onsdag 06. september 2017

Veteranknallerter på langtur til Sverige

43 medlemmer af Aalestrup Classic 50cc kørte 300 kilometer

Samling inden start til Sverige.

AALESTRUP: For anden gang skulle medlemmer fra den lokale veteran knallertklub i Aalestrup, på tur til den svenske by Trollhättan, der ligger ca. 80 km nord for Göteborg

Det var ikke mindre end 43 medlemmer fra Aalestrup Classic 50cc, som er en underafdeling af Aalestrup Classic Bil & MC Klub, der havde sat sig for at sidste weekend skulle bruges på ryggen af de gamle knallerter.

Deltagerne kørte på gamle Puch, Yamahaer, SCO'er, Hondaer og mange andre spændende knallerter fra deres ungdom. Det er knallerter som er mindst 25 år gammel og fra den gang, hvor knallerter var lavet af jern og ikke plastik.

Deltagerne kørte deres oppakning og knallerter på trailer til Frederikshavn. Der blev alt bagagen læsset over i en stor kassebil, men deltagerne tog resten af turen på knallerterne.

Deltagerne havde en tur på ca. 80 km foran sig og deres Svenske base for weekenden var på Stenröset Camping, der ligger lige syd for Trollhättan.

Af de 43 deltagere var der otte kvinder og der var også flere hvor det var to eller tre generationer, der var med.

Formanden for klubben og arrangør af turen, Henrik Bygholm, havde både hans kone Heidi med, og hans to døtre, Emilie og Ida, foruden Marie, der er veninde til pigerne. 

– Der er nok at se til når der skal gøre fem knallerter klar til turen og holde dem kørende på turen. Heldigvis er der altid nogle hjælpsomme gutter med, der straks træder til hvis der er mekaniske problemer på turen. Det er dejligt at hele familien vil deltage og vi nyder alle turen, siger han og fortsætter – Det er også skønt at se de hold hvor det er far og søn der tager på tur sammen og der er endda flere familier hvor der er 3 generationer med, fortæller, Henrik Bygholm

Turen fra Göteborg og til Trollhättan om torsdagen forløb uden nævneværdige problemer og sidst på eftermiddagen ankom de til campingpladsen. 

Deltagerne brugte fredagen på at besøge SAAB museet og frokosten blev holdt ved sluserne. Efter en veloverstået Smörgås (rejemad) var deltagerne på virksomhedsbesøg. Besøget gik til en virksomhed der importerer gamle Amerikanske biler og hugger dem op og sælger dem som reservedele. 

Kl. 15 åbner de for vandfaldet inde midt i byen, så der var deltagerne naturligvis også på plads. 

Der kommer ca. 300.000 liter vand ud i sekundet, så det er et imponerende syn. 

Dagens sidste besøg var på et højt udsigtspunkt med udsigt over Trollhättan, inden turen gik tilbage til Stenröset Camping. Her var campingmutter klar med aftensmad i form af burgere til deltagerne.

Lørdag skulle holdet deltage i et knallertløb i den lille by Väne Åsaka, ca. 15 km uden for Trollhättan. 

Der deltog over 200 veteranknallerter og turen der var på ca. 5,5 mil eller 55 km, gik gennem meget skov og grusveje og var en meget flot og udfordrende tur.

Under vejs på knallertløbet var der forskellige udfordringer til deltagerne og der blev kæmpet om en vandrepokal.

I år var det for første gang en dansker, der løb med pokalen. Det var Henning Ettrup fra Aalestrup der fik den ære. I øvrigt fik det danske hold både 1. præmien og 3. præmien samt mange andre flotte placeringer blandt de 20 første.

Efter knallertløbet gik det i samlet flok igen tilbage til Stenröset Camping, hvor camping mutter igen havde rørt i gryderne til de sultne veteraner.

Søndag morgen var der pakning af bagagen i den medfølgende kassebil og rengøring af hytterne, inden turen gik de 80km mod færgen i Göteborg.

Der var indlagt et par småpauser på vej ned og i Kungälv var der en times middagspause, inden den sidste del gennem Göteborg skulle klares. Det var søndag, og det meste af turen i byen gik gennem industriområde, så det gik uden problemer det meste af vejen.

Ca. en km fra færgen var en af deltagerne så uheldig at ramme en kantsten og væltede. Det kostede et brækket kraveben og et brækket ben. Den uheldige deltager var dog ved godt mod og ville gerne med færgen hjem til Danmark, i stedet for et svensk sygehus. Så hun fik et par smertestillende og blev placeret i følgebilen og kørt ombord på færgen. 

- Det var heldigvis en kvinde der væltede, så der var ingen pyller på færgen hjem og da færgen kom i land var der en ambulance klar til hende. Tænk hvis det havde været en mand, sikken en ballade fortæller formanden med et glimt i øjet

Trods uheldet var det en fantastisk tur de gode klubkammerater havde sammen og alle hytterne på Stenröset Camping er da også allerede bestilt igen til næste år.

Turen var på godt 300 km og med ca. 30 km/t er det også et stykke vej.


onsdag 18. april 2018

Festlig afslutning på Vennepunktets sæson

Fredag sluttede sæsonen

onsdag 18. april 2018

SuperBrugsen i Aalestrup er på vej fremad

Atter et år med store udfordringer i SuperBrugsen

fredag 13. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode...

torsdag 12. april 2018

50 kalve på natvandring

AALESTRUP: Natten mellem onsdag og torsdag slap 50 kalve ud fra en indhegning ved Hovedvejen øst...

onsdag 11. april 2018

Ny forpagter på Ulbjerg Cafeteria

Af Hanne Monrad ULBJERG: Ulbjerg Cafeteria har fået en ny forpagter. Det vil sige Kurt Grove...

onsdag 11. april 2018

Rosenparkens formand ønsker at træde tilbage

Alle interesserede inviteres til generalforsamling

fredag 06. april 2018

Wild wild Westhimmerland

Aalestrup Skole blev til det vilde vesten

onsdag 04. april 2018

Arbejdsulykke i Gedsted

GEDSTED: En medarbejder fra et firma i Kolding kom ud for en arbejdsulykke tirsdag...

onsdag 04. april 2018

Aalestrup er blevet gjort forårsklar

Mange frivillige mødte op for at gøre byen ren

onsdag 04. april 2018

Knaberfesten 2018 er ved at være på skinner

Tema til optoget bliver i år Astrid Lindgrens univers

Arkiv

ingen nyheder i denne liste