onsdag 08. marts 2017

Vurderingseksperter ledte efter guld i Gedsted

Noget Klondike viste byen med Getama-fabrikken sig dog ikke at være

Af Lars Lindberg

GEDSTED: Da et hold vurderingseksperter fra auktionshuset Bruun Rasmussen torsdag eftermiddag lagde vejen forbi Medborgerhuset i Gedsted, var forventningerne høje.

Både blandt de omkring 200 fremmødte, der var kommet for at få deres "guld" vurderet, og blandt eksperterne. Gedsted er nemlig hjemsted for Getama-fabrikken, som siden 1950'erne har produceret Hans J. Wegner-møbler, og netop de møbler er voldsomt populære for tiden, hvilket afspejler sig i hammerslagspriserne hos blandt andre Bruun Rasmussen.

Det var da også særligt disse møbler, eksperter var interesserede i.

- Hans J. Wegners Bamsestol blev for 20 år siden solgt for 1.000 til 2.000 kroner, hvis den var i fin stand, men i dag går den let for over 40.000 kroner, selv om den skal ombetrækkes, så det er noget, der er en voldsom efterspørgsel på, og når vi ved, at der på grund af fabrikkens placering er mange af de møbler i og omkring Gedsted, så er det selvfølgelig et rigtig interessant sted for os at besøge, fortæller Peter Tholstrup, der er vurderingsekspert med speciale i Hans J. Wegner-møbler hos Bruun Rasmussen.

Han fortæller dog samtidig, at han og de øvrige eksperter ikke ligefrem fandt guldhornene i Gedsted.

- Vi tog da derfra med to biler, som var fyldt helt op, og det var stort set kun med Hans J. Wegner-møbler, men der var desværre ikke noget i 50.000 kroner-klassen, siger Peter Tholstrup, der dog på ingen måde vil kalde torsdagens besøg for en fiasko.

Og så understreger han, at guldet sagtens kan dukke op, selv om det ikke skete i torsdags.

- Vi havde en rigtig god dag blandt nogle dejlige mennesker, så vi er godt tilfredse, og vi har da heller ikke opgivet håbet om at få en Flaglinestol eller to til salg i den kommende tid. Vi fik vurderet nogle stykker af dem i løbet af dagen, men det var jo nogle sindige jyder, der havde dem, så de var ikke klar til at sende dem med os i første omgang, men det kan jo være, de kommer på andre tanker, når de lige har tænkt lidt over det, siger Peter Tholstrup.

Langt de fleste af de mennesker, som torsdag lagde vejen forbi Medborgerhuset, havde medbragt smykker og malerier, som de gerne ville have eksperterne til at vurdere - og langt de fleste gik skuffede hjem, erkender Peter Tholstrup.

- Vi fik set en del spændende ting, men værdimæssigt var der ikke det store at komme efter. Det kommer tit bag på folk, at de malerier, deres forældre for 30-40 år siden betalte rigtig gode penge for, ikke er noget værd i dag, fordi man, uanset hvor godt et maleri det er, ikke længere har landskabsmalerier med heste og køer hængende over sofaen. For hver gang vi får 100 malerier ind, vurderer vi nok de 95 af dem til under 200 kroner, forklarer Peter Tholstrup, som ikke vil afvise, at han inden længe besøger Gedsted igen.

- Vi kører ikke så langt for at vurdere hvad som helst, men får vi et interessant telefonopkald fra en, som gerne vil have vurderet en de dyre Hans J. Wegner-stole, så kan vi nok godt finde til Gedsted igen. Især hvis vi lige skal have et ekstra kig på en af de Flaglinestole, vi allerede har set, siger han med et skævt smil.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste