tirsdag 28. december 2010

Stor lokal indsats

Elever og lærere laver musical

Knaberscenen danner rammen om den store musical

AALESTRUP: Elever på musical, teater og musikproduktionslinien på Aalestrup Naturefterskole har iscenesat forestillingen ”Så længe lyset ikke tænder” på Knaberscenen i Aalestrup.  Forestillingen vises onsdag, 5. januar og tirsdag, 11. januar. Der er gratis entre og man kan reservere pladser ved kontakt til skolen.
Lærere og elever fortæller, at forestillingen er blevet til gennem efteråret 2010. Manuskript, tekster, musik, kostumer og scenografi er helt igennem eget arbejde.
Musikken er komponeret og indspillet fra september til december i naturefterskolens eget studie. Man kan lytte til alle sangene eller frit downloade fra skolens webside www.naturefterskolen.dk
- Vi tilstræber, at hele opsætningen og sange, tekster og lyd, skal ligge så tæt op af virkelighedens teatre rundt om i landet. Forestillingen ”Så længe lyset ikke tænder” er en drømmerejse til det ukendte - en skøn blanding af teater, musical og cirkus om man vil, lyder det fra personerne bag.
Hele filosofien bag MTM-liniens undervisning er netop at give eleverne et indblik i de professionelle teatre og musiksceners univers - på godt og ondt.
Stiller strenge krav
Derfor bliver intet (så vidt det overhovedet er muligt) overladt til tilfældigheder.
Selv om vi til en hver tid vil sige at alle kan være med, uanset baggrund, og at vi ”kun” kræver en særlig interesse og passion for musik og teater, så har vi relativt strenge krav til både performance, lys og lyd. Derfor oplever eleverne også en særlig pædagogisk indfaldsvinkel og tankegang bag en sådan opsætning fra de ansvarlige. Måske især fordi de ansvarlige på MTM-linien ikke blot er ansat som lærere, men også har en reel professionel karriere i underholdningsbranchen bag sig. Dette giver et helt særligt og nødvendigt indblik og fundament for at kunne lave en sådan opsætning. Dette opleves i høj grad af eleverne i form af både omhyggelighed og autencitet,  men også både omsorg og stædighed i forhold til, hvor langt vi kan eller skal nå i forhold til at kunne underholde og fastholde et objektivt publikum, siger lærerne.
Aalestrup Naturefterskole inviterer et bredt publikum til at se forestillingerne de første 14 dage i januar. Et publikum som eleverne skal forholde sig ”professionelt” til, da det består af alle aldersklasser. Et publikum som ikke nødvendigvis klapper på de rigtige tidspunkter?
Netop det at skulle forholde sig til et forskelligt publikum er meget lærerigt - både i forhold til forestillingen som helhed, men især også den arbejdstræning og personlige udvikling som ligger i det at skulle kunne omstille sig i et splitsekund til en situation her og nu i form af publikums forskellige reaktioner eller uforudsete problemer under forestillingen. Desuden stiller det enorme krav til teamwork, disciplin og omgangsform på teateret - ingen bliver overladt til sig selv - alle er vigtige brikker i det store puslespil. Elever og lærere bliver en helhed - et nødvendigt og forpligtende fællesskab. Det er selve hovednerven i projektet.
Instruktør er Michael West, Søren Lund-Petersen er komponist og Helle Lund-Petersen står for kostumer og make up.
17 elever fra Aalestrup Naturefterskole medvirker i musicalen.


onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste