torsdag 31. marts 2011

Hæderpris til BM Autoteknik

Startede i en lille lade

BM Autoteknik har i dag til huse i Møldrup – sådan tager virksomheden sig ud i fugleperspektiv.

MØLDRUP: Da Benno Larsen og Mogens Nørlem i 1977 fremstillede deres første bremsestand i et ældre maskinhus i Bjerrregrav, gjorde de sig næppe forestillinger om, at deres nye fælles firma – BM Autoteknik – ville udvikle sig til Nordeuropas største og førende producent af bremseprøvestande og testlinjesystemer. Men det var, hvad der skete. Og det blev i sidste uge belønnet med tildelingen af VIBORGegnens Erhvervsråds Årspris 2010.
Hædersprisen, bestående af et diplom og et kunstværk af keramikeren Helle Bovbjerg fra Lysgaard, blev overrakt af erhvervsrådets formand, Poul Arne Jensen. Han fremhævede BM Autoteknik som en innovativ og markedsledende virksomhed, hvis produkter er kendt over det meste af kloden.
BM Autoteknik har i dag base i Møldrup. Det familieejede firma har 45 ansatte, en årlig omsætning på knap 70 mio. kr., eksport til 30 lande og en eksportandel på omkring 80 procent. Siden starten har virksomheden udviklet, produceret og leveret mere end 9000 bremseprøvestande og testlinjesystemer.
Slutkunderne spænder fra små autoværksteder over nationale bilinspektioner i en række lande til det tyske, engelske og amerikanske militær. Når amerikanske militærlastbiler får testet bremser, støddæmpere og styretøj i Afghanistan, sker det bl.a. på testudstyr fra BM Autoteknik.
Verdens første
- Da vi startede firmaet, var det bl.a. ud fra et ønske om at kunne tilbyde den danske autobranche en ny og mere nøjagtig bremseprøvestand end dem, der allerede fandtes på markedet. Det fik vi også succes med. Men faktisk gik en af vores allerførste ordrer til den norske bilinspektion, til hvem vi lavede verdens vel nok første mobile elektroniske bremseprøvestand, fortæller Mogens Nørlem og Benno Larsen, der fra starten varetog henholdsvis udvikling og produktion samt salg og administration. I dag indtager de posterne som henholdsvis teknisk direktør og adm. direktør.
Netop evnen til at aflæse markedets aktuelle og fremtidige behov har været en afgørende faktor for den positive udvikling, BM Autoteknik har gennemgået.
Styrer samtlige processer
Virksomheden leverer stationært og mobilt testudstyr til ikke blot bremser, men hele køretøjets undervognssystem. I slutningen af 1990’erne tog man en strategisk beslutning om at skabe et testlinjesystem med en indbygget it-løsning, der styrer samtlige processer, fra en bil bookes til syn, til den forlader synshallen - dog ikke betalingen.
BM Autoteknik har stor succes med dette system, som betyder, at virksomheden produktmæssigt spænder fra det meget enkle testudstyr til de mest avancede systemer, der findes på markedet. Virksomhedens distributører ønsker kun at handle med en enkelt producent. Derfor er det vigtigt at kunne tilbyde ”hele pakken”.
- Ligeledes har vi meget stærkt fokus på fleksibilitet og effektivitet i forbindelse med udvikling og produktion. Vi har en meget kort reaktionstid. Som hovedregel går der maksimalt seks måneder fra idé til præsentation af en prototype, klar til serieproduktion. Og når serieproduktionen går i gang, er vi uhyre konkurrencedygtige på både kvalitet og pris. Dette kan lade sig gøre, fordi vi i stedet for at outsource har insourcet, så vi selv har alle kompetencer i huset, inklusive egen software-afdeling med fem medarbejdere, forklarer salgsdirektør Michael Larsen, der er søn af Benno Larsen og medindehaver af BM Autoteknik.
Glæde og stolthed over årsprisen
- Erhvervsrådets årspris er et dejligt skulderklap til både ledelse og medarbejdere hos BM Autoteknik. En anerkendelse af det, vi står for og har præsteret gennem årene. På listen over tidligere modtagere er jo store og anerkendte virksomheder, og vi er både glade, stolte og taknemmelige over nu at få vores firmanavn med på denne liste, siger Mogens Nørlem, Benno Larsen og Michael Larsen.


onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste