onsdag 08. marts 2017

Vurderingseksperter ledte efter guld i Gedsted

Noget Klondike viste byen med Getama-fabrikken sig dog ikke at være

Af Lars Lindberg

GEDSTED: Da et hold vurderingseksperter fra auktionshuset Bruun Rasmussen torsdag eftermiddag lagde vejen forbi Medborgerhuset i Gedsted, var forventningerne høje.

Både blandt de omkring 200 fremmødte, der var kommet for at få deres "guld" vurderet, og blandt eksperterne. Gedsted er nemlig hjemsted for Getama-fabrikken, som siden 1950'erne har produceret Hans J. Wegner-møbler, og netop de møbler er voldsomt populære for tiden, hvilket afspejler sig i hammerslagspriserne hos blandt andre Bruun Rasmussen.

Det var da også særligt disse møbler, eksperter var interesserede i.

- Hans J. Wegners Bamsestol blev for 20 år siden solgt for 1.000 til 2.000 kroner, hvis den var i fin stand, men i dag går den let for over 40.000 kroner, selv om den skal ombetrækkes, så det er noget, der er en voldsom efterspørgsel på, og når vi ved, at der på grund af fabrikkens placering er mange af de møbler i og omkring Gedsted, så er det selvfølgelig et rigtig interessant sted for os at besøge, fortæller Peter Tholstrup, der er vurderingsekspert med speciale i Hans J. Wegner-møbler hos Bruun Rasmussen.

Han fortæller dog samtidig, at han og de øvrige eksperter ikke ligefrem fandt guldhornene i Gedsted.

- Vi tog da derfra med to biler, som var fyldt helt op, og det var stort set kun med Hans J. Wegner-møbler, men der var desværre ikke noget i 50.000 kroner-klassen, siger Peter Tholstrup, der dog på ingen måde vil kalde torsdagens besøg for en fiasko.

Og så understreger han, at guldet sagtens kan dukke op, selv om det ikke skete i torsdags.

- Vi havde en rigtig god dag blandt nogle dejlige mennesker, så vi er godt tilfredse, og vi har da heller ikke opgivet håbet om at få en Flaglinestol eller to til salg i den kommende tid. Vi fik vurderet nogle stykker af dem i løbet af dagen, men det var jo nogle sindige jyder, der havde dem, så de var ikke klar til at sende dem med os i første omgang, men det kan jo være, de kommer på andre tanker, når de lige har tænkt lidt over det, siger Peter Tholstrup.

Langt de fleste af de mennesker, som torsdag lagde vejen forbi Medborgerhuset, havde medbragt smykker og malerier, som de gerne ville have eksperterne til at vurdere - og langt de fleste gik skuffede hjem, erkender Peter Tholstrup.

- Vi fik set en del spændende ting, men værdimæssigt var der ikke det store at komme efter. Det kommer tit bag på folk, at de malerier, deres forældre for 30-40 år siden betalte rigtig gode penge for, ikke er noget værd i dag, fordi man, uanset hvor godt et maleri det er, ikke længere har landskabsmalerier med heste og køer hængende over sofaen. For hver gang vi får 100 malerier ind, vurderer vi nok de 95 af dem til under 200 kroner, forklarer Peter Tholstrup, som ikke vil afvise, at han inden længe besøger Gedsted igen.

- Vi kører ikke så langt for at vurdere hvad som helst, men får vi et interessant telefonopkald fra en, som gerne vil have vurderet en de dyre Hans J. Wegner-stole, så kan vi nok godt finde til Gedsted igen. Især hvis vi lige skal have et ekstra kig på en af de Flaglinestole, vi allerede har set, siger han med et skævt smil.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste