tirsdag 21. december 2010

Skoleleder i Aalestrup går på efterløn

Af: Hanne Grabow

Helle Anesen, Hobro, skal afløse Eigil Andersen

Eigild Andersen blev afhentet i en veteranbil.

AALESTRUP: Skoleinspektør  Eigild Andersen, Aalestrup Skole, havde forleden ”sidste skoledag”. Han har været ansat på skolen i Aalestrup i næsten 40 år, heraf i mere end 27 år som leder. 1. februar afløses han af Helle Anesen fra Hobro.
Eigild Andersen har været en yderst vellidt og populær leder gennem de mange år, og det ville kolleger og elever gerne sige tak for på hans sidste dag på skolen. De havde i fællesskab flere overraskelser i ærmet i fredags, da der var sidste skoledag inden juleferien.
Traditionelt fejres juleafslutningen på skolen med en gudstjeneste i Aalestrup Kirke, og Eigild Andersen plejer at være ”færdselsbetjent” så eleverne kan komme sikkert af sted på vejen til kirken. Men i år måtte en kollega tage over, da festudvalget havde bestemt, at Eigild Andersen skulle afhentes standsmæssigt ved boligen i Aaparken.  Meningen var, at han skulle transporteres med hestevogn, men på grund af vejrsituationen blev hestene skiftet ud med en lille veteranbil med skolens bestyrelsesformand, Henrik Bygholm bag rettet.
Festen på skolen blev indledt med fortæring af en kæmpekagemand, som 6. og 7. klasserne havde bagt, og som ”Kvistens” personale havde pyntet. Der var trængsel da alle skolens 350 elever og lærere skulle smage. Hovedpersonen,  Eigild  Andersen, blev placeret i en tronstol mens elever underholdt med sange og formanden for trivselsrådet, Mathias Trangbæk, holdt tale og overrakte gaven fra eleverne, som var et stort billede med alle elevers navne.
Efter børnene havde indledt juleferien havde skolen inviteret nuværende og tidligere kolleger og personale til en reception for Eigild Andersen. Også her blev der holdt taler.
Blandt andet sagde viceskoleleder Anna Grethe Glintborg:
- Så kom dagen, hvor du valgte at gå på efterløn. Det kom just ikke som et stort chok for os, men vi har nok gået og fortrængt, at det er sådan virkeligheden er.
Vi kender dig som en, der overvejer sine beslutninger og er god til at træffe dem, og jeg er ikke i tvivl om, at beslutningen om at gå på efterløn er meget velovervejet - sagt med dine egne ord - ”jeg er ikke en type, der træffer en sådan beslutning og fortryder”.
Du er en erfaren leder, som nu forlader folkeskolen. Et så langt virke har krævet evner til at ændre adfærd i takt med at kravene fra omverdenen ændrer sig. Du har været med til mange nye pædagogiske tiltag, strukturændringer, renoveringer og tilbygninger. Du er en sindig mand, som har grebet udfordringerne og været god til at holde begge ben på jorden.
Anna Grethe Glintborg sluttede sin tale med at sige, at skolen og personalet har en stor opgave foran sig med at løfte arven efter Eigild Andersen, som har trådt nogle gode fodspor - spor som har gjort ham respekteret og afholdt.
Eigild Andersen fik overrakt en flot boremaskine som gave fra kollegerne på skolen.
Den ny skoleinspektør, Helle Anesen, kommer fra en stilling som afdelingsleder på Nordre Skole i Hobro. Helle Anesen tiltræder 1. februar 2011.


onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste