onsdag 09. maj 2018

Aalestrup får seks mio. kr. til et sundhedshus

Socialministeriet ser velvilligt på Aalestrup-projekt

Supermarkedskæden Rema 1000 er i fuld gang med at opføre en ny butiksejendom på den tidligere Colas-grund ved Testrupvej i Aalestrup. Men der er også plads til det kommende sundhedshus som Social- og Ældreministeriet netop har bevilget knap seks mio. kr. til.

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Knap seks mio. kr. - helt præcist 5.995.000 kr. er det beløb som Social- og Ældreministeriet netop har besluttet  at tildele Vesthimmerlands Kommune som økonomisk støtte til opførelse af et læge/sundhedshus i Aalestrup.

Afgørelsen om tildelingen af midlerne faldt mandag og vakte stor glæde i den lokale gruppe, som i årevis med stor ihærdighed har arbejdet med projektet der  skal sikre, at Aalestrup-området også fremover vil være bemandet med læger, tandlæger, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale, og at der er tidssvarende  forhold for patienterne.

Arbejdsgruppen har med hjælp fra projektudvikler Mogens Dam Lentz, Aarhus, og med anbefaling fra Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland, søgt om del i ministeriets pulje på 200 mio. kr. til netop fremme af opførelse af læge/sundhedshuse. Desuden har arbejdsgruppen tilsagn fra en lokal, anonym  borger om donation af een mio. kr. til projektet.

- Det er simpelthen så godt, for nu kan vi komme igang med realiteterne, siger medlem af arbejdsgruppen, tømmerhandler Tom Berntzen, Aalestrup.

Det anslås, at det kommende læge/sundhedshus i Aalestrup koster 10 til 11 mio. kr. at opføre. De resterende penge som mangler for at kunne gennemføre vil man skaffe ved borgerbidrag eller ved låneoptagelse. Sundhedsaktørerne i huset skal leje sig ind.

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har tidligere givet tilsagn om at stille en byggegrund til rådighed for opførelse af et læge/sundhedshus. Denne grund bliver formentlig en del af det tidligere Colas-areal ved Testrupvej som er købt af Rema 1000 i Horsens og hvor købmandskæden i øjeblikket er langt fremme med opførelsen af en ny Rema 1000-butik til afløsning af den nuværende i Vestergade i Aalestrup. På trods af den nye butik bliver der tilstrækkelig med plads til både sundhedshus og parkering. De to nye byggeprojekter vil forvandle området fuldstændigt og medvirke til en pænere indkørsel til Aalestrup fra nord.

Foruden Tom Berntzen består arbejdsgruppen af Per Bisgaard, Karl Villiam Carlsen, Thorkil Christensen, Jørgen Monrad, Orla Christensen, Carsten Maltesen og Thomas Vestergaard.

Vesthimmerlands Kommune havde også ansøgt om støtte til opførelse af et Sundhedens Hus i Farsø. Aalestrup var som de første opmærksom på puljen med støttekroner fra Social- og Ældreministeriet, bl. a. takket være hurtig reaktion fra Jørgen Monrad. Men da ansøgningerne for de to projekter skulle sendes af sted til ministeriet med kommunal anbefaling, favoriserede byrådets socialudvalg Farsø-projektet. I Aalestrup har man ikke ønsket at "spænde ben" for Sundhedens Hus i Farsø, men der var skuffelse at spore over den kommunale favorisering af Farsø. Ministeriet har nu meddelt kommunen, at Farsø-projektet tildeles 2,2 mio. kr. fra puljen.

Nordjyske projekter får i øvrigt 35 mio. kr. af den samlede pulje på 200 mio. kr. som uddeles i år.


fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

onsdag 23. maj 2018

Hesselvang bliver certificeret

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund bliver nu første certificerede senioridrætscenter...

onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste