onsdag 15. marts 2017

Aalestrup Naturefterskole vandt ”Skills” i Gigantium

Blæste 12 andre efterskoler af banen

Elever fra Aalestrup naturefterskole vandt præmie til hele skolen.

AALESTRUP: Aalestrup Naturefterskole ligger ikke på den lade side i den sene vinter og tidlige forår.

I januar blæste Naturefterskolen 12 andre efterskoler fra Nordjylland af banen i Gigantium i Aalborg, da DM i Skills på Erhvervsskolen Tech College i Aalborg blev holdt 26 januar.

Naturefterskolen havde endda to hold med i finalen, hvoraf det ene løb med hovedpræmien i form af en fornem middag for hele Naturefterskolen til en værdi af 10.000 kr. 1. præmien blev indtaget af alle Naturefterskolens elever og personaler 2 marts, hvor elever og lærere fra Tech College i Aalborg dukkede op og besatte Naturefterskolens køkken, for dernæst at servere en flot treretters menu til middag.

Sidst i januar rejste hele Aalestrup Naturefterskole på skitur til Østrig. En uge på slalomski og snowboards mv. i de snedækkede alper, var traditionen tro en stor succes for alle eleverne, og de slap fra de stejle ”bakker” uden væsentlige skader.

Naturefterskolens linjefag har taget hul på et spændende forår. I uge 10 er Adventurelinien  (friluftsliv) rejst til det vinterkolde Norge, nærmere betegnet Rondane Nationalpark, hvor de skal gå på langrendsski, bygge snehule og is fiske mv. hele ugen. Kort sagt at opleve vinterfjeldes mange muligheder for vinter- og friluftsaktiviteter ude i det fri.

Fiskelinien har spolet friske snøre på hjulene og næsten bogstaveligt kastet sig over de lokale åer efter åbningen i januar og marts. Drengene melder ivrigt tilbage, at der skulle være gode fisk at  hente i både Lerkenfeld og Simested åer.

Lerkenfeld åbnede 16. januar og bød på godt grønlænderfiskeri. Simested å åbnede 1. marts og der er stort set kun bækørreder. Men sidst i maj kommer de første store havørreder igen og så er drengene kampklare til spændende fights ved åen.

Jagtlinien kan gøre endnu en forrygende jagtsæson op, med masser af gode og spændende oplevelser og vildt på tasken. På Jagtlinien er jagttegnsundervisning for alvor skudt i gang. Mange elever – også fra de tre andre liniefag, tager jagttegn under efterskoleopholdet. Desuden skal der trænes til de kommende haglskydeprøver og riffelprøver. Det er også tid for planlægning af vildt og biotoppleje for kommende jagtsæson. Nye jagttårnene på Naturefterskolens jagtterræn skal konstrueres og bygges, og de gamle tårne skal efterses. Alt sammen skal være klar til bukkejagten i maj. Desuden skal en stor 3000 kvadratmeter såkaldt ”Engelsk voliere” også opstilles på terrænet.

På Hestelinien b’d foråret bl. a. på ”Hingstekåring i Herning” i weekenden 10-12 marts. 

Desuden bydes der på teori om ”reproduktion, foling og det nyfødte føl”. Derudover et kursus i"Balance hos hest og rytter", "Hestens adfærd og indlæring" og "Rytteryoga". På praksissiden skal Hestelinien træne til den traditionelle kvadrille til efterskolens ”ny-elevdag” i maj og ellers forsætte den almene undervisning. Hestelinien har også et stævne i juni at forberede og Hesteliniens elever skal desuden være hjælpere ved "Equitour Aalborg".

Aalestrup Naturefterskole holder besøgsaften 27 marts for interesserede elever og forældre.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste