onsdag 28. september 2016

Kæmpe skulderklap til kronisk syge motionister

Af: Lars Lindberg

To seje KOL-patienter modtog årets frivilligpris

Frivilligrådets pris gik i år til Peter Nielsen og Steen Kristoffersen (t.h.), der har startet et motionshold for kronisk syge. Prisen blev overrakt af Morten Mejdahl (t.v.), der er formand for kommunens socialudvalg.

AALESTRUP: Lørdag eftermiddag var Aalestrup Idrætscenter trukket i søndagstøjet, da det dannede ramme om Vesthimmerlands Kommunes Frivilligmarked.

Her var knap 50 af kommunens foreninger, laug, klubber og organisationer, som drives af frivillige kræfter, samlet for at vise flaget overfor de mange gæster.

I dagens løb var der taler ved blandt andre Morten Mejdahl og Kurt Friis Jørgensen, der er formænd for henholdsvis socialudvalget og kultur- og fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Dagen bød også på modeopvisning med genbrugstøj fra Blå Kors, opvisning i seniordans og fysiske aktiviteter for Frivilligmarkedets yngste gæster.

Dagens højdepunkt indtraf, da årets frivilligpris skulle uddeles. Der var mange gode kandidater i spil, men da Morten Mejdahl afslørede den endelige vinder, syntes valget at være det helt rigtige. Prisen gik nemlig til de to fightere og ildsjæle Steen Kristoffersen og Peter Nielsen.

De to fik stort set samtidig konstateret den kroniske lyngesygdom KOL, og de deltog derfor i det samme sundhedsfremmende kursus i Farsø, hvor de på deres egne kroppe oplevede, at regelmæssig motion og hyggeligt social samvær hjalp gevaldigt på både legeme og sjæl.

- Vi fik det væsentligt bedre, mens vi deltog i kurset, og derfor opstod der også et tomrum, da vi stoppede. Vi kom hjem til ingenting, og det fik os til at lege med tanken om at starte et motionshold for kronisk syge, siger Steen Kristoffersen.

Da først idéen var sået, spirede den hurtigt, og inden længe slog den rod.

- Vi tog kontakt til Aalestrup Motionscenter, og de var med på idéen, så vi startede stille og roligt op med et hold på tre-fire stykker, men det voksede hurtigt, da vi begyndte at reklamere lidt for os selv, og nu er vi faktisk oppe på 19 kronisk syge på holdet, fortæller Steen Kristoffersen.

Motionsholdet for de kronisk syge, der har lidelser som hjerte-kar-problemer, diabetes, KOL, muskelsvind og rygproblemer, mødes tre gange om ugen, og de træner for sig selv, da det er det, de har det bedst med, fortæller Steen Kristoffersen.

- Af de 19 på holdet havde ingen trænet i et motionscenter, før de begyndte på vores hold, så det var for grænseoverskridende at skulle træne med "raske" mennesker, som jo kører i et helt andet tempo end os. Derudover betyder det sociale utroligt meget på vores hold, så vi er rigtig glade for, at vi har centret for os selv, når vi træner, siger han.

Med Frivilligrådets pris fulgte en økonomisk håndsrækning på 5.000 kroner, og selv om pengene falder på et tørt sted, er det ikke checken, der betyder mest for prismodtagerne.

- Vi skal såmænd nok finde noget fornuftigt at bruge pengene på, men vi er først og fremmest rørte over det skulderklap og den anerkendelse, vi har fået. Det betyder meget mere for os - især taget i betragtning hvor stort et arbejde de andre nominerede har lagt i deres foreninger. Der var virkelig mange, som fuldt fortjent kunne have fået prisen, så det kom bag på os, at den gik til os, og vi er virkelig stolte, siger Steen Kristoffersen.

Om pengene skal gå til nyt udstyr til motionscentret eller på et af de sociale arrangementer, som også betyder meget for de kronisk syge motionister, har Steen Kristoffersen og Peter Nielsen endnu ikke besluttet.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste