onsdag 21. juni 2017

50 års jubilæum fejret i rosenparken i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Frede Hessel: - Meget er sket på borgernes initiativ

AALESTRUP: Vejret var som bestilt til at kaste glans over Den Jydske Rosenpark, som i lørdags åbnede for den nye sæson. Samtidig havde bestyrelsen valgt dagen til at fejre rosenparkens  50 års jubilæum.

De mange roser står på spring til at udfolde sig og tage imod de forhåbentlig mange gæster, der vil besøg rosenparken i år. Lige nu, er der ikke så mange roser i blomst, men de store knopper skal nok udvikle sig i løbet af et par dage med solskin.

Mange gæster var mødt op lørdag formiddag for at være med til at fejre den lokale turistattraktion. Og det var et festligt syn, da Kimbrergarden kom marcherende ind i parken. De unge i flotte uniformer musicerede og spillede til fællessangen ”I Østen stiger solen op”. Formanden for Den Jyske Rosenpark, Bodil Byrialsen bød velkommen og stod for flaghejsningen, som symboliserer starten på den nye sæson,  sammen med Frede Hessel. De kunne dog ikke rigtig få styr på flaget, så borgmester Knud Kristensen måtte træde hjælpsom til, så gik det! 

Kimbrergarden gik en tur i parken og spillede, det var et flot syn, og siden blev det til en koncert under de skyggefulde træer, indtil garden blev klappet ud af rosenparken.

Frede Hessel, tidligere bestyrelsesmedlem og formand for Rosenparken, havde fået det ærefulde hverv, at holde festtalen. Han omtalte historien bag stedet, som går tilbage til 1910, hvor de første planer opstod med at udnytte arealet til, først bebyggelse af et sygehus, men da disse planer gik i vasken, til et lystanlæg som glædede byens befolkning i mange år. I 1967 blev  ”Den Jydske Rosenpark” etableret.

Frede Hessel sagde, med et blik til den tilstedeværende borgmester, at mange af de ting, der er sket i Aalestrup, har været på borgernes eget initiativ og mange borgere var da også i gang, da lystanlægget skulle etableres og da rosenparken skulle blive til virkelighed.  Og således også bl. a. da byen gerne ville have et friluftsbad, var det gode lokaler initiativer der klarede den opgave.

Efter ordene blev gæsterne budt på kaffe og rundstykker. I det gode vejr blev der  serveret udenfor så man samtidig kunne nyde synet ogden svage duft af roserne, der står på spring.

Bestyrelsen og pavillonforpagter Lene Christensen bød også på frokost, grillmad og fadøl, og imens kunne gæsterne nyde musikken fra orkestret ”Boys of Bluehill”. 120 gæster havde taget imod dette tilbud.


onsdag 17. januar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med nyt program

Det første arrangement løber af stablen 22. januar

onsdag 17. januar 2018

Morten er en populær landmand i Aalestrup

Kendt landmand holdt foredrag i Aalestrup

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus åbner i Aalestrup

Der er også etableret støtteforening for Barnets Blå Hus

onsdag 10. januar 2018

Trend Lines konkurs - åbner som nyt selskab

GEDSTED: Køkkenfirmaet Trend Lines A/S, Skovvej, Gedsted, er gået konkurs. Men aktiviteterne er...

onsdag 10. januar 2018

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Galleri Aalestrup åbner årets første nye udstilling på lørdag, 13....

onsdag 03. januar 2018

Kolleger hædrede brandmand for en god indsats

Årets Brandmand blev Bjarne Sørensen

onsdag 03. januar 2018

Aalestrup Apotek flytter

Den nye adresse bliver Jernbanegade 6

onsdag 27. december 2017

To juleindbrud og en efterladt bil

Aalestrup blev ikke hærget af juleindbrud

onsdag 27. december 2017

Årbog fra museet kommer langt omkring

Aars, Hyllested, Aggersborg og Ørbæk omtales

onsdag 27. december 2017

Vesthimmerland er med i nyt natur-projekt

EU-projekt skal sikre værdifuld natur og gøre naturpleje til en bedre forretning

Arkiv

ingen nyheder i denne liste