onsdag 24. august 2011

Aalestrup-selskab fik ny inspiration

Af: Thorkil Christensen

Erhvervsklubben havde 28 med på københavnertur

De 28 deltagere fra Aalestrup Erhvervsklub besøgte bl. a. Christiansborg, hvor folketingsmedlem Per Bisgaard viste rundt. Billedet i baggrunden er fra 1915 da politikerne gav kvinderne stemmeret.

AALESTRUP: Netværk, indsigt, drikkevandsforurening, virksomhedsbesøg, underholdning, rundvisning på Christiansborg, besøg i DGI Byen og kanalrundfart. Det var nogle af ingredienserne, da 28 medlemmer af Aalestrup Erhvervsklub lørdag og søndag var i København for at tage hovedstaden i øjesyn på nærmeste hold.
Turen foregik med bus fra Aalestrup og straks efter ankomsten til København indtog selskabet én af ”de små haver i Pile Allé” for at spise frokost i det dejlige solskinsvejr. Bagefter blev deltagerne uventet tilskuere til et farverigt og flot Copenhagen Pride-optog af et omfang som man kun kan drømme om når der arrangeres optog til Knaberfesten i Aalestrup. Men her er emnet for begivenheden jo noget helt andet…
Arbejdsprogrammet blev indledt med et besøg i udstillingsbygningen  Kopenhagen Fur på Østerbro, hvor deltagerne fik fortalt om den danske pelsindustri, auktionerne i Glostrup, eksporten af pels fra Danmark til udlandet,  og med hjælp fra en buntmager så de, hvordan man forarbejder skind til smukt design i samarbejde med bl. a. kunstnere - alt sammen for at videreudvikle nye produkter i skind. Det var et lærerigt besøg i pelsdyravlernes studio, som hver uge besøges af  mange fra ind- og udland.
Holdet fra Aalestrup blev indkvarteret på DGIs hotel i DGI Byen, som er opført på resterne fra det tidligere Københavns Kvægtorv . Her fik man også problemerne med drikkevandsforurening tæt ind på livet, idet der på hotellet blev advaret mod brug af vandet på grund af kolibakterier. I stedet blev indholdet i vandflasker taget i brug, men deltagerne skulle hele tiden være på vagt - også når der skulle drikkes kaffe. Vandet skulle koges først.
Kendte Aalestrup
 Om aftenen var man i Cirkusrevyen på Bakken i Klampenborg og oplevede en forrygende forestilling med skuespillerne Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard, som de drivende kræfter. Efter en spadseretur i Dyrehaven var der middag i den gamle,  smukke Restaurant Peter Lip, hvor betjeningen i øvrigt  viste sig at være bekendt med forholdene i Aalestrup og på Viborg-egnen.
Søndag formiddag var afsat til et besøg på Christiansborg og i København. Folketingsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup,  var guide og fortalte om politikernes arbejdsdag og supplerede med træk af historien om Christiansborg  og de omliggende bygninger, som i en radius af 800 meter stort set ejes af den danske stat og anvendes til administration. Efter Christiansborg var deltagerne på  havnerundfart og oplevede således også  København fra vandsiden.
Vejret artede sig godt, og det gjorde ikke inspirations-og studieturen til hovedstaden dårligere. Deltagerne fik mange nye indtryk  - og blev rystet godt sammen, hvilket var en del af formålet med arrangementet, der blev leder af erhvervsklubbens formand, tømmerhandler Tom Berntsen, Aalestrup.
onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

onsdag 09. maj 2018

Aalestrup får seks mio. kr. til et sundhedshus

Socialministeriet ser velvilligt på Aalestrup-projekt

onsdag 02. maj 2018

Narkobilist uden kørekort

GEDSTED: Tirsdag blev en 24-årig lokal mand standset af politiet. Manden kørte på Mosegårdsvej i...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste