onsdag 01. marts 2017

Stor E-sportstævne i Aalestrup blev en bragende succes

Lokale drenge drillede landets bedste FIFA-spillere

Af Lars Lindberg

AALESTRUP: Nørd er sjældent et positivt ladet ord, men man træder vist ikke nogen over tæerne ved at sige, at en perlerække af landets største FIFA-nørder i weekenden var samlet i Aalestrup Idrætscenter.

Her dystede de i en playstationspillet FIFA, og da der var flotte pengepræmier på højkant, havde turneringen tiltrukket hele den danske elite. Også den danske verdensmester i spillet deltog.

Der var udsolgt i både singlerækken, hvor 178 spillere deltog og i doublerækken, hvor 48 hold dystede om penge, hæder og ære.

Ikke overraskende endte de mere eller mindre professionelle spillere på podierne, men flere lokale spillere formåede at drille dem eftertrykkeligt.

Blandt dem var blot otteårige Magne Rokkedahl, der gik videre fra sin indledende pulje og sluttede på en tredjeplads i andet gruppespil - en præstation, der sikrede ham mange opmuntrende bemærkninger og klap på skulderen fra "stjernerne".

Også i doublerækken legede et lokalt hold med, da de sjove kampe skulle spilles. To 11-årige drenge spillede sig således i ottendedelsfinalen, inden de måtte se sig slået ud.

Søren Bruun Sørensen, der er halinspektør i Aalestrup Idrætscenter, var tovholder på arrangementet, og han var mere end tilfreds med dagens forløb.

- Det var en virkelig god oplevelse for mange mennesker, og det betød alt for os, eftersom det var første gang, vi forsøgte os med sådan et arrangement. Vi satsede på eliten, og det lykkedes i den grad at tiltrække den, men at der også var lokale drenge, som stak næsen frem i turneringen var naturligvis et stort plus, sagde Søren Bruun Sørensen, der stort set var i gang med at planlægge de næste E-sportsturneringer i Aalestrup, før premieren var overstået.

- Vi er allerede nu ved at undersøge, hvornår det næste hul i de professionelles turneringsprogram findes, for vi er nødt til at planlægge efter, at de kan være med. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi gentager det her, sagde Søren Bruun Sørensen, som dog forventer, at konceptet bliver lidt anderledes næste gang.

- Det er fedt for de lokale spillere at komme tæt på nogle af de allerdygtigste spillere i verden, men vi skal nok sørge for lidt mere tilde knap så dygtige. Det kunne eksempelvis være et Vesthimmerlandsmesterskab, hvor alle kommunens sportsklubber kunne stille med hold til en særskilt turnering for dem, sagde Søren Bruun Sørensen, der samtidig slog fast, at dygtige computerspillere også har brug for lidt fysisk aktivitet.

- Vi havde ladet hal 2 stå åben og lagt nogle bolde ud, og på et tidspunkt var hal 1 nærmest tom. Jeg kiggede derfor ind i hal 2, og der løb så en blandet skare af lokale drenge og eliten indenfor FIFA og spillede 15 mod 15 i en stor pærevælling, grinede han.

19.-21. maj er der atter computerspilsstævne i Aalestrup Idrætscenter, men til den tid bliver det et såkaldt LAN-stævne, der er pc-baseret, og hvor der blandt andet bliver dystet i League og Legends, Counter Strike, World of Warcraft og Mindcraft.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

Arkiv

ingen nyheder i denne liste