onsdag 22. november 2017

Julemessen i Aalestrup er blevet endnu større

Af: Hanne Monrad

Messen havde i år 42 udstillere

AALESTRUP: Julemessen i Aalestrup, som blev afviklet i søndags, i Aalestrup Idrætscenter, er ved at vokse sig til en gedigen succes.

Såvel antallet af stande, som af gæster er vokset de sidste par år. Søndagens julemesse havde i år 42 udstillere og så er der godt fyldt op i de to haller. 

Interessen for at besøge Julemessen er fortsat stor og allerede da dørene blev åbnet, væltede det ind med besøgene. Åbningen var i år en halv time tidligere end de senere år, på grund af, at der var såvel underholdning med Sussi & Leo som modeshow, der skulle afvikles i løbet af formiddagen.

Den tidlige åbningstid var sandsynligvis også medvirkende til, at mange mødte op for at få gratis kaffe og rundstykker. Der var så stor søgning til kaffe bordet, at rundstykkerne slap op før tiden, selvom man i år havde sørget for at købe ekstra ind.

- Det beklager vi selvfølgelig! Men det må vi jo tage til efterretning, siger formand for julemesseudvalget, ejendomsmægler Ole Mortensen og sørge for, at der til næste år bestilles endnu flere, så der er til alle.

Det er Aalestrup Handel & Erhverv, der arrangerer messen og også i år var der et meget varieret udbud af stande fra forskellige butikker, firmaer og foreninger.

- De senere år er der mange foreninger og institutioner der har ønsket at være med, fortæller Ole Mortensen, men det synes vi også er fint. Det giver en levende og varieret messe. Det er et godt forum, at få sit budskab ud, lyder det fra mange af deltagerne.

Mange havde valgt at besøge den traditionelle Julemesse og vejrmæssigt var det også ideelt med lidt vådt vejr til at begynde med, så mange valgte en dag indendørs og med gode muligheder for at komme i den rette stemning til den forestående højtid. Og ikke mindst få inspiration eller køb af julegaver.

Mange kommer langvejs fra for at opleve den hyggelige optakt til julen og der var da også et udbud af gode tilbud, som nok kunne lokke tegnebogen op af lommen på de fleste.

Trio Sussi & Leo var ankommet til Aalestrup allerede om lørdagen, så de var klar til at gå på scenen kl. 10.30 med første afdeling af deres juleshow. De tre, Sussi & Leo, samt tredjemanden, Christian, gav et forrygende show. Der var måske ikke så meget jul med, kun en enkelt julesang blev det til og ellers var det de gode populære sange, som parret er kendt for, der skabte stemning blandt publikum, som stod tæt pakket i hallen.

Konferencier var som sædvanligt Per Bisgaard som præsenterede trioen og efterfølgende var han en veloplagt konferencier til at lede Modeshowet som blev afviklet umiddelbart efter underholdningen.

Modeshowet, som altid har været et populært indslag, trak også i år mange mennesker til som gerne vil se den sidste mode fra de deltagende forretninger: Inge & Birthe, Farsø, Din Tøjmand, Farsø, Ellen Kristensen, Nørager samt de lokale XL Byg, Bygum Mosegaard og Salon Askepot, alle Aalestrup. 

Og lige fra Per Bisgaard startede med at præsentere de første mannequiner på podiet, gik det slag i slag med flotte damer og herrer, der viste efterårets og vinterens moder i såvel inde - som udetøj, hverdag og fest, samt arbejdstøj. 12 modeller, både damer og herrer, fra Salon Askepot viste flotte hårmoder . De medbraget hver et ”før” billede, hvordan de så ud, inden de kom i hænderne på Heidi og Pernille fra Salon Askepot. Det var et sjov indslag og gav meget snak, om hvordan frisurer og make-up kan forandre en person. 

Et sjov indslag var også, da to mænd og en ung dame kom på podiet og begyndte at smide tøjet. Tøjet kom af og blev smidt ud til publikum, så til sidste stod de tre modeller kun i undertøj.

De to lokale ”kroer” er begge med på messen og skiftes til at stå for ”julefrokosten” og i år var det Hotel Simested Kro, der havde lavet en lækker solid frokost til de mange gæster og der var i flere timer kø omkring bordet med de lækre juleretter. Hotel Hvide Kro havde i år valgt at servere gløgg og æbleskiver og hos Knaberparret, som var mødt med den nye pølsevogn, blev der solgt friskbage vafler og parrets nye ”Aalestrup” vin blev præsenteret.

Den musikalske underholdning var i år blevet lagt i hænderne på det populære par Sussi & Leo fra Saltum, de kom atter på scenen over middag og gav på ny et forrygende sjov, som publikum kunne lide og de måtte da også kvittere med et ekstranummer, inden publikum slap dem.

Som et af de sidste programpunkter, denne søndag eftermiddag, blev der udtrukket de mange vindere. Dels kunne man vinde på sin entrebillet og dels var der mange af standene, der havde sat nogle rigtig flotte præmier på højkant. Så mange af gæsterne gik hjem med en ekstra julegave.

Præcis kl. 16.45 lød der højt julemusik gennem halleren. Det var det 40 mands store orkester ” Randers Nisseorkester”, der var startet og som var klar til at slutte Julemessen af med noget festligt julemusik udsat for blæsere. Undervejs i hal 2, stoppede de op for at give en lille koncert, før de i spidsen for julemand, nisser, børn og voksne marcherede til byens Torv, hvor det store juletræ stod klar til at blive tændt, sammen med de mange guirlander der er sat op i gaderne i Aalestrup.


onsdag 14. marts 2018

Aalestrup rammes af regeringens udspil om parallelsamfund

To renoveringsprojekter får udskudt betalingerne fra Landsbyggefonden

onsdag 14. marts 2018

Påskeferie med mening i Vesterbølle

Vesterbølle Efterskole holder "efterskolecamp" i påsken

onsdag 14. marts 2018

Vesthimmerlands Avis kåret til årets bedste

Blev tildelt Himmerlandsavisernes vandrepokal

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt...

onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

onsdag 28. februar 2018

'Ladies Night' skal hjælpe unge mennesker

MØLDRUP: Lions Møldrup Vølvernes ”Ladies Night” i Møldrup Kulturhus på tirsdag, 6. marts, vil igen...

onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste