onsdag 24. august 2011

Aalestrup-selskab fik ny inspiration

Af: Thorkil Christensen

Erhvervsklubben havde 28 med på københavnertur

De 28 deltagere fra Aalestrup Erhvervsklub besøgte bl. a. Christiansborg, hvor folketingsmedlem Per Bisgaard viste rundt. Billedet i baggrunden er fra 1915 da politikerne gav kvinderne stemmeret.

AALESTRUP: Netværk, indsigt, drikkevandsforurening, virksomhedsbesøg, underholdning, rundvisning på Christiansborg, besøg i DGI Byen og kanalrundfart. Det var nogle af ingredienserne, da 28 medlemmer af Aalestrup Erhvervsklub lørdag og søndag var i København for at tage hovedstaden i øjesyn på nærmeste hold.
Turen foregik med bus fra Aalestrup og straks efter ankomsten til København indtog selskabet én af ”de små haver i Pile Allé” for at spise frokost i det dejlige solskinsvejr. Bagefter blev deltagerne uventet tilskuere til et farverigt og flot Copenhagen Pride-optog af et omfang som man kun kan drømme om når der arrangeres optog til Knaberfesten i Aalestrup. Men her er emnet for begivenheden jo noget helt andet…
Arbejdsprogrammet blev indledt med et besøg i udstillingsbygningen  Kopenhagen Fur på Østerbro, hvor deltagerne fik fortalt om den danske pelsindustri, auktionerne i Glostrup, eksporten af pels fra Danmark til udlandet,  og med hjælp fra en buntmager så de, hvordan man forarbejder skind til smukt design i samarbejde med bl. a. kunstnere - alt sammen for at videreudvikle nye produkter i skind. Det var et lærerigt besøg i pelsdyravlernes studio, som hver uge besøges af  mange fra ind- og udland.
Holdet fra Aalestrup blev indkvarteret på DGIs hotel i DGI Byen, som er opført på resterne fra det tidligere Københavns Kvægtorv . Her fik man også problemerne med drikkevandsforurening tæt ind på livet, idet der på hotellet blev advaret mod brug af vandet på grund af kolibakterier. I stedet blev indholdet i vandflasker taget i brug, men deltagerne skulle hele tiden være på vagt - også når der skulle drikkes kaffe. Vandet skulle koges først.
Kendte Aalestrup
 Om aftenen var man i Cirkusrevyen på Bakken i Klampenborg og oplevede en forrygende forestilling med skuespillerne Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard, som de drivende kræfter. Efter en spadseretur i Dyrehaven var der middag i den gamle,  smukke Restaurant Peter Lip, hvor betjeningen i øvrigt  viste sig at være bekendt med forholdene i Aalestrup og på Viborg-egnen.
Søndag formiddag var afsat til et besøg på Christiansborg og i København. Folketingsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup,  var guide og fortalte om politikernes arbejdsdag og supplerede med træk af historien om Christiansborg  og de omliggende bygninger, som i en radius af 800 meter stort set ejes af den danske stat og anvendes til administration. Efter Christiansborg var deltagerne på  havnerundfart og oplevede således også  København fra vandsiden.
Vejret artede sig godt, og det gjorde ikke inspirations-og studieturen til hovedstaden dårligere. Deltagerne fik mange nye indtryk  - og blev rystet godt sammen, hvilket var en del af formålet med arrangementet, der blev leder af erhvervsklubbens formand, tømmerhandler Tom Berntsen, Aalestrup.
onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste