onsdag 10. august 2016

Aalestrup-håndværkere forbigåes ved licitationer

Nu rejses problemet politisk i byrådets økonomiudvalg

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: En stribe håndværkere i Aalestrup er skuffede og vrede over, at de ikke får lejlighed til at deltage i licitationer på lokale byggeopgaver, hvor Vesthimmerlands Kommune er bygherre. Seneste eksempel er udvidelse og ombygning af Børnehaven Højgården i Vestergade i Aalestrup, hvor der holdes indbudt licitation, men uden lokale håndværkere har fået lejlighed til at afgive tilbud på de enkelte entrepriser. I stedet må håndværkerne se på, at kolleger fra Løgstør, Farsø og Aars - og som reglerne foreskriver - en enkelt håndværker udenfor kommunen afgiver tilbud og tildeles arbejdet.

Håndværkerne anfører samtidig, at den omvendte politik på området - at Aalestrup-firmaerne får lejlighed til at deltage i indbudte licitationer på kommunale opgaver i Farsø, Aars og Løgstør ikke finder sted. De er overladt til sig selv og er nu så vrede, at de har bedt om at få problemet rejst politisk.

Håndværkerne har rettet henvendelse til byrådsmedlem Per Bisgaard (V), som finder kritikken berettiget og vil tage den med til drøftelse i byrådets økonomiudvalg.

- Jeg har stor forståelse for den kritik, som flere håndværkere i Aalestrup har rejst mod den proces, som Vesthimmerlands Kommune har benyttet i forbindelse med tilbygningen til børnehaven Højtoften, siger Per Bisgaard. Byggeriet er udbudt i ”indbudt licitation”, hvilket betyder at minimum tre af de indbudte firmaer skal være lokale og minimum et firma skal være hjemmehørende udenfor kommunen.

Lokale håndværksfirmaer i Aalestrup kunne have en berettiget forventning om, at blive inviteret til at give tilbud på det lokale byggeri, men ved forespørgsler til Vesthimmerlands Kommune har det vist sig, at kun to firmaer er inviteret. Det er ganske enkelt ikke en ordentlig måde at behandle Aalestrup-håndværkerne på, når de i øvrigt heller ikke har modtaget invitationer til at deltage i indbudte licitationer ved byggerier i andre af kommunens byer, siger Per Bisgaard.

Per Bisgaard vil også tale håndværkernes sag  i økonomiudvalget på vegne af den lokale erhvervsklub. Han vil udbede sig  en forklaring på, hvorfor der er en skævdeling, når der skal inviteres til indbudte licitationer.

- Vi havde et fantastisk godt møde på Hotel Hvide Kro med teknisk forvaltning sidste år, hvor ledelsen i forvaltningen gav de  fremmødte håndværkere en grundig indsigt i, hvorledes man fordeler lokale byggeopgaver, men vi må konstatere, at der i den aktuelle sag er meget langt fra teori til virkelighed, slutter Per Bisgaard.

Byggeriet i Aalestrup skal igangsættes i efteråret, så det er på høje tid at ændre på processen, hvis tilbygningen skal stå færdig til den fastsatte dato.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste