onsdag 31. august 2011

30 år med økologi

Eva Bjerrum er bondekone i Vesterbølle

Eva Bjerrum har været bondekone i Vesterbølle i 30 år.

VESTERBØLLE: I 30 år har bondekonen i Vesterbølle, Eva Bjerrum, frydet og glædet sig over de fantastiske grønsager fra Drivhusets marker.
De mange grønsager bliver bragt til kunder i Himmerland mellem Viborg og Aalborg hver onsdag og udbringningssystemet startede i 1982 da der pludselig kom en stor høst.
Det startede et spinkelt landbrug i en meget forfalden landejendom i Vesterbølle. Ideerne var at bringe en naturlig balance i jordens dyrkning. Samtidig var Drivhuset medinitiativtager til at starte  LØJ, Landsforeningen  for Økologisk Landbrug.
Det var svære tider i begyndelsen, ingen vand i brønden, centralvarmeanlægget frostsprængt og en markvej, der var meget blød.
- For 30 år siden kom vi, fire unge, håbefulde mennesker, til dette sted og gik straks i gang med at dyrke jorden, som havde ligget brak i 8 år. Jorden var aldrig blevet sprøjtet, så det var optimalt. Dette sted har nu udviklet sig til et sted med megen aktivitet. Vi har gartneri med et alsidigt udvalg af grøntsager, en gårdbutik, et industrikøkken med mad ud af huset og produktion af vegetariske færdigretter samt en cafe, som har åbent for spisning første fredag om måneden og til specielle lejligheder. Desuden laver vi kurser i vegetarisk madlavning, yoga og meditation, siger Eva Bjerrum.
I den kommende weekend inviterer Drivhuset sammen med andre økologiske gårde til økologisk høstmarked i Vesterbølle. Den bæredygtige grønne bølge finder indpas i de store butikskæder og EU har lavet et Øko-logo, så økologien er ved at blive en del af et dansk kulturmønster, der kan sikre vor natur i en ordentlig stand. I dag er dansk økologi den eneste garanti mod gensplejsning, giftstoffer og  hormoner.
Drivhuset byder på en speciel smagsoplevelse med åben cafe. Eva vil styre Cafeen, hvorfra der vil blive serveret kaffe, the og saftevand, og der kan man også købe friskbagt kage og  varm og kold mad fra Drivhusets økologiske køkken.
Eva Bjerrum vil søndag klokken eftermiddag fortælle, hvordan markerne dyrkes, ukrudtet holdes nede og hvad man kan gøre for at holde jorden levende. Sidst men ikke mindst vil der være rundvisning i gartneriet, hvor vi vil fortælle om den økologiske dyrkningsform.
Der vil være smagsprøver på de økologiske oste fra Thise Mejeri.  Derudover vil det selvfølgelig være muligt at købe økologiske grønsager fra Drivhuset gartneri, handle kolonialvarer hos Drivhusets grønne købmand og hente middagen dybfrossen med hjem fra Det grønne Køkkens mange dybfrosne færdigretter.
De økologiske brød og boller bagt af Aurions helt specielle mel vil også optræde som smagsprøver. Til høstdagen vil cafeen have frokost, kaffe og kage, vi vil høste et stort udvalg af grønsager, vi vil bage brød, som der vil være smagsprøver på m.m.
Mette fra KOogKO vil vise og sælge økologisk tøj. Foreningen for bevarelse af landsbykulturen i Vesthimmerland vil være her for at høste kartofler på gammeldags vis, og det vil være muligt at få en snak med dem om, hvordan det var dengang, der ikke var noget, der hed sprøjtemidler.
Foreningen Landsbykulturen i Vesthimmerland vil tage kartofler op og høste havren, med gamle skånsomme redskaber og med hesteforspand demonstrere, hvordan man gjorde, da landbruget var skånsomt ved naturen.
Drivhusets ny aktiviteter er yogakurser med vegetarmad, madlavningskurser, hvor kursisterne lærer hvordan man kan lave rødbedebøffer, så børnene kan lide at spise dem.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste