onsdag 02. november 2016

Planer i Aalestrup om et nyt sundhedscenter

Af: Thorkil Christensen

Borgerne kan blive aktionærer i nyt bygge- og udlejningselskab

AALESTRUP: En arbejdsgruppe under AIF Erhvervsklub undersøger i øjeblikket mulighederne for at få opført et nyt sundhedscenter ved Testrupvej i Aalestrup.

Tanken er, at opføre et hus på 1700 kvadratmeter, som skal lejes ud til læger, tandlæger, apotek, fysioterapeuter og andre interesserede indenfor sundhedssektoren. To projektvirksomheder har fået til opgave at lave en skitse til et sundhedscenter ud fra de ønsker som kommende lejere måtte have. Udlejningsejendommen skal opføres og drives af et aktieselskab - og det er tanken at alle borgere i Aalestrup og omegn kan tegne en aktie, og på den måde få medejerskab.

- Vi forestiller os ikke, at denne aktie i første omgang giver et afkast. Borgerne skal betragte beløbet som en investering for at  Aalestrup også fremover kan have disse sundhedsfunktioner. Det vil styrke byen og holde priserne oppe på husene, idet et sundhedscenter vil medvirke til at nye borgere også fremover vil finde Aalestrup attraktiv til bosætning, sagde medlem af AIF Erhvervsklubs bestyrelse,  Per Bisgaard, da han fremlagde ideen for et forum på 60 medlemmer forleden.

Der var positiv stemning for at arbejde videre med planerne, og Per Bisgaard opfordrede de fremmødte til at være "ambassadører" i forbindelse med aktietegningen.

Der har været holdt et møde med nogle af de potentielle lejere. Flere  af dem har vist interesse for et nyt fælles sundhedshus, men de har pointeret at det er vigtigt, at huslejen holdes på et fornuftigt niveau.

Fordelen ved et fælles sundhedshus er, at der i et vist omfang kan indrettes fællesfaciliteter. Det kan f. eks. være toiletfaciliteter og venteværelse. Et fælles sundhedshus kan også medvirke til faglig sparring, og for patienterne kan et nyt byggeri ved Testrupvej give nem adgang fordi det kan holdes i et plan, og fordi der er mulighed for at skabe gode parkeringsforhold.

Det nuværende lægehus i Aalestrup er indrettet i en bygning fra 1960erne som ikke længere er tidssvarende. Lægerne vil i princippet  gerne blive boende på den nuværende adresse i deres eget hus, men har indset, at når de skal erstattes, skal der være bedre forhold - og gerne i et lejemål.

Arbejdsgruppen under AIF Erhvervsklub har udset sig et areal på den tidligere Colas-grund ved Testrupvej til sundhedshuset. Grunden, der er på ca. 20.000 kvadratmeter, er købt af Rema Retail som i foråret 2017 vil være klar til åbning af en helt ny 1200 kvm. dagligvarebutik i området. Der bliver ikke brug for hele arealet til butikken, og en del er allerede solgt fra til kommunens cykel/trial bane, men herudover er der plads til f. eks. et sundhedshus. Det er dog uvist om planerne kan gennemføres på grunden - det afhænger helt af, hvilken pris der skal betales for arealet. Det har der endnu ikke været forhandlinger om.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste