onsdag 21. juni 2017

50 års jubilæum fejret i rosenparken i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Frede Hessel: - Meget er sket på borgernes initiativ

AALESTRUP: Vejret var som bestilt til at kaste glans over Den Jydske Rosenpark, som i lørdags åbnede for den nye sæson. Samtidig havde bestyrelsen valgt dagen til at fejre rosenparkens  50 års jubilæum.

De mange roser står på spring til at udfolde sig og tage imod de forhåbentlig mange gæster, der vil besøg rosenparken i år. Lige nu, er der ikke så mange roser i blomst, men de store knopper skal nok udvikle sig i løbet af et par dage med solskin.

Mange gæster var mødt op lørdag formiddag for at være med til at fejre den lokale turistattraktion. Og det var et festligt syn, da Kimbrergarden kom marcherende ind i parken. De unge i flotte uniformer musicerede og spillede til fællessangen ”I Østen stiger solen op”. Formanden for Den Jyske Rosenpark, Bodil Byrialsen bød velkommen og stod for flaghejsningen, som symboliserer starten på den nye sæson,  sammen med Frede Hessel. De kunne dog ikke rigtig få styr på flaget, så borgmester Knud Kristensen måtte træde hjælpsom til, så gik det! 

Kimbrergarden gik en tur i parken og spillede, det var et flot syn, og siden blev det til en koncert under de skyggefulde træer, indtil garden blev klappet ud af rosenparken.

Frede Hessel, tidligere bestyrelsesmedlem og formand for Rosenparken, havde fået det ærefulde hverv, at holde festtalen. Han omtalte historien bag stedet, som går tilbage til 1910, hvor de første planer opstod med at udnytte arealet til, først bebyggelse af et sygehus, men da disse planer gik i vasken, til et lystanlæg som glædede byens befolkning i mange år. I 1967 blev  ”Den Jydske Rosenpark” etableret.

Frede Hessel sagde, med et blik til den tilstedeværende borgmester, at mange af de ting, der er sket i Aalestrup, har været på borgernes eget initiativ og mange borgere var da også i gang, da lystanlægget skulle etableres og da rosenparken skulle blive til virkelighed.  Og således også bl. a. da byen gerne ville have et friluftsbad, var det gode lokaler initiativer der klarede den opgave.

Efter ordene blev gæsterne budt på kaffe og rundstykker. I det gode vejr blev der  serveret udenfor så man samtidig kunne nyde synet ogden svage duft af roserne, der står på spring.

Bestyrelsen og pavillonforpagter Lene Christensen bød også på frokost, grillmad og fadøl, og imens kunne gæsterne nyde musikken fra orkestret ”Boys of Bluehill”. 120 gæster havde taget imod dette tilbud.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste