onsdag 26. april 2017

Trio med succes i 25 år

Af: Hanne Monrad

Preben Pedersen, Per Therkildsen og Allan Prang fejrer jubilæum

Preben Pedersen og Per Therkildsen i de store produktionshaller.

AALESTRUP: De tre bagmænd på maskinfabrikken Treco A/S i Aalestrup har med succes drevet firmaet i 25 år.

Alle tre, Preben Pedersen, Per Therkildsen og Allan Prang var alle ansat i firmaet Mitek på Elmegaardsvej. Preben og Per blev udlært og fortsatte i firmaet, Preben havde dog en lille afstikker, mens han uddannede sig til maskintekniker. Allan var som konstruktør.

Først i 1990erne begyndte der at blive problemer i Mitek og de tre besluttede sig at starte en virksomhed i fællesskab med lignende produkttyper.  Det blev i Gedsted, hvor der var mulighed for at benytte nogle af Getamas gamle lokaler.

Overtog den gamle arbejdsplads

I 1996 blev de tre kontaktet af ejerskabet hos Mitek, om de var interesseret i, at overtage virksomheden i Aalestrup. Det var en spændende tid med forhandlinger indtil det hele faldt på plads og samtidig var det også en udfordring, da der på det tidspunkt var ansat 19 medarbejdere på Mitek, men da Treco selv havde seks medarbejdere med, måtte man sige farvel til nogle af Miteks  trofaste medarbejdere. Senere kom nogle tilbage og andre fik tilbuddet om at vende tilbage, efterhånden som virksomheden voksede.

Og nu kan Treco, stadig med Preben Pedersen, Per Therkildsen og Allan Prang i spidsen, fejre 25 års jubilæum  som en stadig stærk og stabil virksomhed indenfor metal  og som er blevet kendt  rundt om i verden for sine professionelle arbejdsmetoder og gode produkter som bliver udviklet  i samarbejde med  deres leverandører efter kundernes ideer til et færdigt produkt.

Treco har i samtlige 25 år produceret produkter af metal med høj forædlingsgrad efter kunders specifikke ønsker og behov.  Her produceres alt fra små metaldele til store maskiner til forskellige formål.

Et godt samarbejde igennem hele værdikæden har været en afgørende faktor for Treco`s succes. Det  har resulteret i en stødt stigende omsætning og flere mund-til-mund anbefalinger af virksomheden, hvilket har ført til stor interesse fra udlandet. I dag er Treco derfor i samarbejde med både nationale og internationale kunder, hvis produkter bliver brugt i bl.a. lufthavne, biblioteker og pakkesorteringscentre. Virksomheden er i konstant udvikling og med en ISO 9001 – certificering er kunderne sikre på , at Treco`s produkter er af høj kvalitet.

Frugtbart samarbejde med Canada

En interesse for post fik Treco til at undersøge mulighederne på dette nichemarked. Og ikke mindst Canada Post Corporation  blev opmærksom på Aalestrupvirksomheden og de kommende år blev det  til et enormt stort og frugtbart samarbejde.

I september 2014 fik Treco en opfordring til at give tilbud på nogle postbokse til det store land  og det skulle vise sig at være en kæmpeordre, som gav ledelsen sved på panden, indtil ordren var i hus efter mange lange og seje forhandlinger og udvikling af prototyper.

Men ordren kom i hus og om få måneder går produktionen i gang. I første omgang er aftalen 7.500 postbokse om året i fire år. Det er så stor en ordre, at denne produktion har fået nye lokaler, nemlig i det gamle Horns Belysningsfabrik på Bjergegaardsvej, hvor firmaet har lejet sig ind på 4.000 m2.

På fabrikken på Elmegaardsvej råder man over godt 7.000 m2 til produktion, hvor der for øjeblikker er  47 ansatte og 18 ansatte i administrationen.

Tidligere havde Treco en afdeling i Bangladesh, som senere blev overflyttet til Vietnam. Fabrikken i Vietnam, ”Topsteel” kører helt selvstændig og her er medejer af Treco, Allan Prang, direktør. Han har nu boet og arbejdet her igennem seks år.

Såvel  Preben Pedersen, der har titel som administrerende direktør og Per Therkildsen som er produktionsleder er meget tilfredse med at drive virksomhed i Aalestrup.

- Aalestrup har en perfekt beliggenhed og vi er glade for at kunne rekruttere mange lokale medarbejdere, som alle er meget samvittighedsfulde og  føler stor samhørighed med sin arbejdsplads, siger de to medejere.

- Vi har alle tre ønsket at opbygge en virksomhed, som vi selv godt kunne tænke os at arbejde i. Det har vi hele tiden holdt fast i.

Og det viser også, at det er en god arbejdsplads, at være ansat i, medarbejderne er trofaste over virksomheden og mange har været her igennem en årrække.

25 års jubilæet bliver markeret ved en reception på fredag den 28. april, hvor også den tredje medejer Allan Prang vil være tilstede, for sammen med ”de to andre”,  at markere det flotte jubilæum i en succesrig virksomhed i Aalestrup.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste