onsdag 28. december 2016

Nu skal alle i Aalestrup ud at løbe

Nyt løbe- og gåtilbud i Aalestrup - skal du af med julesulet?

Flere steder i landet er man startet med konceptet GoRun som nu kommer til Aalestrup. Billedet er fra starten på GoRun i Brederup på Fyn.

AALESTRUP: Nyt gratisløb byder Aalestrup og omegn velkommen til at gå, løbe og bevæge sig mere: GoRun – lørdag d. 7. januar  med start og slut på Faktas parkeringsplads i Aalestrup midtby.

GoRun er et nyt og gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig - og nemt at skabe sjov og hygge omkring løbe- og gåturene. Motionsløberne Aalestrup har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland premiere på GoRun lørdag d. 7. januar og vil afvikle arrangementet hver lørdag samme tid og sted frem til uge 9. Det er Bevæg dig for livet - Løb et samarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund, der står bag projektet.

Alle kan være med

Når GoRun sættes i gang lørdag formiddag  d. 7. januar  er det første gang at dette initiativ sættes i gang i Vesthimmerland. Det landsdækkende løbekoncept er sat i gang flere forskellige steder fra Nordjylland til Sydsjælland.

-Vi glæder os til at være arrangører på det første GoRun i Aalestrup, fordi vi kan skabe en aktivitet hvor alle Aalestrups borgere kan mødes til motion og gode oplevelser. Vi har etableret en fin rute med start og mål i centrum af Aalestrup og håber, at byens borgere vil støtte op om initiativet og tage naboer, venner og bekendte med – også de, der ikke løber i dag. Der er plads til alle og vi glæder os til at komme i gang. GoRun-ruten er tre km lang, og det er op til den enkelte, om man vil gå eller løbe én eller to runder”, siger Anders Erik Gundersen fra Motionsløberne Aalestrup. 

Lars Jørgensen, løbekonsulent ved DGI Nordjylland, samarbejder med igangsættelsen af løbeinitiativet, og han vil også være til stede til løbspremieren d. 7. januar. Til spørgsmålet om hvorfor det er vigtigt med netop dette initiativ svarer han:

 -I DGI og Bevæg dig for livet – Løb, ønsker vi at skabe de bedste vilkår for at flere mennesker kan opleve glæden ved at være idrætsaktiv. Ved at igangsætte flere gode aktiviteter både på landet og i byerne, gør vi muligheden for dette større, og det mener vi er særlig værdifuldt.”

Samarbejde mellem kommuner, løbeklubber og DGI landsdelsforeninger

GoRun er et af de første projekter i Dansk Atletik Forbunds og DGIs nye, fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet - Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og foreningslivet. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er at løbene afvikles hver uge mange forskellige steder i landet. 

-Vi er stolte over at etablere en lokal aktivitet, der vil generere en fællesskabsfølelse for de forskellige parter – i form af såvel borgerne der skal ud og løbe sammen med naboer og andre fra lokalområdet samt de lokale foreninger og kommunerne der sammen er arrangører på løbene, fortæller administrerende direktør i DGI, Søren Brixen.

Fakta om GoRun:

• GoRun Aalestrup afvikles lørdag d. 7. januar med start og mål på parkeringspladsen ved Fakta i Aalestrup. Løbet gentages hver lørdag, samme tid og sted indtil uge ni. 

• GoRun er et nyt, enkelt løbekoncept til hele Danmark 

• GoRun henvender sig til alle: Både uerfarne som erfarne motionister er meget velkomne.

• GoRun er foreløbig skudt i gang i en række byer i hele Danmark – og flere byer rundt i hele landet er på vej.

• GoRun er en del af Bevæg dig for livet, en fælles vision mellem DGI og DIF, der støttes af Nordea-fonden og Trygfonden.


onsdag 25. april 2018

Mange udfordringer i Rosenparken

I sidste uge blev der holdt generalforsamling

onsdag 25. april 2018

Fest med Sussi og Leo i Aalestrup

Kultduoen var blevet til en trio

onsdag 25. april 2018

Street Art i Aalestrup by

Elever fra Aalestrup Realskole har pyntet byen

onsdag 18. april 2018

Festlig afslutning på Vennepunktets sæson

Fredag sluttede sæsonen

onsdag 18. april 2018

SuperBrugsen i Aalestrup er på vej fremad

Atter et år med store udfordringer i SuperBrugsen

fredag 13. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode...

torsdag 12. april 2018

50 kalve på natvandring

AALESTRUP: Natten mellem onsdag og torsdag slap 50 kalve ud fra en indhegning ved Hovedvejen øst...

onsdag 11. april 2018

Ny forpagter på Ulbjerg Cafeteria

Af Hanne Monrad ULBJERG: Ulbjerg Cafeteria har fået en ny forpagter. Det vil sige Kurt Grove...

onsdag 11. april 2018

Rosenparkens formand ønsker at træde tilbage

Alle interesserede inviteres til generalforsamling

fredag 06. april 2018

Wild wild Westhimmerland

Aalestrup Skole blev til det vilde vesten

Arkiv

ingen nyheder i denne liste