onsdag 29. juni 2016

Gedeskægsfest blev atter en stor succes

Af Hanne Monrad
Gedsted: Så er Gedeskægsfesten overstået for denne gang og også i år var der god tilslutning til de mange arrangementer i ugens løb.
Byfesten blev startet i gang med et stort bankospil i Gedstedhallen og hele sidste uge var fyldt med festligheder for store og små.
Gedeskægsrevyen, som blev opført tirsdag og onsdag,  med undertitlen ” Nu med kildesortering” var som altid en munter affære. Det store hold af aktører, der denne gang var med på scenen havde i år, som tidligere, en masse gode tekster at levere. Og byen var i året kommet under lup, så tekstforfatterne havde fået mange små og store daglige begivenheder med. Revynumrene føg over scenen i et sjældent hurtigt tempo, så der var bestemt ikke tid til at kede sig.
Og som sædvanligt blev borgerne, Dagli´Brugsen og meget mere spiddet på den  muntre og underfundige facon, som kendertegner revyen i Gedsted. Instruktør for løjerne var som sædvanligt Niels Heebøll og til at sætte stemningen i vejret, rent musikalsk, var det det gamle hold med Henning Højen og Tage Asp.
Torsdag aften blev der fejret Sct. Hans. Arrangementet startede ved Plejecenter Søndervang og derefter gik alle med tændte fakler til rideklubben, hvor bålet med heksen stod klar til at blive fyret af.
Fredag bød på fernisering på ny kunstudstilling i medborgerhuset ”Torvet”. Mange mødte op til den flotte udstilling der bød på et væld af flotte kunstværker i mange forskellige genrer. Fredag aften sluttede man af med et nyt tiltag i festen, Stegt flæsk med persillesovs som blev serveret i teltet til tonerne fra Peter Christensen og hans diskotek. Der var en god tilslutning til arrangementet, 200 personer havde taget imod dette nye tiltag.
Også spisning var på programmet lørdag. Blandt andet havde man også i år en chili konkurrence, der blev vundet af Klaus Antonsen, senere var det for alle med fællesspisning i teltet, hvor også Ole Gravrok bød op til dans.
Søndag startede med et flot optog gennem byen anført af Kimbrergarden fra Aars efterfulgt af mange flotte vogne og sjove indslag. I år var det Gedsted Beboerforening, der fik førstepladsen med Plejecenter Søndervang på andenpladsen og tredjepladsen gik til de kommunale dagplejere i Gedsted.
Det er Knaberparret far Aalestrup, Julie Laustsen og Morten Nielsen, der sammen med den nye kringlevrider fra Ulbjerg, Christina Ambrosius, der var de strenge dommere og havde en stor udfordring i at vælge de tre vindere.
Flot og festligt så det ud, da optoget slangede sig gennem Gedsted og som sædvanligt blev der gjort en pause udenfor Plejecenter Søndervang, for at beboerne her kunne få en lille stykke musik, inden optoget fortsatte til festpladsen. Efter ankomst til festpladsen blev der budt på sildebord og det var der mange der tog  imod og som sædvanligt var der musik til spisningen med den lokale ”spillemand” Henning Højen.
Som sidste programpunkt i årets fest blev der taget afsked med det afgående Hyrdepar, Karen Iversen og Per Christensen og der blev budt velkommen til det nye Hyrdepar 2016 Ingerlise Sørensen og  Flemming Husum Sønderkær.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste