onsdag 28. december 2016

Nu skal alle i Aalestrup ud at løbe

Nyt løbe- og gåtilbud i Aalestrup - skal du af med julesulet?

Flere steder i landet er man startet med konceptet GoRun som nu kommer til Aalestrup. Billedet er fra starten på GoRun i Brederup på Fyn.

AALESTRUP: Nyt gratisløb byder Aalestrup og omegn velkommen til at gå, løbe og bevæge sig mere: GoRun – lørdag d. 7. januar  med start og slut på Faktas parkeringsplads i Aalestrup midtby.

GoRun er et nyt og gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig - og nemt at skabe sjov og hygge omkring løbe- og gåturene. Motionsløberne Aalestrup har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland premiere på GoRun lørdag d. 7. januar og vil afvikle arrangementet hver lørdag samme tid og sted frem til uge 9. Det er Bevæg dig for livet - Løb et samarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund, der står bag projektet.

Alle kan være med

Når GoRun sættes i gang lørdag formiddag  d. 7. januar  er det første gang at dette initiativ sættes i gang i Vesthimmerland. Det landsdækkende løbekoncept er sat i gang flere forskellige steder fra Nordjylland til Sydsjælland.

-Vi glæder os til at være arrangører på det første GoRun i Aalestrup, fordi vi kan skabe en aktivitet hvor alle Aalestrups borgere kan mødes til motion og gode oplevelser. Vi har etableret en fin rute med start og mål i centrum af Aalestrup og håber, at byens borgere vil støtte op om initiativet og tage naboer, venner og bekendte med – også de, der ikke løber i dag. Der er plads til alle og vi glæder os til at komme i gang. GoRun-ruten er tre km lang, og det er op til den enkelte, om man vil gå eller løbe én eller to runder”, siger Anders Erik Gundersen fra Motionsløberne Aalestrup. 

Lars Jørgensen, løbekonsulent ved DGI Nordjylland, samarbejder med igangsættelsen af løbeinitiativet, og han vil også være til stede til løbspremieren d. 7. januar. Til spørgsmålet om hvorfor det er vigtigt med netop dette initiativ svarer han:

 -I DGI og Bevæg dig for livet – Løb, ønsker vi at skabe de bedste vilkår for at flere mennesker kan opleve glæden ved at være idrætsaktiv. Ved at igangsætte flere gode aktiviteter både på landet og i byerne, gør vi muligheden for dette større, og det mener vi er særlig værdifuldt.”

Samarbejde mellem kommuner, løbeklubber og DGI landsdelsforeninger

GoRun er et af de første projekter i Dansk Atletik Forbunds og DGIs nye, fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet - Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og foreningslivet. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er at løbene afvikles hver uge mange forskellige steder i landet. 

-Vi er stolte over at etablere en lokal aktivitet, der vil generere en fællesskabsfølelse for de forskellige parter – i form af såvel borgerne der skal ud og løbe sammen med naboer og andre fra lokalområdet samt de lokale foreninger og kommunerne der sammen er arrangører på løbene, fortæller administrerende direktør i DGI, Søren Brixen.

Fakta om GoRun:

• GoRun Aalestrup afvikles lørdag d. 7. januar med start og mål på parkeringspladsen ved Fakta i Aalestrup. Løbet gentages hver lørdag, samme tid og sted indtil uge ni. 

• GoRun er et nyt, enkelt løbekoncept til hele Danmark 

• GoRun henvender sig til alle: Både uerfarne som erfarne motionister er meget velkomne.

• GoRun er foreløbig skudt i gang i en række byer i hele Danmark – og flere byer rundt i hele landet er på vej.

• GoRun er en del af Bevæg dig for livet, en fælles vision mellem DGI og DIF, der støttes af Nordea-fonden og Trygfonden.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste