onsdag 01. marts 2017

Stor E-sportstævne i Aalestrup blev en bragende succes

Lokale drenge drillede landets bedste FIFA-spillere

Af Lars Lindberg

AALESTRUP: Nørd er sjældent et positivt ladet ord, men man træder vist ikke nogen over tæerne ved at sige, at en perlerække af landets største FIFA-nørder i weekenden var samlet i Aalestrup Idrætscenter.

Her dystede de i en playstationspillet FIFA, og da der var flotte pengepræmier på højkant, havde turneringen tiltrukket hele den danske elite. Også den danske verdensmester i spillet deltog.

Der var udsolgt i både singlerækken, hvor 178 spillere deltog og i doublerækken, hvor 48 hold dystede om penge, hæder og ære.

Ikke overraskende endte de mere eller mindre professionelle spillere på podierne, men flere lokale spillere formåede at drille dem eftertrykkeligt.

Blandt dem var blot otteårige Magne Rokkedahl, der gik videre fra sin indledende pulje og sluttede på en tredjeplads i andet gruppespil - en præstation, der sikrede ham mange opmuntrende bemærkninger og klap på skulderen fra "stjernerne".

Også i doublerækken legede et lokalt hold med, da de sjove kampe skulle spilles. To 11-årige drenge spillede sig således i ottendedelsfinalen, inden de måtte se sig slået ud.

Søren Bruun Sørensen, der er halinspektør i Aalestrup Idrætscenter, var tovholder på arrangementet, og han var mere end tilfreds med dagens forløb.

- Det var en virkelig god oplevelse for mange mennesker, og det betød alt for os, eftersom det var første gang, vi forsøgte os med sådan et arrangement. Vi satsede på eliten, og det lykkedes i den grad at tiltrække den, men at der også var lokale drenge, som stak næsen frem i turneringen var naturligvis et stort plus, sagde Søren Bruun Sørensen, der stort set var i gang med at planlægge de næste E-sportsturneringer i Aalestrup, før premieren var overstået.

- Vi er allerede nu ved at undersøge, hvornår det næste hul i de professionelles turneringsprogram findes, for vi er nødt til at planlægge efter, at de kan være med. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi gentager det her, sagde Søren Bruun Sørensen, som dog forventer, at konceptet bliver lidt anderledes næste gang.

- Det er fedt for de lokale spillere at komme tæt på nogle af de allerdygtigste spillere i verden, men vi skal nok sørge for lidt mere tilde knap så dygtige. Det kunne eksempelvis være et Vesthimmerlandsmesterskab, hvor alle kommunens sportsklubber kunne stille med hold til en særskilt turnering for dem, sagde Søren Bruun Sørensen, der samtidig slog fast, at dygtige computerspillere også har brug for lidt fysisk aktivitet.

- Vi havde ladet hal 2 stå åben og lagt nogle bolde ud, og på et tidspunkt var hal 1 nærmest tom. Jeg kiggede derfor ind i hal 2, og der løb så en blandet skare af lokale drenge og eliten indenfor FIFA og spillede 15 mod 15 i en stor pærevælling, grinede han.

19.-21. maj er der atter computerspilsstævne i Aalestrup Idrætscenter, men til den tid bliver det et såkaldt LAN-stævne, der er pc-baseret, og hvor der blandt andet bliver dystet i League og Legends, Counter Strike, World of Warcraft og Mindcraft.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste