onsdag 07. september 2011

Børnehus indviet

Af: Hanne Grabow

Børnehuset i Gedsted er nu nær skolen

Børnehuset i Gedsted indviet med en fest

GEDSTED: Festklædte børn, et stort antal personale, forældre og interesserede var mødt op fredag eftermiddag, da Børnehuset i Gedsted skulle indvies. Hele dagen var der åbent hus, mens den mere officielle del foregik om eftermiddagen. Borgmester Knud Kristensen mødte op og skulle forestå den egentlige åbning.
Lederen af Børnehuset,Per Birch, startede festlighederne med at byde de mange fremmødte velkommen og fortalte lidt om det arbejde der var gået forud i projektet om en fælles børneinstitution under Landsby ordningen i Gedsted.
Sammenlægningsplanerne var startet ud fra et projekt omkring bedre pædagogisk tilbud til børnene og bedre udnyttelse af personalet. Selvom man var ked af at forlade huset på Lyngvej 6, hvor børnehaven havde gode udearealer og flytte til Søndergade 31, hvor SFO havde lokaler, vejede det tungt, at institutionen ville ligge tæt på Gedsted Skole.
Det ville give en god og sikker adgangsvej institutionerne imellem. Planerne blev bakket godt op af forældrene og er nu fra august 2011 blevet en realitet.
Borgmester Knud Kristensen ønskede i sin tale, tillykke med de nye rammer og roste samarbejdet som de tre institutioner havde fået til et flot resultat. Han synes det var dejligt, at man her havde set muligheder frem for begrænsning.
Borgmesteren havde fået tilsendt det grønne ”Spirerflag” fra Friluftsrådet og med børnenes hjælp blev Dannebrog hejst ned og det nye grønne flag hejst op i flagstangen.
Institutioner der får tildelt det grønne flag skal efterleve Friluftsrådets program med hensyn til miljø, sunde fødevarer, brug af naturen og omtanke med genbrug af affald.
Borgmester Knud Kristensen havde endnu en opgave, da han blev pålagt at afsløre navnet på den nye institution og ikke overraskende var navnet ” Børnehuset”. Samtidig blev det også afsløret, hvilke navne der var valgt til de forskellige lokaler.
Børnehavebørnenes område kom til at hedde ”Spiloppen”, de større børns lokaler fik navnet ” Krudtuglerne” og pavillonen hedder herefter ” Oasen”.
Der havde været en konkurrence, hvor man kunne indstille forslag til navnene. Det var et af børnehavebørnene, Karla Johansen, der blev udtrukket som vinder og fik biografbilletter som gevinst..
Alle børnene havde øvet sig på en ”Fødselsdagssang” som blev fremført med hjælp af pædagogerne og gæsterne og herefter var det tid til et frikvarter med underholdning af Søren Brynjolf for børnene, mens de voksne kunne nyde en kop kaffe og fødselsdagskage i de nyrenoverede lokaler.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste