag består Neighbours af 11 mand. Næste skridt er naboens have ved den smukke å i landskabet. Den vil give Mariehaven vokseværk, sagde Helge Engelbrecht.

Den 63-årihge musiker spekulerer over, hvordan Ansager ser ud om 10 til 20 år. Han har en drøm og påstår, at de der ikke drømmer lever ikke. Planen er at føre "Mariehaven" over i en selvejende institution, så den bliver overdraget til byen.

Helge Engeklbrecht fortalte lidt om sig selv. Han fik ingen rigtig uddannelse som ung, men blev student og rejste rundt med sin musik. Han blev gift og fik børn, og var en tur omkring Schweitz.

En bror tog Helge Engelbrecht på kursus så han bagefter kunne han kalde sig konsulent i udviklingsledelse.

- Men man skal ikke pege fingre af "Livets Skole". Jeg glæder mig til de kommende år. Det handler nemlig om meget andet end mig selv. Og det bliver sjovt at se, hvordan det hele kommer til at spille i Ansager. Vi skal vækste for at byen kan få flere arbejdspladser, nye butikker, flere børn i skolen - det giver  mening. Og det drømmer jeg da om, sagde Helge Engelbrecht, som også kunne oplyse, at der netop er bevilget 225.000 kr. fra kommunen til et projekt om kultur i skolen.

- Sådan noget gør mig glad, sluttede musikeren og ildsjælen fra Ansager, som straks efter foredraget gav en forrygende koncert sammen med orkesteret Neighbours & Friends for 550 publikummer i Aalestrup Idrætscenter.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste