onsdag 11. maj 2011

Kinesere vil købe fiskenet

Af: Thorkil Christensen

Bunker af fiskenet irriterer borgerne i Aalestrup

De store bunker af net pynter ikke i bybilledet

AALESTRUP: Selv om der tilsyneladende ikke sker meget med dyngerne af kasserede fiskenet ved den konkursramte virksomhed Frandsen Industri i Aalestrup, så tyder noget på, at det ikke er helt umuligt at komme af med nettene på en fornuftig måde.
Erhvervschef Jørgen Jørgensen, Himmerlands Udviklingsråd, bekræfter overfor Vesthimmerlands Avis, at han har været i kontakt med en kineser, som hævder at være interesseret i at købe fiskenettene, som længe har været en torn i øjet på Aalestrup-borgerne fordi dyngerne ved den nu lukkede fabrik ikke ligefrem pryder indkørselen til byen fra Nordre Ringvej.
- Den kinesiske handelsmand Junygong Gao har kontor i Hamborg og repræsenterer firmaet WJHK International Trade GmbH. Når han er interesseret i at købe de brugte fiskenet i Aalestrup er det med henblik på videreforarbejdning i Kina, oplyser Jørgen Jørgensen, som har bragt kontakten videre til ejeren af ejendommen, hvor nettene er opbevaret. Konkursboet er ikke interesseret i at handle med nettene, angiveligt fordi kurator ikke mener, at de kan have værdi for boet.
Løb tør for penge
De store dynger af kasserede fiskenet er indsamlet af fabrikant Johan Frandsen, som med opfindelsen af en specialmaskine var i stand til at findele og sortere nettene til genbrug. Men inden produktionen for alvor kom igang løb Johan Frandsen tør for arbejdskapital og virksomheden blev for nogle måneder siden erklæret konkurs. Siden har nettene fået lov at ligge i store ”bjerge” på hjørnet af Testrupvej og Nordre Ringvej til stor forargelse for borgerne.
Vesthimmerlands Kommune har været meget langmodig med virksomheden og især tilladelsen til at have fiskenettene liggende udenfor fabrikken på Bakkegårdsvej. Kommunen troede på Johan Frandsens ide og ønskede at give ham mulighed for at igangsætte ny produktion. På et tidspunkt tegnede der sig et billede af en fremtidig stor virksomhed i Aalestrup, men borgmester Knud Kristensen har efter konkursen udtalt, at han føler sig ført bag lyset, idet der intet reelt var i Johan Frandsens løfter til kommunen.
Efter konkursen er fiskenettene blevet et problem for både Vesthimmerlands Kommune og ejeren af ejendommen, tidligere ejendomsmægler i Aalestrup, Frank Kristensen, som i dag bor i København. Det er nemlig de to parter, der sammen med boet efter Frandsen Industri hænger på ulemperne.
Vesthimmerlands Kommune har for kort tid siden pakket en container med fiskenet, som er afskibet til Kina. Der er tale om en forsøgssending som skal bearbejdes for at vise om det er muligt på fornuftig vis at eksportere nettene til videreforarbejdning i Kina.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste