tirsdag 28. december 2010

Tobias mødte Julemanden

I Aalestrup udspandt der sig et rigtigt juleeventyr

Julemanden og Tobias fik en fortrolig snak.

AALESTRUP: Julemessen i Aalestrup er et af de steder, hvor Julemanden ikke kun har travlt, han har meget travlt. Travlheden skyldes jo ikke mindst at Julemanden har en tradition med at nå forbi alle børn og barnlige sjæle, hvilket jo selvsagt er en opgave som er meget ansvarsfuld og tager rigtig meget tid.
I Aalestrup, som i resten af landet, tager Julemanden heller ikke let på den opgave, men ikke desto mindre kan der opstå situationer, hvor han ikke når alle. Og for nogen, kan det være noget af det værste der kan ske, og det var lige nøjagtig det, der skete på julemessen.
Her var der nemlig en lille dreng, som på grund af et synshandicap havde lidt svært ved at komme frem til Julemanden. Og dette sammenholdt med, at Julemanden ikke umiddelbart kunne kende ham, betød at drengens verden brød sammen - han var knust og blev tårevædende ked af det.
Var ikke glemt
Julemanden der, jo som før omtalt, har rigtig mange børn, som han skal gøre glade, fortsatte på sin tur. Men han kunne ikke rigtig slippe tanken om den lille dreng med den klippefaste tro på ham.
Det betød, at han efterfølgende forsøgte det lidt umulige, nemlig at finde ud af, hvor drengen kom fra.
Dette lykkedes i første omgang desværre ikke, men da Julemanden og borgmester Knud Kristensen, som også havde overværet den ulykkelige dreng, senere var sammen til et andet julearrangement, faldt talen på den ulykkelige dreng. Og efter borgmesterens opfordring,  bestemte Julemanden sig for at prøve på at finde drengen en gang til.
Fandt Tobias
Og heldigvis er der et ordsprog som siger : Hvor der er vilje, er der vej.  
Gennem et større detektivarbejde, der var Sherlock Holmes værdigt, lykkedes det Julemanden at opspore drengens mor og efterfølgende arrangere et hjemmebesøg hos knægten.
22. december ringede det således på døren hos Tobias,  der intetanende sprang til døren og lukkede op for ingen ringere en Julemanden. Og hvis dem, der var med, skulle have glemt, at julen er børnenes fest, så fik de det i den grad opfrisket her. For på trods af, at Tobias syn er nedsat, var han ikke et sekund i tvivl om, hvad det var han så.
Og han blev ikke kun glad, han blev lykkelig: For tænk sig, denne gang kunne julemanden nemlig huske, hvem han var. Og det allerbedste, set med et barns øjne – han havde gavesækken med, og i den lå der gaver som Julemandens venner, Colorama, XL-Byg og Biksen, havde været så venlig at sponsorer til dette gode formål.
Rørt julemand
Julemanden og Tobias havde herefter en intens og uforglemmelig tid sammen. Og i det hyggelige lysskær fra husets flotte juletræ, måtte julemanden flere gange tørre sig lidt på kinderne, da hans altid gode hjerte var rørt dybt. Og der var ingen tvivl om, at Julemanden nød det fuldt ud  lige så meget som Tobias.
Til at gøre julen i det lille hjem endnu hyggeligere, havde formanden for Aalestrup Handelsstandsforening, Carl William Carlsen, medbragt en dejlig julekurv med alt godt til gummer og gane,  som han overrakte til et forældrepar, der havde set deres søn have en rigtig dejlig dag.
Som før omtalt er julen børnenes fest, og i ovenstående fortælling er det EN mands store hjerte der gjorde alt dette muligt og bragte et barn en glæde, han og hans dejlige familie kan huske i mange år.
Tusind tak for det Poul Knudsen - alias Julemanden.fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

onsdag 23. maj 2018

Hesselvang bliver certificeret

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund bliver nu første certificerede senioridrætscenter...

onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste