onsdag 21. september 2011

Ny veteranknallertklub

Skal med til stumpemarked i Aars på lørdag

Henrik Bygholm foran de glade knallertrister.

AALESTRUP: Har man interesse i gamle knallerter, og med gamle, så menes knallerter med mindst 25 år på bagen, så er det måske en ide at besøge stumpemarked i Kultur og Messecenter Aars på lørdag.
Det er Aalestrup Classic Bil & MC Klub, som starter en veteranknallertklub op. Klubben har ikke tidligere haft gang i knallerter, men det vil klubben nu gøre noget ved.
Selv om den nye knallertklub officielt først bliver starter den 10. januar 2012, så er klubben allerede i gang med det forberedende arbejde, bl.a. med en stand på stumpemarked på lørdag i Aars Messecenter. Her er der mulighed for at møde de glade knallertentusiaster og høre mere om klubbens planer for de små maskiner.
Formanden for Aalestrup Classic Bil & MC Klub, Henrik Bygholm, siger om det nye tiltag:
- Vi har i flere omgange overvejet ideen med at gøre mere ved knallerterne i klubben, og da vi i 2012 har 10 års jubilæum, vil det jo passe fint at vi starter noget nyt op.
- Alle, uanset om man kører knallert, bil eller MC, kan deltage i alle arrangementer i klubben og alle har samme medlemskab. Vi laver blot nogle ekstra arrangementer, hvor knallerter er i fokus og vi laver ting der relaterer til netop den gruppe, så som køreture, træf og stumpemarked, siger Henrik Bygholm.
Drenge der blot er blevet lidt ældre
Henrik Bygholm, der har to knallerter, kører Yamaha SS fra 1974 og en noget ældre Wooler Sport fra 1954. Yamahaen er samme model og årgang som den han kørte på i sine yngre dage. Wooleren er en nødvendighed mener han.
- På fabrikken ”Jyden” i Aalestrup, blev Wooler knallerten produceret tilbage i 50érne, så som formand er jeg jo nødt til at være lokal kørende, siger han og tilføjer - Jeg tror dog, at det mest bliver ”riskogeren” (Yamahaen) der kommer med på køreturene. Det er næsten synd at bruge Wooleren for meget.
Han understreger dog, at den ikke er til udstillingsbrug, men skal bruges.
- Vi er jo i bund og grund ikke andet end en flok glade drenge, der er blevet lidt tynde og grå i toppen. Vi føler næsten, at vi er 16 år igen, når vi sidder på knallerterne, siger formanden med et smil og fortsætter:
- Vi mindes jo de glade dage på Simested Kro, hvor vi skulle i byen torsdag, fredag og lørdag aften. Den gang var knallerterne vores kæreste eje, og som nogen siger, gammel kærlig ruster ikke – men lige som med konen, så skal den dog vedligeholdes,  griner Henrik Bygholm.
Gruppen bag initiativet kører tilfældigvis på ”nyere” knallerter, det vil sige  Yamaha, Puch, Honda, Suzuki og Kreidler, men der er selvfølgelig også ældre mærker med fra starten. Ud over Wooler, er der bl.a. Diesella, Derby, Everton, Solex, Skylon m.m.
Mange har allerede tilkendegivet at de er klar, og det gælder både nye og nuværende medlemmer.
- Jeg har her sidst på sommeren fortalt om knallertklubben, når jeg været på tur med bilerne, og det er blevet super flot modtaget. Mange, som jeg slet ikke vidste havde knallert, er kommet og fortalt, at de selvfølgelig er klar, når vi for alvor sætter i gang den 10. januar 2012 med et opstartsmøde i klublokalerne i Aalestrup, siger Henrik Bygholm.
- Det er altid farligt at tage glæderne på forskud, men med den opbakning, vi allerede har fået, er jeg 100 pct. sikker på, at det bliver en succes. Min mavefornemmelse er i top, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang.
Klubbens planer er, at der resten af vinteren bliver klubaftner i klublokalerne, og på den første tur til foråret, vil de glade knallertentusiaster sandsynligvis lægge vejen omkring Danmarks Cykelmuseum, som også ligger i Aalestrup. De har nemlig en ganske imponerende samling knallerter og naturligvis hele Woolers historie.onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

onsdag 09. maj 2018

Aalestrup får seks mio. kr. til et sundhedshus

Socialministeriet ser velvilligt på Aalestrup-projekt

onsdag 02. maj 2018

Narkobilist uden kørekort

GEDSTED: Tirsdag blev en 24-årig lokal mand standset af politiet. Manden kørte på Mosegårdsvej i...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste