onsdag 03. maj 2017

Fornyelsen af Gedsted tager fart til efteråret

De tre millioner kr. til fornyelse af Gedsted kan vokse til mange flere

Af Torsten Hansen

GEDSTED: Der var udbredt tilfredshed med programmet for Gedsteds fornyelse blandt de omkring 70 deltagere på Gedsted Skole onsdag aften.

Mogens Dam Lentz, sbs rådgivning, redegjorde for hvilke indsatsområder arbejdsgrupperne og Vesthimmerlands Kommune er blevet enige om at der skal satses på.

- Næsten en million kr. ud af de i alt tre millioner der er afsat til områdefornyelsen, vil vi bruge på en lege- og aktivitetsplads ved Gedsted Skole, indledte Mogens Dam Lentz.

Valget af en lege- og aktivitetsplads var gjort ud fra en vurdering af, at børn der har haft en god barndom i Gedsted også kan have lyst til at bo i byen senere i livet.

Tre andre større projekter fik også en del omtale. Det handlede særligt om en kaffehus ved Brugsen, udsmykning af DLG-siloen og udnyttelse af den tidligere Getama-bygning.

- Vi har fundet finansieringen og gjort den første planlægning. Men vi har endnu ikke detailplanlagt det hele, forklarede Mogens Dam Lentz.

 

Positive holdninger

De mange tilhørere udtrykte kun positive tilkendegivelser, og det var tydeligt, at mange ønskede at komme i gang med arbejdet.

"Hvornår sættes de forskellige ting i gang?", lød det et par steder fra.

- Pengene bliver frigivet i juni. Så går Teknik- og Miljøafdelingen for alvor i gang med den fysiske proces. Men først til efteråret vil der ske noget for alvor, lød det fra borgmester Knud Kristensen.

Det stillede de fleste sig tilfredse med. Men mange var også klar over, at de dele som befolkningen selv kunne påvirke, de skulle nok komme i gang - og nok hurtigere end borgmesterens forudsigelser.

Det fik alle også bevis for, da Doris Lauritzen (A), Gedsted, supplerede Mogens Dam Lentzs forklaring om, hvad der kunne ske ved Brugsen.

- Der er ide om at lave en infoskærm, sagde Mogens Dam Lentz.

- Her vil jeg gerne gøre opmærksom på, at der i Brugsen allerede er kommet en skærm, hvor der bringes informationer på, sagde Doris Lauritzen.

- Sådan er det i Gedsted. Knapt er ideen udtalt før nogen har sat det i gang - flot, replicerede Mogens Dam Lentz.

I samme forbindelse nævnte han, at man ofte ser, at mange ekstra initiativer bliver sat i gang, når offentlige penge bliver brugt på byfornyelse.

- Ofte bliver den økonomiske indsats forøget med en faktor fem. I større byer er det mange gange blot en faktor tre, men i mindre byer kan det være helt op til en faktor 20, bemærkede Mogens Dam Lentz.

Inden omtalen af infostanderen havde Mogens Dam Lentz forklaret lidt om, hvad der kunne tænkes at blive lavet ved Brugsen. Brugsens Venner har købt nabogrunden, og det har skabt gode muligheder for at etablere et "kaffehus" og andre forskønnende ting.

Netop Brugens Venners køb af grunden er et eksempel på yderligere økonomisk indsats. Det samme er der tale om, når det handler om at udsmykke DLG-siloen. Siloen er ejet af Gedsted Varmeværk, og de er indstillet på at sætte siloen i stand, så det er muligt at lave flot kunst på siloen.

Det var tydeligt, at udsmykningen af DLG-siloen er noget der interesserer borgerne. Der blev talt en del om, hvem der kunne tænkes at udsmykke den. 


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste