torsdag 26. maj 2011

Lokale brandmænd med i stor øvelse

Af: Valdus Jensen

Katastrofeøvelse blev en succes

Brandmandskabet fra Aalestrup lagde skum ud.

VESTHIMMERLAND: Der blev slået ”katastrofealarm” i henhold til politiets actioncard for dette og relevante myndigheder blev informeret og rekvireret, da to fly ramte  ind i hinanden i luftrummet over Vesthimmerland.
Det ene fly var et passagerfly, og det andet er et jagerfly. Passagerflyet nødlandede på Vesthimmerlands Flyveplads, mens jagerflyet crasher i og omkring Krogstrupvej 50 med en pilot hængende i faldskærm fra silo.  Her var der også udslip af Hydrazin fra jagerflyet, brand i maskinhus med div. oplag, skadet og savnede personer samt et solo trafikuheld på Krogstrupvej med fastklemte personer.
På og i omegnen af flyvepladsen var stumper af passagerflyet faldet ned. Der manglede omkring 25 passagerer, hvoraf nogle blev  lokaliseret i skovområdet op til flyvepladsen.
Flere bygninger herunder en hangar på flyvepladsen er beskadiget og der er brand i flere lokaler. Der er spredt vragdele over området og flere personer er fastklemte under bygningsdele.
En tankvogn med brændstof er i brand, den er blevet ramt af flystumper under optankning på pladsen. En bil er forulykket på Aggersundvej, da chaufføren i virakken mistede herredømmet over køretøjet – i bilen er flere fastklemte.
Godt samarbejde
Heldigvis var ovennævnte kun scenariet for den store fællesøvelse ”Tordenskjold” som tirsdag aften i sidste uge løb af stabelen.
Formålet var på manuelt  og leder niveau at træne viden og færdigheder inden for brand-, redning og CBRN området på flere forskellige skadesteder ved en større hændelse - både ved almindelige og mere komplekse redningsopgaver.
På forhånd var kun ganske få personer vidende om, at der kun var tale om en øvelse. Men selv om det kun var en øvelse, gik alle - både redningsfolk, læger, politi og statister - op i det med stor professionalisme, hvilket gjorde øvelsen meget realistisk.
For en udenforstående, som deres udsendte, så det lidt kaotisk og uoverskueligt ud, men der var system i indsatsen, som blev ledet fra en kommandocentral af en repræsentant fra beredskabet, politiet og lægerne. Dog varede det lidt, inden der blev sprøjtet vand på den brændende tankbil. Der var også lidt problemer med materiel nok i Krogstrup, idet hovedparten var kaldt til flyvepladsen, men sådan vil det også være i en rigtig situation.
De ”sårede” gjorde også deres til, at redningsfolkene blev testet til det yderste, idet de spillede deres roller utrolig godt.
For nogle af de mest sårede, som kom med helikopteren, blev det til en ekstra oplevelse, idet de fik en rundtur i helikopteren over Aars og Hornum.
Alle med på idéen
Bag planlægningen af øvelsen stod Beredskab Vesthimmerland, og primus motor var beredskabsinspektør Klavs Bojsen. Han udtrykker efter øvelsen stor tilfredshed glæde over forløbet.
- Det er altid svært at få et en så stor øvelse sat sammen, så den bliver så realistisk som mulig. Men vi fik hurtigt et godt samarbejde i stand med de andreparter, som var med på idéen fra starten. Blandt andet leverede flyvevåbnet den attrap af en flykabine, der blev brugt, siger Klavs Bojsen.
Der var også en ret stor tilfredshed hos de medvirkende efter øvelsen. De gav alle udtryk for, at de havde lært noget, og samarbejdet havde fungeret godt.
- Hver enhed fik udleveret et skema, hvori de kan komme med deres respons. På den måde håber vi, at der kan komme en samlet overblik over hvad der måske kan forbedres og rettes, slutter Klavs Bojsen.


onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste