onsdag 31. maj 2017

Mor og datter overtager Knabertronen i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Regentpar nummer 50 blev kåret ved Knaberfesten

Det nye Knaberpar 2017 - mor og datter Anne- Marie og Rikke Sørensen.

AALESTRUP: Knaberfesten i Aalestrup kunne i år fejre 50 års jubilæum og det er blevet markeret på flere måder i ugens løb. 

Per Bisgaard, som i mange år har været Knaberfestens faste konferencier indledte da også med en lille historisk opdatering, da han trådte frem på scenen, lørdag eftermiddag, for at indlede det populære programpunkt: Kåring af et nyt Knaberpar”

- Det hele startede jo tilbage i 1967, hvor den første Knaberfest blev holdt, men først i 1968 udnævnte man en Knaberkonge, hvor en af byens praktiserende læger, Harald Jensen blev den første i rækken. Med andre ord skal vi i år fejre kåringen af Knaberregent nr. 50.

Knaberfesten har vist sit værd og holdbarhed, så mon ikke vi om føje år stadig har denne årlige fest i Aalestrup – vi har da lov at håbe.

Inden Per Bisgaard kunne løfte sløret for, hvem der skulle være nye regenter i 2017, skulle man tage afsked med det fungerende regentpar Kong Morten og Knaberpige Julie Laustsen.

Parret har været særdeles aktiv i det forløbne år og en af deres arbejdsopgaver har været at samle nogle penge ind til Knaberfonden, de har  medvirket i mange forskellige arrangementer, oftest med pølsevognen, som det regerende par  har rådighed over i årets løb. Selvom Per Bisgaard lokkede for at få et beløb, ville Morten Nielsen dog kun røbe at han forventer, at han og Julie har fordoblet den gamle 100 kr. seddel 300 gange, men beløbet var dog ikke helt på plads endnu.

Men nye opgaver venter forude, sagde Per Bisgaard og vi skal nu have fundet et regentpar, som kan løse udfordringer og opgaver.

Han kunne røbe, at det også i år bliver en Knaberpige !

- Det er en rigtig knaber, som er født ikke langt fra centrum her i Aalestrup – rettere sagt i et af byens dejlige villakvarterer. 

Vores nye Knaberpige er  20 år. Hun er næstyngst i en søskendeflok på fire – en lillebror, en storebror og en storsøster. Hun er bosiddende i Aalestrup, men måske er det slut efter sommerferien, når hun sætter studenterhuen på hovedet efter tre år på gymnasiet i Aars.

Vores nye knaberpige har fulgt den traditionelle institutionslinje for Aalestrupbørn; først i børnehave, Højtoften, så Aalestrup Skole indtil 8 kl., hvor hun skiftede til Aalestrup Realskole for så at slutte af med et år på Gudenådalens Efterskole.

Vores knaberpige er en flittig pige. Hun har selv tjent sine lommepenge – i hvert fald nogle af dem – og hun har arbejdet som rengøringsassistent, kassemedarbejder og lektiehjælper. Hun har været spejderleder og været med til at lave kurser for spejdere og deltaget aktiv som gymnastikinstruktør.

Per Bisgaard kunne hermed røbe, at  årets Knaberpige 2017 er Rikke Sørensen.  Rikke fik herefter det obligatoriske røde bånd på af den afgående Knaberpige Julie og vandrepokalen skiftede hænder og Rikke fik en gave og en buket blomster.  

En overraskende kåring

Så var det blevet tid til at røbe, hvem den nye regent skulle være og som altid indledte Per Bisgaard med  lidt ”kryptisk snak”:

- Vores nye regent er født og opvokset her i knaberriget i det sydlige Himmerland. Kun ganske kort tid har regenten været udenfor Himmerland, så vi får en knaberregent, der med sine – henover sommeren – 55 år er særdeles godt kendt på egnen.

Regentens forældre var gårdejere og sammen med to søskende – en storebror og en lillebror havde regenten en stille og rolig opvækst, hvor familielivet var i højsædet. Skolegangen blev henlagt til Vesterbølle og Gedsted skoler, hvorefter der fulgte tre pragtfulde år på gymnasiet i Aars, hvor regenten i 1981 sprang ud som nysproglig student.

Regenten var hurtig til at vælge uddannelse efter gymnasietiden og blev optaget på pædagogseminariet i Viborg, hvor fremtiden skulle handle om at tage sig af børn og unge. Det blev dog kun til et enkelt år inden regenten vendte tilbage til Himmerland for at læse på Handelsskolen i Aars – og det blev til indholdsrigt liv på skolens kollegium. Vores nye regent blev ikke pædagog, men skiftede jobspor og lod sig uddanne som bankassistent. Et job som har gjort, at der har været stor efterspørgsel efter regenten, når der skulle laves budgetter og regnskaber i forskellige foreninger i Aalestrup. Regenten har bl.a. været meget aktiv i gymnastikforeningen – hos spejderne og i andre foreninger. Fritiden er blevet brugt til gymnastik, march, cykling og masser af gåture i Aalestrup og omegn.

 Vi vil det næste år blive regeret af en kvinde, som er vant til at tage udfordringerne på sig – en kvinde som tager ja-hatten på og tager del i de opgaver som skal løses. 

En ny konstellation blev født til Jubilæumsårets valg af regentpar, idet  ny Knaberdronning blev Anne - Marie Sørensen.  Så det næste år bliver Knaberparret mor og datter!


onsdag 13. december 2017

Bubber bød op til dans i Aalestrup

Bubber holdt "Gang i Danmark"

onsdag 13. december 2017

Frisør i Aalestrup stopper efter 61 år

Grethe Jensen lægger saksen på hylden ved årsskiftet

onsdag 13. december 2017

Aalestrup Skole skal renoveres

Der er afsat 500.000 kroner til formålet

onsdag 06. december 2017

Frivillige i Vesthimmerland blev hædret

Torsdag aften var der prisfest i ALFA

onsdag 06. december 2017

Udviklingshæmmede hjælper socialt udsatte børn

Byen i Byen griber samskabelsen med Carpe Diem

onsdag 06. december 2017

Julekoncert med gløgg og æbleskiver

På søndag sker der igen noget spændende i Aalestrup

onsdag 29. november 2017

Debuterende bjergbestiger fra Aalestrup nåede toppen i Himalaya

Dennis Høgh Andersen nåede toppen af Island Peak i første forsøg

onsdag 29. november 2017

Konstitueringen næsten på plads

DFs Brian Christensen bliver formand for Jobcenter og integration

onsdag 22. november 2017

Julemessen i Aalestrup er blevet endnu større

Messen havde i år 42 udstillere

onsdag 22. november 2017

Indvielse i børnehøjde

Fredag blev Børnehuset i Aalestrup indviet

Arkiv

ingen nyheder i denne liste