onsdag 10. maj 2017

Møldrup-børn blev klogere på hvad affald kan bruges til

MØLDRUP: Som led i Forskningens Døgn var 33 glade børn fra 0. og 1. årgang på Møldrup Skole tirsdag til ”Skralde-bang-fest” i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

- En supergod idé, siger lærer Bettina Hansen om den noget anderledes skoledag, arrangeret af Revas og Naturvidenskabernes Hus

33 elever fra 0. og 1. årgang på Møldrup Skole ved i dag meget mere om affald og genbrug, end de gjorde for blot få dage siden. Forklaringen er, at de på linje med børn fra skoler i bl.a. Løvel, Rødding og Viborg var indbudt til den store ”Skralde-bang-fest” i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro. 

Et arrangement, der gennemføres i samarbejde mellem Viborg Kommunes affaldsselskab Revas og Naturvidenskabernes Hus. Det sker som led i Forskningens Døgn.

- Vi vil gerne give børnene en forståelse af, at man ikke bare smider affald i naturen eller på gaden eller fortovet. Affald er en nyttig ressource, der kan genbruges eller genanvendes, så vi ikke behøver bruge løs af klodens råvarer, som der jo er knaphed på. Men det kræver, at affaldet bliver håndteret og sorteret på den rigtige måde. Heldigvis er børnene, især i de yngste klasser, meget modtagelige for dette budskab, siger Viborg Kommunes affaldschef Poul Møller.

Meget håndgribelige aktiviteter

Under besøget i Naturvidenskabernes Hus undersøgte  eleverne affald, der ellers ofte bliver smidt ud, for at finde ud af, hvad der kan bruges igen. Det sker på en meget håndgribelig måde, f. eks. i det elektroniske skraldeværksted, hvor eleverne skal skille forskellig slags elektronik ad. De skulle  også rense en forurenet sø med en hjemmelavet skraldesamler og prøve kræfter med Revas' digitale spil om sortering. Og, ikke at forglemme, møder de Natur Helten i skikkelse af skuespiller Katrine Weigelt, der sammen med børnene bl.a. synger Revas’ sang ”Skralderalleri”, skrevet af Gorm Buhl Sarning.

Ros til arrangørerne

Under besøget i Bjerringbro var Møldrup-børnene ledsaget af lærerne Troels Andersen og Bettina Hansen, hvorfra der lød mange lovord til Revas og Naturvidenskabernes for dette initiativ.

- En supergod idè, siger Bettina Hansen.

- Det er vigtigt, at vi allerede, når børnene er små, prøver at give dem gode affaldsvaner. Det er vi også meget optaget af på vores skole, blandt andet gennem indsamling af affald, hvor vi prøver at stimulere børnenes interesse for affald og miljø. Det er emner, som rigtig mange børn er optaget af, fordi de helt oprigtigt gerne vil passe godt på naturen. Der er jo et pænt stykke vej fra Møldrup til Bjerringbro, så for os betyder det meget, at vi kan blive transporteret til og fra arrangementet i bus, slutter Bettina Hansen.

- I Naturvidenskabernes Hus er vi utroligt glade for samarbejdet med Revas om dette projekt, som tjener flere formål: Ud over at vi forhåbentlig kan give børnene nogle gode og fornuftige affaldsvaner skal arrangementet gerne øge deres interesse for naturfagene. Da vi her henvender os til de yngste klasser, er vi særligt opmærksomme på, at alle aktiviteter foregår ”i børnehøjde”, siger projektleder Henrik Bay Madsen fra Naturvidenskabernes Hus.

Som afslutning på en god og lidt anderledes skoledag fik alle eleverne overrakt en medalje som bevis på, at de nu er nogle af ”Naturens Helte”, samt et USB-stik, indeholdende sangen og en animationsfilm om affald, natur og miljø.

I alt omkring 450 skoleelever fra Viborg Kommune deltog i ”Skralde-bang-festen”.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste